Skocz do zawartości

[3000-3500 zł] Szosa na wyprawy i pierwsze starty w zawodach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

kilka lat temu kupiłem swoją pierwszą szosę jaką znalazłem w okolicy - Dema Vittaro. Sprawdziłem czy mi się to podoba, rower mnie wciągnął, ale się w zeszłym sezonie kompletnie posypał. Nie ma sensu dalej w niego inwestować, więc chciałbym zakupić coś nowego.

Wzrost: 187 cm

Waga: 76 kg

Do tej pory jeździłem na ramie 580 mm - tak mi dobrali w sklepie, ale nie jestem do końca pewien czy nie powinna być wyższa. Budżet mam ograniczony, chociaż jeśli będzie trzeba dorzucić do ok. 4000 zł, to na razie zrezygnuję z SPD-ów. Co możecie polecić dla takiej osoby jak ja w tym przedziale cenowym?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc,

Aquilorus

Napisano

Z nowych rowerow, ok 4000zl, np ten Canyon.

Powyzszy Radon, tez jest ciekawy. Ten sam osprzet Shimano 105, kola Aksium.

Solidne rowery.

Ewentualna opcja, moze byc zakup uzywanego. Tu mozna byloby pokusic sie juz o rame karbonowa ze 105-tka lub nawet Ultegra.

Co do rozmiaru, nie patrz na "rozmiar" roweru, bo podawany ten sam rozmiar przez roznych producentow, w rzeczywistosci moze oznaczac spore roznice w geometri ramy.

Raczej, zamiast kierowac sie "rozmiarem" ramy, ktory w zdecydowanej wiekszosci okresla dlugosc rury podsiodlowej, zwracaj uwage na dlugosc horyzontalnej gornej rury. W Twoim wypadku, powinno to byc ok 575mm +/-5mm, oczywiscie zakladajac mniej wiecej proporcjonalna budowe ciala.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano
Reg pkt 2i

Tu inny rower:

ROSE Pro-SL 2000 RS at a low price in the online bike shop www.rosebikes.com

Cena trochę wyżej niż chciałbyś wydać, ale rower do autorskiej konfiguracji. Można wymienić sztycę, dopasować długość mostka, zmienić kolor owijki na taki jaki sobie zażyczysz.

Polecam pobawić się konfiguratorem.

Wysyłka do Polski to ok 32 euro, DHLem, serwis też DHLem do producenta. Rowery składane w Niemczech, w Bocholt. Tak mi rzekł znajomek, który takiego kupił rok temu.

Gdybyś chciał podpowiedzi co do konfiguracji to wal na priva.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...