Skocz do zawartości

[ciekawe aukcje] Allegro, E-bay i in. Ciąg dalszy.

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

A w ramach ciekawostki załączam e-maila, którego otrzymałem od sprzedawcy (czas odpowiedzi godny podziwu) po zapytaniu nt. oryginalności i takie tam

Jest to oemowa wersja. Długości inne niz 660 nie są oferowane w Europie. A na marginesie pan myśli że gdzie wszyscy produkują carbon w tym ritchey? Produkt jest wysokiej jakości objęty gwarancją. Ale do niczego Pana nie zmuszam. Ja reprezentuje fabrykę na terenie Polski i załatwiamy formalności. Sprzedawca jest fabryka która produkuje elementy carbonowe dla takich firm jak bontrager, ritchey czu specialized.

Ja tam dalej utrzymuję, że to po prostu podróbki :D

Napisano

Że z tej samej fabryki to marne pocieszenie nawet jeśli to prawda... Wolałbym dobrą podróbkę niż oryginał z defektami, który oficjalnie trafił do śmietnika, a w rzeczywistości wylądował na ebayu.

Ale co do tych lewych ritcheyów to swego czasu było o nich troche na MTBR... w skrócie to ludzie kupują świadomi bądź nieświadomi że to podróbka, używają przez lata i nic sie nie dzieje.

Napisano

W risera za 249zł nie wierzę, natomiast 300zł za prostą jest możliwe. Jest zima, sklepy pozbywają się towaru, szczególnie leżaków z poprzednich sezonów. No i pewnie jakieś jednostkowe importy zza granicy. Chociażby na CRC była masa promocji na kierownice, nierzadko cena przez pół.

Napisano
Ciekawe co dystrybutor na te kiery z allegro ... Pozdro

Pamiętacie kierownice Ritchey ?

Posłałem do dystrybutora na Polskę zapytanie o oryginalność kierownicy i o to czy będą respektowali ewentualną gwarancję na ten produkt ...

Początkowo po lakonicznym stwierdzeniu że na podstawie zdjęć nie są w stanie w 100% potwierdzić oryginalności, ale z racji tego że produkt jest poza ich dystrybucją gwarancji nie będą respektować.

Dziś sprawa otrzymała nową odsłonę ... okazuje się ze polski dystrybutor popchał sprawę wyżej i na podstawie maila wnioskuję ze producent zakwestionował oryginalność produktu (o czym wiedzieliśmy) i polecił przedsięwziąć odpowiednie środki ... z organami ścigania włącznie.

Dziś sprzedający wystawił kolejną partię kierownic ... jakieś 30 min przed tym jak otrzymałem maila od dystrybutora ciekawe kiedy zwinie swój interes z allegro.

Pozdrawiam

Napisano

Skoro dystrybutor nie jest w stanie od razu potwierdzić oryginalności sprzętu, którą ja po jednym zerknięciu na zdjęcie jestem w stanie w 100% podważyć, to ręce opadają nad takim dystrybutorem... Superlogic to segment Ritchey'a do nieco delikatniejszej niz WCS jazdy, a co za tym idzie kierownice Superlogic'a mają minimalne gięcie - 15mm, a nie tak jak na zdjęciu ze 30 czy wiecej mm... Pomijajac juz fakt ze oferowane są tylko w długosci 660mm. U siebie w galerii mam zdjęcia real takiej oryginalnej kiery Superlogic'a, którą kiedys zresztą sprzedawałem (bynajmniej nie za 150zł - to nierealna cena jak za oryginalny produkt).

Pozdrawiam

Pamiętacie kierownice Ritchey ?

Posłałem do dystrybutora na Polskę zapytanie o oryginalność kierownicy i o to czy będą respektowali ewentualną gwarancję na ten produkt ...

Początkowo po lakonicznym stwierdzeniu że na podstawie zdjęć nie są w stanie w 100% potwierdzić oryginalności, ale z racji tego że produkt jest poza ich dystrybucją gwarancji nie będą respektować.

Dziś sprawa otrzymała nową odsłonę ... okazuje się ze polski dystrybutor popchał sprawę wyżej i na podstawie maila wnioskuję ze producent zakwestionował oryginalność produktu (o czym wiedzieliśmy) i polecił przedsięwziąć odpowiednie środki ... z organami ścigania włącznie.

Dziś sprzedający wystawił kolejną partię kierownic ... jakieś 30 min przed tym jak otrzymałem maila od dystrybutora ciekawe kiedy zwinie swój interes z allegro.

Pozdrawiam

Napisano

Z kiejsc gdzie sa produkowane czyli Chiny, Tajwan i Japonia. W błędzie jest ten kto mysli, że karbon produkuje ritchey, specialized czy canondale. Oni dają tylko projekty a w tych krajach wykonuje się ich zlecenia stąd przecieki i modyfikacje ich własnych projektów. co wcale nie oznacza, że to gorszy produkt.

Napisano

77 km w 3 godziny tym rowerem zgodnie z przeznaczeniem ??

To nie taki spacer :) chętnie poznam twoje "wyczynowe" tempo :) na takim rowerku.

Wracając do tematu...

Czy to możliwe ... w pewnych wyjątkowych sytuacjach tak ... np wybitnie pechowa kontuzja zaraz po kupnie roweru która wyklucza z uprawiania kolarstwa ...

Warto podpytać dlaczego tylko 77 km, taki przebieg stosunkowo łatwo zweryfikować.

Foto z zębatkami korby w tle sugerują raczej fakt że sprzedawca zapomniał podać 0 na końcu ... blat ma zjedzona farbę na zębach.

Pozdro

Napisano

Odnoście widelca Pace, bo widzę że nie wiecie za bardzo co to jest.

Pace to brytyjska firma, która produkowała amortyzatory i sztywniaki, została przejęta przez DT Swiss.

Model z aukcji pochodzi jeszcze w ubiegłego wieku.

Napisano

Daaawno, dawno temu bB testował taki wynalazek, ponoć efektywniej się na tym jeździło, bo energia skumulowana w sprężynie była wyzwalana w tzw. martwym punkcie, mnie trochę nie chce się w to wierzyć, ale...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...