Skocz do zawartości

[pedały] egg beater C

kruk32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

w szafie mojego znajomego zapakowane w pudełko leżały praktycznie nieużywane pedały crankbrothers egg beater C. Ponieważ ich nie potrzebował, podarował mi je. Niestety, jeden z nich jest w dwóch częściach i ma (na moje oko) rozsypane łożysko (patrz załączone zdjęcia). Nie wiem, co mu się stało, ale szkoda by mi było ich wyrzucić.

Czy jest szansa na naprawienie takiego pedału? Byłyby to moje pierwsze pedały tego typu, a póki co nie mam funduszy na coś nowego, dlatego wszelkie sugestie i informacje są mile widziane.

Proszę o pomoc.

Początkująca.

post-156889-0-24693800-1343289640_thumb.jpg

post-156889-0-50011800-1343289640_thumb.jpg

Napisano

wygląda na zestaw dla majsterkowiczów do samodzielnego montażu :)

Części są nasmarowane? W zestawie są łożyska?

Z tego co widzę to ośka jest, korpus jest, jeśli jest też nakrętka na ośkę to może udało by się dobrać pasujące łożyska i to złożyć w całość.

Potrzebowałabyś poznać typ łożyska jaki jest w drugim pedale...

• Mod Team
Napisano

Wnętrze pedału wygląda tak:

153.jpg

Sprawdź dokładnie co posiadasz - na fotkach widać jedynie korpus, oś, łożysko i (chyba - nie widać dokładnie) zewnętrzną uszczelkę.

Łożyska mechaniczne można tanio nabyć w sklepach dla modelarzy, dokładnie jest to 686 2RS.

Gorzej może być z żółtym łożyskiem ciernym, raczej jedynie do dostania w rebuild kicie (wydaje mi się, ze na allegro ok 50-60 zł, ale teraz nie widzę).

Z nakrętką i korkiem raczej problemu nie ma, to kosztuje grosze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...