Skocz do zawartości

[stery] Rockrider 5.2

Mpower666

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Opłaca się w ogóle wymieniać? Zniszczone masz miski? Bo może wystarczy wymienić wianki, nasmarować (o ile coś nie działa tak jak trzeba), wymiana z innych powodów jest kompletnie nieopłacalna, lepiej zacząć tuning od innych rzeczy :P

Napisano

Siema,

jak wyżej, lub jeżeli zmieniasz również z powodów wizualnych kup np. podkładki i kapsel karbonowy, lub w kolorze jeśli chcesz pod kolor ramy.

Do wyboru do koloru.

Pozdrawiam

Hej

Napisano

Stery w Rockriderach 5.2 (przynajmniej w starych) są całkiem dobre. Ja mam w swoim Cane Creek i nie mam z nimi problemów. Mogę nawet powiedzieć, że chodzą bardzo dobrze :) Tak jak mówią koledzy, lepiej kasę przeznaczyć na coś innego.

Napisano

Niewiem do konca czy to stery są czy łożyska w nich ale podczas skręcania kierownicy czuć takie lekkie ząbkowanie.

jak to rozebrałem to łożyska wyglądaja na takie jakby spłaszczone wiec to moze one.

Napisano

A jeśli czujesz ząbkowanie, to może masz stery za mocno skręcone? Ster musi chodzić płynnie bez ząbkowania, ale nie może mieć też luzu.

Napisano

Łożyska? Tam są proste wianki, bierzesz, idziesz do sklepu, kupujesz takie same, nowe za 2 zł.

Wyczyść bieżnie, wianki, może po prostu jest sporo syfu.

Syfu nie ma bo czyszcze to regularnie co 2 miesiące

Prawdopodobnie to łożyska więc je wymienie i sprawdze czy to pomoże

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...