kulten Napisano 5 Grudnia 2012 Napisano 5 Grudnia 2012 Wkrótce zjeżdżam do kraju na stałe i dlatego zanim opuszczę wyspy chcę kupić większość rzeczy, których albo w Polsce nie ma albo są po prostu droższe. I dlatego chciałbym Was zapytać jakie klocki do XT m785 polecacie? W uk dostępne są oczywiście ori shimanowskie, potem Nukeproof, Uberbike, Aztec, EBC, Halt. Ile z nich udało Wam się przetestować na własnej skórze? Dodam, że obecnie jeszcze mając Hope Mono Mini mam spiekane Nukeproofy i jestem z nich zadowolony bardziej niż ori hopy. No i jeszcze inną kwestią pozostaje na ile radjatorki w klockach XT to tylko marketing i czy warto do nich dopłacać. Wydaje mi się, że lepiej zainwestować jak już w pływające tarcze niż bawić się 2x droższe klocki.
MokryxD Napisano 5 Grudnia 2012 Napisano 5 Grudnia 2012 Z forum i opinii użytkowników klocków z radiatorami wynika jednoznacznie - to działa. Jeżeli jeździsz często jakiś długie zjazdy i często trzymasz hamulce to daje sporo (ciężej przegrzać układ), ale jeśli jeździsz głównie po płaskim to wg mnie nie ma sensu dokładać.
Sonix Napisano 5 Grudnia 2012 Napisano 5 Grudnia 2012 http://www.forumrowerowe.org/topic/94727-klocki-do-tarczowek-polecane-i-niepolecane-zamienniki/ Zapraszam.
kulten Napisano 5 Grudnia 2012 Autor Napisano 5 Grudnia 2012 Dzięki chłopaki. Rano założyłem wątek a potem w robocie z nudów na telefonie natknąłem się linkowany wątek . Wczęsniej tylko googlowałem ale nic sensownego nie znalazłem. Tak czy inaczej przed chwilą wylicytowałem 2x 180 floatingi hope'a. Mam nadzieję, że w połączeniu z xt i siłą hamowania jaką na 180mm uzyskam nic nie zacznie mi pękąc w bądź co bądź wiekowym już Prophecie (mam na myśli mocowanie hampla w wahaczu).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.