Skocz do zawartości

[telefony] Guglowaty Android vs Łindołsowskia Nokia vs Ajphonowski iOs vs Cegły z Geriatrii

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fuuu to coś za 200$ jest na MTK czyli w sumie nic poza wyswietlaniem grafiki nie oferuje gdyż mizerne parametry rocka sa co do lud obecnie standard to 1280x768 jest to gęściejszy LCD względem 720p i prezentuje się o wiele lepiej..... Odstawiam ze za chwile wysypia się pikseli na lud lub padnie płyta gdyż tak maja chinole zresztą podobnie miał zte blade choć ten przynajmniej miał qualcoma ;)

Sent from my BlackBerry 9860 using Tapatalk

Napisano

obecnie standard to 1280x768 jest to gęściejszy LCD względem 720p i prezentuje się o wiele lepiej.....

Sent from my BlackBerry 9860 using Tapatalk

Naprawdę o wiele lepiej? Bez jaj...

To jak Ty sobie radzisz z 480x800?

Napisano

No jakbyś wyżej czytal a nie wrzucam odpowiedzi pod natchnieniem to byś wiedział ze używam go na rower i do biegania thats all

Sent from my RM-892_eu_poland_239 using Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Napisano

czyzu6491, witamy w klubie :) U mnie Jedynka tez smiga dobre pol roku, tylko taka na 2 simy. Jestem bardzo zadowolony z jakosci wykonania, ekranu i zywotnosci baterii. Jestem ciekaw czy pojawi sie M8 Dual Sim.

Napisano

Ja mam pytanie odnośnie dualSim.

Dajmy na to, że numer jednej karty to X a drugiej to Y.

Czy jak ktoś zadzwoni na numer X albo Y to się dodzwoni, niezależnie od tego która z kart jest wybrana jako główna?

A pytam w tym względzie żeby nie nosić dwóch telefonów prywatnego i służbowego.

• Mod Team
Napisano

CyanogenMod chyba należy do najbardziej sprawdzonych i popularnych dystrybucji nieoficjalnych.

Co polecasz w takim razie wyglądowi zbliżonego do tego rooma z Samsunga? Do cyanogenmod próbowałem się przekonać przez dobę i nie wyszło. Wróciłem powtórnie do samsungowego gówna. Wyczyściłem telefon i ma teraz status oficial. Po kilku dniach pracy znów mnie zaczął irytować swoją "płynnością działania"

Napisano

Powiem ci szczerze ...

Jak tylko przesiadłem się 2 lata temu na produkty HTC (poprzednio Sony-Ericsson jak jeszcze istniało ) osobiście przestałem się bawić w rooty, mody, romy i inne.

Ostatni telefon na którym wgrywałem nieoficjalny ROM to był SE Arc i był to któryś CyanogenMod ...

2 lata w tej dziedzinie to cała era jak nie dwie ... z obserwacji wiem że CyanogenMod nadal jest w czołówce ale o innych już zwyczajnie nie czytam, więc zwyczajnie nie mogę nic polecić.

Pozdro 

Napisano

Ja mam pytanie odnośnie dualSim.

Dajmy na to, że numer jednej karty to X a drugiej to Y.

Czy jak ktoś zadzwoni na numer X albo Y to się dodzwoni, niezależnie od tego która z kart jest wybrana jako główna?

A pytam w tym względzie żeby nie nosić dwóch telefonów prywatnego i służbowego.

Oczywiście, ze się dodzwoni. Wszystko swietnie działa jeśli chodzi o prace Dual Sim w HTC One.

Napisano

To prawda, ten LG G3 zapowiada sie dosyc zacnie. Te marki u nas byly wieel lat niedoceniane, Samsung, LG itp. Pamietam jeszcze z lat 90-tych z Bliskiego i Dalekiego Wschodu jakie produkty robili. Na przyklad LG mial bardzo dobrej jakosci mierniki cyfrowe, ktore swietnie sprawdzaly sie w przemyslowych warunkach a kosztowaly 1/3 tego co amerykanski Fluke. Zreszta w motoryzacji Koreanczycy juz pokazali jak sie rozwineli. Przypominacie sobie pierwszego Pony? Teraz taki Hyundai i40 to zdecydowanie lepsza oferta niz VW Passat. Taka Sonata (szkoda, ze niedostepna u nas) po prawie 300 tys. km ma skorzana tapicerke w nienagannym stanie a silnik chodzi jak nowy. Zero napraw poza zawieszeniem.

Napisano

LG miałem kilka, M.IN. GT-540, L5  i kilka innych. Nie ukrywam że za żadnym nie tęsknie. Teraz wszystkie sprzęty mam z Samsunga, i tyle spokoju. 

