Skocz do zawartości

[stery]jak dobrać prawidłowy rozmiar

sowa56

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem ramę, średnica rury sterowej 33,7mm, jej długość 144mm, jakie "stery" do tego pasują, rura ma 33,7mm na głębokości 14,1mm, potem jej średnica jest węższa.

Znalazłem coś takiego i nie wiem do czego to "przypiąć": "

Internal Headset 28.6MM 1-1/8' 44MM

Skąd tu te 44mm, 28,6mm to 1-1/8" ale skąd 44mm, czy to jest może wysokość kompletu sterów przed zamontowaniem, jeżeli tak, to jakie ten parametr ma znaczenie?????????

Przyznam się, że trochę się pogubiłem.

Napisano

Mierzę suwmiarką z elektronicznym odczytem, nie wyjmuję jej z otworu, najwyżej mogę osiągnąć 33,88 mm, może to kwestia nierównych brzegów, jakichś drobin lakieru, diabli wiedzą. A gdyby to było 33,9 mm, taki drobiazg załatwia papier ścierny, to co mógłbyś doradzić?

Rura podsiodłowa to też jakiś dziwny rozmiar 32,2 mm, nie mogę znaleźć zacisku, tu trzeba szlifować lakier w razie czego bo zaciski są na 31,8 mm

Napisano

Moze najpierw skalibruj suwmiarke :D

Szacunek...

I.

Jeżeli kolega jest tak dowcipny to może podpowie mi jaka powinna być maksymalna różnica średnic aby

miski sterowe dały się wcisnąć bez uszkodzenia?

Napisano

Dokumentacja techniczna jest tak szeroko dostępna, że znalezienie specyfikacji główek zajmuje minutę, góra dwie. Swoją drogą, napisałem Ci wyżej, co mówi standard. 33,90-33,95mm.

Napisano

Dokumentacja techniczna jest tak szeroko dostępna, że znalezienie specyfikacji główek zajmuje minutę, góra dwie. Swoją drogą, napisałem Ci wyżej, co mówi standard. 33,90-33,95mm.

Dzięki, już się w tym połapałem.

Napisano

A co to za rower ?, sztyca 32.2 to nie Accent ?, jeśli Accent to główka będzie standardowa ...

32,2 to średnica rury podsiodłowej, a nie sztycy, napisane jest wyraźnie, temat już nieaktualny, te drobne różnice

można usunąć "gumką myszką", dzięki, z a m k n i ę t e.

Napisano

Średnica rury podsiodłowej wewnątrz w starej ramie Accent to 32,2 mm, a co Ty tam mierzyłeś to nie wiem ... Ty jak rozumiem kupiłeś wynalazka z Ebay ....

Napisano

Średnica rury podsiodłowej wewnątrz w starej ramie Accent to 32,2 mm, a co Ty tam mierzyłeś to nie wiem ... Ty jak rozumiem kupiłeś wynalazka z Ebay ....

Czego się uczepiłeś Accent'a, nigdy nie wspominałem o ramie tej firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...