Skocz do zawartości

[łańcuch, przerzutka tył] Kross level A6 '10

EZlo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stałem się niedawno posiadaczem nowego Krossa level A6 model z 2010. Rower jest (i będzie jeszcze przez dłuższą chwilę) w fazie docierania.

Przyszedł w fabrycznej paczce i sam składałem go do kupy - stąd może jakieś niedopatrzenia.

Mam pytanie dotyczące zachowania się łańcucha: przy jeździe po nierównościach (zeskakiwanie z krawężników itp) łańcuch strasznie brzęczy - jakby miał zbyt dużo luzu lub naciąg przerzutki (deore SLX) był zbyt mały (?). Porównanie mam z dotychczasową Meridą na znacznie słabszym osprzęcie - tam efekt znacznie mniejszego latania łańcucha.

Sama przerzutka pracuje poprawnie, muszę ją jedynie co nieco podregulować.

Pomożecie?

Napisano

Stałem się niedawno posiadaczem nowego Krossa level A6 model z 2010. Rower jest (i będzie jeszcze przez dłuższą chwilę) w fazie docierania.

Przyszedł w fabrycznej paczce i sam składałem go do kupy - stąd może jakieś niedopatrzenia.

Mam pytanie dotyczące zachowania się łańcucha: przy jeździe po nierównościach (zeskakiwanie z krawężników itp) łańcuch strasznie brzęczy - jakby miał zbyt dużo luzu lub naciąg przerzutki (deore SLX) był zbyt mały (?). Porównanie mam z dotychczasową Meridą na znacznie słabszym osprzęcie - tam efekt znacznie mniejszego latania łańcucha.

Sama przerzutka pracuje poprawnie, muszę ją jedynie co nieco podregulować.

Pomożecie?

Obok śruby mocującej jest śrubka od regulacja naciągu wózka. Spróbuj ją podregulować.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi.

Spróbuję podregulować naciąg wskazaną śrubą.

Łańcuch, o ile dobrze pamiętam, miał 108 ogniw, czyli chyba ok?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...