Skocz do zawartości

[700-1100] MTB / XC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zamiar zamówić rower używany z Holandii. To jest tak gość kupuje rowery w górskiej wypożyczalni rowerów. Dzwonisz do niego mówisz jaka marka cię interesuje itp. i to w bardzo dobrej cenie.

Chciałem was prosić o radę !!! jaka markę, jakie części itp. do rowerku.

Teraz napiszę czego potrzebuję :

1. Mam 14 lat.

2. Trochę się ścigam na maratonach MTB

3. Jak na razie 2 sukcesy.

4. Mój wzrost to 165 cm.

5. Chce też nim jeździć na co dzień.

6. Więcej czasu będę spędzał na asfalcie, ale też nie mało w trudnym terenie.

7. Lubię czasem zjechać ze stromych górek.

8. Początkuję coś w stuncie.

9.ale najważniejszy jest teren !!!

Więc co polecacie (chodzi mi o poszczególne części) ???

Napisano

Nie wiem czy rower z wypożyczalni to najlepszy patent szczególnie jak dojdzie koszt transportu lub przesyłki. Teraz jest dobry czas bo zostały końcówki w sklepach internetowych w pl. Jak masz 14 lat to masz sporą szansę na rower na ramie S lub M (bo tego najwięcej zostaje zawsze).

A poszczególne części bez konkretnego modelu to trochę gdybanie. Skup się na dobrej, sportowej ramie (możliwie lekkiej) i sensownym amortyzatorze. Będzie podstawa na rozwój roweru w przyszłości.

Napisano

Nie cytuj całych wypowiedzi jak są tuż obok bo będzie moderator krzyczał na Ciebie :icon_cool:

A masz jakieś przykładowe części z cenami jakie oni tam mają albo konkretne modele rowerów?

Napisano

To musisz napisać jaki priorytet sobie stawiasz. Amor, napęd? Przy 1100 zł nie da się kupić wszystkiego na super poziomie.

Ramy Krossa z seria Leveli są tanie, całkiem przyzwoicie wykonane i w dobrej wadze ok 1700g. Możesz budować na tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...