Skocz do zawartości

[katowice] wypady w góry. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nice :) Na Cieńków Wyżni jechaliście żółtym szlakiem od skoczni narciarskiej przez Niżni i Postrzedni, czy bezpośrednio skrótem?

PS. Jakbyś dawał do swoich relacji jakieś mapki, albo chociaż tracki na Stravie czy innej Potravie, to byłbyś moim idolem ;)

Napisano

Nice :) Na Cieńków Wyżni jechaliście żółtym szlakiem od skoczni narciarskiej przez Niżni i Postrzedni, czy bezpośrednio skrótem?

PS. Jakbyś dawał do swoich relacji jakieś mapki, albo chociaż tracki na Stravie czy innej Potravie, to byłbyś moim idolem ;)

Na Cieńków dotarliśmy szutrówką z w Wisły Czarne, czyli skrótem  :thumbsup:

Postaram się pójść z duchem czasu i w tym roku rejestrować ślady swoich wycieczek dalszych i bliższych. Swoją drogą, mógłbyś zrobić jakieś zestawienie takich programów i aplikacji w Twoim blogu. Nie koniecznie na smartfony, na pewno bym skorzystał, bo zielony jestem w tych sprawach  :thumbsup:

Niebieski jest super, muszę się na wiosnę wybrać na Giancie, będzie łatwiej niż na Krossie ;)

Przynajmniej raz w roku muszę zjechać sobie niebieskim, taka moja nowa, świecka tradycja od chyba 2007 roku  :teehee:

Napisano

No to mówimy o tym samym :)

Na szczyt Baraniej przychodzi czerwony, zielony, niebieski i czarny. 

Czarny się na niej kończy, czerwony i zielony idą dalej razem a niebieski idzie do Wisły Czarne. 

Pozdro

Napisano

Postaram się pójść z duchem czasu i w tym roku rejestrować ślady swoich wycieczek dalszych i bliższych. Swoją drogą, mógłbyś zrobić jakieś zestawienie takich programów i aplikacji w Twoim blogu.

Jest w planach :) Ale w skrócie: Strava daje radę, Endomondo też, do nawigacji najlepszy jest Locus, ew. Orux, a na starszych telefonach Trekbuddy. Z nowinek jest bardzo ciekawy Trailforks.

Napisano

Nie no, bez przesady. Nie pedzę na złamanie karku. Na takim niebiekim, nie wiem ale jadę, ale nie sądzę, by to było więcej niż 12-15 km/h

Do tego brak większych umiejętności  :teehee:

Najważniejsze, żeby sprawiało przyjemność  :thumbsup:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

W ostatnią niedzielę było święto zakochanych, więc zakupiłem mojej walentynce nową (szerszą) kierownicę i pojechaliśmy na wycieczkę :)

Powyżej pewnej wysokości zalega śnieg dlatego trudno gdzieś podjechać...

Droga na Skrzyczne...

foto393pbv.jpg

Można by skorzystać z pozostawionego przy drodze sprzętu, ale kluczyków nie było w stacyjce...

foto66erbg.jpg

Pozostało trochę podejść, bo w takim śniegu jest trochę zabawy przy zjeżdżaniu...

foto753ovw.jpg

I wybrać górkę, na którą jest możliwość wjechać i trochę pooglądać widoków....

foto8u2q7e.jpg

foto10qioht.jpg

Napisano

Ładne zdjęcia no i widoki :)

Tak z ciekawości, jaki to masz aparat i w jaki sposób go przewozisz?

Kilkuletni kompakt Panasonic Lumix DMC-LZ8 - wożę w pokrowcu w plecaku lub czasami zawieszony na szyi by co chwilę go nie wyciągać.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...