Napisano

Telewizory i telefony LG były długo marnej jakości, ale ostatnio LG G2 oraz tablet LG G Pad są bardzo dobre, a nawet w ścisłej czołówce.

Samsung wiedzie prym w telefonach juz od modelu Galaxy S, który był swego czasu najlepszym telefonem na rynku i do tego kosztował niewiele. Teraz moim zdaniem najlepszym telefonem jest Galaxy S 5, ale samsung wyrobił sobie markę i te telefony kosztują juz za dużo. Czas na nowego gracza i myślę że powoli LG będzie chciało powalczyć o tą pozycję. Nowy LG G3 wygląda zaiście (to nie jest przekleństwo wg nowych standardów) ma wszystko co potrzeba, najnowsze i najlepsze podzespoły i kosztuje zdecydowanie mniej od konkurencji. 600 euro podobno na Amazonie stoi. Sam jeszcze nie sprawdzałem.

Napisano

Pamiętajmy, że LG zaprezentowało dwie wersje G3 różniące się między sobą wbudowanymi pamięciami. W tańszej i słabszej edycji znajdziemy 16 GB przestrzeni dyskowej dla użytkownika oraz 2 GB RAM. Po drugiej stronie znajdziemy za to 32 GB wbudowanej pamięci oraz 3 GB RAM. Także rozglądając się po europejskich sklepach dostajemy takie oto ceny:

• tańsza wersja: od ~2300 złotych (549 Euro) do ~2550 złotych (499 GBP);
  • droższa wersja: około 2500 złotych.

Napisano

Ja tak patrzę na to co się dzieje na rynku i mam wrażenie, że wszyscy zapomnieli, że telefon to telefon, a nie szufla do odgarniania śniegu.

Kończy mi się umowa, myślę nad nową komórką i po raz pierwszy wezmę coś nie z nowinek, ale albo S4 albo - o zgrozo - ajfona, albo coś innego w rozsądnym rozmiarze. Czyli nie więcej niż 5 cali.

No bo nie mam zamiaru jeździć z damską torebką na trasy ani zakrywać se CAŁEJ ręki pokrowcem.

Napisano

Ja tak patrzę na to co się dzieje na rynku i mam wrażenie, że wszyscy zapomnieli, że telefon to telefon, a nie szufla do odgarniania śniegu.

Kończy mi się umowa, myślę nad nową komórką i po raz pierwszy wezmę coś nie z nowinek, ale albo S4 albo - o zgrozo - ajfona, albo coś innego w rozsądnym rozmiarze. Czyli nie więcej niż 5 cali.

No bo nie mam zamiaru jeździć z damską torebką na trasy ani zakrywać se CAŁEJ ręki pokrowcem.

Kazdy z tych telefonow miesci sie bez problemu do tylnej kieszonki w koszulce rowerowej.

Napisano

Być może, ale:

1. nie zmienia to faktu, że są nieporęczne;

2. nie we wszystkich koszulkach mam kieszonki;

3. często jeżdżę z plecakiem, a on mocno utrudnia sięganie do kieszeni;

4. skoro już kupiłem jedną opaskę na ramię na duży telefon, dlaczego mam znowu lecieć do sklepu i kupować kolejną.

Jeżeli komuś nie przeszkadza rozmowa do patelni, nie ma sprawy. Ale ja już moją S3 uważałem za wielką na granicy akceptacji i nie chce mi się tej granicy przekraczać.

Napisano

Sol,

Ad1. Nieporecznosc to czesto indywidualna sprawa

Ad2. Lepiej zainwestowac w koszulke niz w nowy telefon. Taniej i wygodniej

Ad3. Jak jedziesz z plecakiem to tym bardziej nie ma problemu, gdzie zaladowac telefon, nawet wielkosci tabletu

Ad4. Patrz Ad2

Rozmawiales kiedys z telefonu stacjonarnego? Tak w kwestii wielkosci sluchawki.

:)

Napisano

Krótko tylko wyjaśnię, że koszulek kolarskich mam sporo, ale nie każda ma kieszenie z tyłu. Podczas jazdy korzystam z telefonu, więc muszę go mieć pod ręką, a nie zatrzymywać się co 5 min, zwalać majdan na ziemię i w nim grzebać.

No i nie zapominajmy o kwestii zasadniczej, czyli że Twoje preferencje są Twoimi i niekoniecznie muszą zyskać poklask u innych.  Zwłaszcza u tych, którzy wiedzą czego chcą, czyli u mnie ;)

Ergo jak pisałem - jeżeli nie przeszkadza Ci gadanie do patelni, nie ma sprawy. Mi przeszkadza i pewnie parę innych osób też by się znalazło.

Życie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...