Skocz do zawartości

[Klocki hamulcowe] Jakie klocki do XT m785?

kulten

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wkrótce zjeżdżam do kraju na stałe i dlatego zanim opuszczę wyspy chcę kupić większość rzeczy, których albo w Polsce nie ma albo są po prostu droższe.

I dlatego chciałbym Was zapytać jakie klocki do XT m785 polecacie?

W uk dostępne są oczywiście ori shimanowskie, potem Nukeproof, Uberbike, Aztec, EBC, Halt.

Ile z nich udało Wam się przetestować na własnej skórze? wink.gif

Dodam, że obecnie jeszcze mając Hope Mono Mini mam spiekane Nukeproofy i jestem z nich zadowolony bardziej niż ori hopy.

No i jeszcze inną kwestią pozostaje na ile radjatorki w klockach XT to tylko marketing smile.gif i czy warto do nich dopłacać. Wydaje mi się, że lepiej zainwestować jak już w pływające tarcze niż bawić się 2x droższe klocki.

Napisano

Z forum i opinii użytkowników klocków z radiatorami wynika jednoznacznie - to działa.

Jeżeli jeździsz często jakiś długie zjazdy i często trzymasz hamulce to daje sporo (ciężej przegrzać układ), ale jeśli jeździsz głównie po płaskim to wg mnie nie ma sensu dokładać.

Napisano

Dzięki chłopaki.

Rano założyłem wątek a potem w robocie z nudów na telefonie natknąłem się linkowany wątek :) . Wczęsniej tylko googlowałem ale nic sensownego nie znalazłem.

Tak czy inaczej przed chwilą wylicytowałem 2x 180 floatingi hope'a. Mam nadzieję, że w połączeniu z xt i siłą hamowania jaką na 180mm uzyskam nic nie zacznie mi pękąc w bądź co bądź wiekowym już Prophecie :) (mam na myśli mocowanie hampla w wahaczu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...