casey Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 Witam, wykręciłem suport i mierząc go suwmiarką mam problem ponieważ nie wiem który mam kupić, zmierzyłem rame suwmiarką i jej szerokość w miejscu suportu wynosi 65mm, a z wkręconym suportem, i tą plastikową obwódką ( dzięki której można wkręcić i wykręcić suport ) to szerokość wynosi 73mm, no ale chyba rozchodzi sie tutaj o pierwszą szerokość. Kolejna miara to środek tam gdzie jest gwint, ma on 30 mm O ile pamiętam podstawowe wielkości ramy w miejscu suportu powinno być 68, lub 73... dlaczego u mnie jest 65? Wykręciłem sam suport są na nim takie informacje: B 156 SLOVAKIA KINEX XG 113 JIS 1,37'X 24 tplLH Pomoże ktoś ? z góry dzięki.
Mod Team Puklus Napisano 5 Listopada 2012 Mod Team Napisano 5 Listopada 2012 Bo 30 mm to bodajże gwint włoski a nie angielski ... jaka to rama ?
mixchris Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 Oznaczenie "1,37'X 24" świadczy o suporcie typu BSA czyli najpopularniejszy tak zwany typ Angielski. Prawdopodobnie masz szerokość 68mm zmierz jeszcze raz tylko dokładniej Jeżeli moje przypuszczenia się sprawdzą to potrzebujesz takiego suportu: http://allegro.pl/suport-shimano-bb-un26-113-mm-68-bsa-nowy-i2755835486.html
Rulez Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 1,37" to średnica gwintu, 24 - oznacza 24 zwoje na cal długości gwintu. - czyli gwint "angielski" (gwint "włoski" ma średnicę 36 mm i obydwie miski wkręcane w prawo) JIS - to typ kwadratu (są jeszcze kwadraty ISO) Czyli supory podany przez "mixchris" powinien pasować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.