Skocz do zawartości

[wymiana całego napędu]-Grand Energy

matowe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem nowym uczestnikiem forum i z góry przepraszam za jak to może się Wam wydać głupie pytania. Posiadam rower Grand Energy, ponad 10-letni, do tej pory, niezawodny sprzęt. Od pewnego czasu jakby to nazwać łańcuch zaczę mi "chrupać" to znaczy przerywać. Mogę ruszyć jedynie z jednynki, z lekkiego biegu bo inaczej będzie mi tak przerywać że ruzsenie mi się nie uda. Kiedy łańcuch wjeżdzam nawet pod lekkie wzniesienie też muszę wjeżdzać na lekkim biegu gdyż usłyszę charakterystyczny trzask. Dziś udałem się do sklepu z rowerami i Pan powiedział mi że należy zmienić cały napęd: korbe, łańcuch i kasetę. Powiedział także iż będzie to kosztowało ok. 150 zł za sprzęt firmy Shimano. Chciałem poszukać czegoś w internecie, np. na Allegro ale boję się iż sprzęt który kupię nie będzie pasował do mojego roweru. Znalazłem coś takiego: Allegro i Allegro . Lubię jeżdzić na rowerzę, Jeżdzę na róznego rodzaju drogach, sporadycznie, lecz zdarzają się także dłuższe wypady (do 100km). Proszę o jakiś wskazówki czym musi charakteryzować się sprzęt do mojego roweru, na co mam zwrócić uwagę. Chciałbym aby rower znowu służył mi conajmniej 10 lat :) Z chęcią zobaczę Waszę propozycję. Dziekuję z góry za pomoc ;)

Napisano

2i regulaminu

Ale korbę także mam już zjechaną. szczególnie dwójkę ;/ A zestaw który Ci pokazałem jest w miarę dobry?

• Mod Team
Napisano

Na początek pouczenie odnośnie pkt 2i regulaminu, następnie podałeś 2 identyczne linki. Skoro korba jest zjedzona to niestety trzeba nową kupić powiedz ile masz na wszystko kasy.

Napisano

2i regulaminu

Chcę wydać na to max. 140 zł na te 3 części. Przerzutki myślę że przynajmniej częściowo da mi si wyregulować tak aby odpowiadnio dały się zmieniać. Niestety nie potrafię zmienić nazwy tematu.
  • Mod Team
Napisano

Pouczę po raz kolejny i odeśle na Zasady Pisania - Regulamin/Kontakt/Linki - Forum Rowerowe - Największe w Polsce do poczytania ... następnym razem sypne punktami.

Za 140 zł to ci zaproponuje:

Allegro korba 85zł

Allegro suport 18zł

Allegro wolnobieg + łańcuch 40zł

no wyszło lekko więcej niz 140 ale myślę ze w granicy normy. + ewentualne 5zł na spinke srama tamta z podanego przez ciebie zestawu jest do niczego. Oczywiuście jak za drogo mozna korbe troche tańsza kupić, np http://allegro.pl/nowa-korba-suntour-xct-v1-2012-srebrna-okazja-i2594580531.html do nie tak isam suport 113mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...