Skocz do zawartości

[Nexus 3]Piasta planetarna do treningowej zimówki

lukaszwum

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

połamałem ostatnio aluminiową ramę roweru miejskiego trenując na nim na śniegu, na wałach Ślęzy. Zmieniłem więc ramę na stalową z poziomymi widełkami i zastanawiam się, czy gdy tylne koło z kasetą mi się rozpadnie nie zmienić go na koło z przerzutką planetarną. Nexus 3 by wystarczył. Pytanie: czy ktoś z Was używał roweru z piastą planetarną jako zimówki do treningów w terenie? Czy łatwo ją rozwalić? Ważę 85kg i mam ciężką nogę.

I przy okazji: czy łańcuch jednobiegowy wytrzymuje dużo dłużej niż ósemkowy? Ja mój ósemkowy rozciągnąłem od listopada :(.

Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i pozdrawiam

Michał

Napisano

Dlaczego trenujesz na miejskim? Nie lepiej złożyć sobie coś taniego, ale MTB. Tym bardziej, że Twoja jazda z tego co piszesz nie jest niedzielna. Taka piasta długo by nie wytrzymała. Ponadto jest droga. Szkoda jej i pieniędzy do takiego katowania.

Napisano

Dlaczego trenujesz na miejskim? Nie lepiej złożyć sobie coś taniego, ale MTB. Tym bardziej, że Twoja jazda z tego co piszesz nie jest niedzielna. Taka piasta długo by nie wytrzymała. Ponadto jest droga. Szkoda jej i pieniędzy do takiego katowania.

Trenuję w śniegu na miejskim, bo go mam i szkoda mi górskiego roweru treningowego na śnieg, bo nie chcę by zardzewiał. Jeżdżę rowerem na co dzień i wiem co z niego robi sól.

Tanie MTB: brzmi rozsądnie. Rozważę to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...