dziobolek Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Przecież koledze chodzi o poprawienie prędkości maksymalnej, więc gdybanie o napędzie 8,9,10-cio rzędowym chyba nie ma sensu. W zupełności wystarczy 7 rzędów. Korba, to jest IMHO podstawowa i najbardziej sensowna zmiana na początek. Potem tylne koło - nowe lub jakaś używka która pozwoli zastosować kasety o zakresie od 11-xx, i tyle. Sam niedawno zmieniłem korbę z 42-34-24 na 48-36-26 i odczułem znaczną poprawę przy kasecie 8 rzędowej 11-32 z której wykorzystuję 7 zębatek, bo nie widzę sensu zmiany manetek jeśli działają dobrze i zakres mi wystarcza. Ja bym użył słowa lub a nie oraz. Albo zmiana korby albo zmiana kasety. Jedno i drugie - mam od początku kasetę 11-32 i na korbie 42-34-24 czegoś mi brakowało. Dopiero zmiana korby na 48-36-26 to było to. To tyle z praktycznego punktu widzenia, a nie z matematycznych wyliczanek W dokumentacji do RD-TX31 wyraźnie stoi napisane, że napęd obsługuje 6/7 biegów... To wcale nie znaczy, że nie obsłuży 8-miu biegów - ogranicznikiem przeważnie jest manetka a nie tylny mechanizm. Ja w swoim mam kasetę 8-rzędową a manetkę 7-biegową Gripshift SRAM. No i nie ma żadnego problemu by mechanizm "banglał" po całym zakresie, a nadmienić wypada, że jest tam przykręcona ponad 15-letnia Alivio, która nadal pracuje bez zarzutów pomimo wieku i sporego przebiegu. Manetka w tym samym wieku co Alivio
mklos1 Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Ja w swoim mam kasetę 8-rzędową a manetkę 7-biegową Gripshift SRAM. Uprawiałem podobne rzeczy... Miałem 6-rzędowy wolnobieg i 7-rzędową manetkę. Dało się wyregulować, póki napęd był w miarę nowy. Gdy napęd się trochę zużył, pojawiły się trudności z regulacją.
rzymo Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Tylko że 6 i 7 to inne odległości między koronkami, a w 7 i 8 są takie same, stąd łatwość łączenia manetek/kaset 7/8-rzędowych. Po prostu działają.
mklos1 Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Ale jak będziesz posiadał manetkę 8 rzędową, to jesteś pewien, że tourney przejedzie po 8-biegach? Moim zdaniem nie ma sensu robić takich rzeczy. Lepiej wymienić korbę, a gdy napęd się zużyje, wymienić wszystko i pozbyć się wolnobiegu jako takiego.
Fenthin Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Dlaczego miałby nie przejść? Zakres pracy spokojnie na to pozwala, skok linki jest identyczny. Zaś co do Twoich problemów z podobnym mixem, jakiej klasy był to napęd? Jeśli coś taniego, tu jest pies pogrzebany, nie w mieszaniu rzędów.
mklos1 Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Zakres pracy spokojnie na to pozwala, skok linki jest identyczny. Nie chodzi o ilość obsługiwanych zębów, a o szerokość i zakres ruchu pantografu. Skoro 7 i 8 mają takie same skoki, to 8-ka jest szersza. Zatem jeżeli Shimano w dokumentacji nigdzie nie chwali się, że tourney obsługuje 8 biegów, to należy podejrzewać, że nie koniecznie musi to działać w każdych warunkach (czy wystarczy wkrętów do regulacji?). Dokładając dodatkowo precyzję wykonania (tourney nie ma najlepszej opinii) to mi osobiście by się nie chciało eksperymentować. Zaś co do Twoich problemów z podobnym mixem, jakiej klasy był to napęd? Jeżeli to było pytanie do mnie, to był to stary SIS model z początku lat 90'tych. Rower Romet Giewont (Kowalewo, była taka firma). Wciąż żyje, ale stoi gdzieś na strychu...
tobo Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Zakres ruchu przerzutki jest dużo większy niż szerokość wolnobiegu/kasety - kwestia wykręcenia śrub regulacyjnych. Ręki za to sobie nie dam uciąć ale tak działają praktycznie wszystkie przerzutki.
Fenthin Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Wykonanie Tourneya to inna sprawa. Co nie zmienia faktu, że, pomijając 9rzędową kasetę i manetki, które muszą iść ze sobą w parze, wszystkie elementy napędów 7-9 rzędowych są ze sobą całkowicie kompatybilne i zamienne. Można nawet spokojnie sparować 8rzędowy łańcuch z 9rzędową kasetą. Bo dokumentacja opiera się o podział grup, podział grup opiera się o katalog, a katalog opiera się o marketing.
Mod Team Puklus Napisano 22 Października 2012 Mod Team Napisano 22 Października 2012 Tutaj bardziej chodzi o dokonanie odpowiednich pomiarów szerokości, zakresów pracy itp. niż sugerowanie sie tym co napisał producent w specyfikacji bo jak Fenthin wspomniał to głównie marketing.
soulafein Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Mialem podobny problem. Niedawno wymienilem piaste tylna z wolnobiegu na kasete. Wlozylem kasete 8 rzedowa 11-32. Ponadto wymienilem korbe z blatow 48 na 42. A predkosc i tak wzrosla znacznie. Takze organoleptycznie stwierdzam ze wymiana wolnobiegu na kasete i zebatke 11 da najwiekszy przyrost mocy Wysyłane z mojego GT-I5800 za pomocą Tapatalk 2
Mod Team Puklus Napisano 22 Października 2012 Mod Team Napisano 22 Października 2012 Prosta matematyka 48/13 niemalże równa sie 42/11 dlatego ... jak byś zostawił korbe 48 i miał silę w nogach jechałbyś szybciej
soulafein Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Moze tak ale wymienilem korbe z kwadratu na octalink wiec chociazby ze wzrostu sztywnosci wynika tez lepszy rozklad sil w kazdym razie tanszym kosztem jest wymienic korbe (w przypadku autora na 48) a najlepszym/najdrozszym caly naped co najmniej na 8 sp. Ja tak zrobilem - caly naped "stare" Alivio zrobilem (tylko tylna przerzutka z nowej serii) + przeplecenie kola pod kasete na Deore. Teraz mam szybko i przyjemnie Wysyłane z mojego GT-I5800 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.