kresowiak Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Witam. Zakupiłem niedawno koło z zębatką 18T i chciałem zamienić ją na 16T. Jednak nie wiem czy ją zdjąć. czy potrzebny jest do tej operacji jakiś specjalny klucz, czy da radę młotkiem? Z twgo co widać na zdjęciu jest tam nakrętka i chyba jakiś pierścień. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki.
filipgolarz Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 nie wiem jak to dokładnie opisać, ten pierścień jest w takim rowku, wystarczy go podwadzić i zdjąć a zębatka zejdzie bez problemu
kresowiak Napisano 20 Września 2012 Autor Napisano 20 Września 2012 Chodzi o ten pierścien, gdzie jest widoczne takie pókoliste wcięcie, tak? Bo między nim a zębatką znajduje się chyba jeszcze jakaś podkładka ( mianowicie jedno wcięcie) Nie ma za bardzo miejsca aby to czymś podważyć
filipgolarz Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 to powinno pomóc http://mslonik.pl/rowery/technika/146-rozbieramy-torpedo-kontre
kresowiak Napisano 21 Września 2012 Autor Napisano 21 Września 2012 Dziękuję Ci bardzo za pomoc! operacja zakończyła się powodzeniem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.