Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś poprawiałem licznik u mojej lubej w rowerze. Aaaale wczoraj! fiu fiu... :)

Ścieżkę wciągnąłem. Zdrowia ścieżkę w szczecińskim Lasku Arkońskim. I było sporo "air time" oraz adrenaliny. Ponadto objechałem jeziorko Głębokie, szczęśliwy, że forma rośnie, bo ostatnio było 00:13:46 a wczoraj już 00:12:03.

Napisano

21km ze średnią 24km/h.

Napompowałem wszystkie rowerki oraz wyregulowałem hamulce; normalnie w każdym obcierały :woot:  Chyba jakieś chochliki.

Jeszcze muszę skoczyć do kolegi, to pewnie z 4-5km będzie.

Napisano

Dzisiaj odespałem sobie tydzień, potem wyszedłem pojeździć rekreacyjnie 30km troszkę ponad może. I się do domu na Giro spieszyłem, tak się spieszyłem że nie było relacji grhhh. Dziś deszcz i skrócony etap, jutro śnieg i tylko 60km. Więc się nie naoglądam.

Napisano

No teraz jako że zaczęło padać to postanowiłem zrobić prawie full serwis roweru po dystansie 1133km(ostatni 300km temu). Lubię to robić, tylko ciężko się zabrać z lenistwa.

Napisano

hmm czasem jak się patrzy z góry to wydaje mi się, że nie idzie po jednej linii, tylko jednak "zygzakuje" pomimo napięcia... powyginał się jakoś?

Może masz niektóre piny w łańcuchu za mocne ściśnięte i temu przeskakuje. Sprawdź czy wszystkie wyginają się lekko. Ze znajomym i jego dziećmi 45km i ucieczka przed burzą.

Napisano

A tak mnie jeszcze wzięło. Pomogłem znajomemu przy serwisie piasty oraz umyłem kasetę oraz łańcuch, ale nie wyszejkowałem, tylko tak z wierzchu.

Napisano

Pierwsza jazda nowym rowerem - Lazaro Integral V3. Odwiedziłem serwis rowerowy by rzucono na niego okiem i przy okazji doregulowano przerzutki i przedni hamulec. Przez cały dzień przejechałem z dziewczyną 66 km odwiedzając m. in. Olszynkę Grochowską, a potem po raz pierwszy Las Sobieskiego i Mazowiecki Park Krajobrazowy. Na sam koniec skusiłem się pod drodze na fajne i tanie (ok. 20 zł) rękawiczki rowerowe w Biedronce i kurtkę typu soft shell w Lidlu (w przecenie za ok. 35 zł). Spodenki rowerowe niestety okazały się za małe. Podsumowując z roweru jestem mega zadowolony. Udało mi się rozwiać obawy związane z 28" kołami.

Napisano

Może masz niektóre piny w łańcuchu za mocne ściśnięte i temu przeskakuje. Sprawdź czy wszystkie wyginają się lekko. 

Raczej nie. łańcuch od 3 lat ten sam i nigdy go nie rozpinałem, co najwyżej smarowanko jakieś i czyszczonko szmatką...

Nocne rodzinne pedałowanko, 5 km w pełnej elektrowni i nawet nieco lekko terenowo... cóż żonie by sie przydało coś mocniejszego niż tylko to co ma na dynamie ;)  Głownie przód, bo z tyłu ok.

Napisano

50 km z przygodami. Trasa w ternie, dużo zjazdów kilka singli. Kolega zerwał łańcuch na podjeździe, na szczęście były narzędzia, więc jedno ogniwo poszło w kosmos (przerzutka wybierała wszystko).  Miałem wpadkę, bo w jechałem, w jakąś magicznie głęboką kałuże, zblokowało koło, docisnąłem amortyzator  i poszedł....przez kierownice. Błąd taki, że za mała prędkość i źle ustawiony środek ciężkości :) Każda porażka uczy!

Napisano

Ja dzisiaj 42km, ok 1/3 po lesie. Km już sporo w SPD a jednak dzisiaj przy stawaniu nie zdążyłem jednej nogi wypiąć, na szczęście poleciałem w trawę. Poza tym od jutra zaczynam chyba grać w lotto, jak wygram to kupię sobie porządnego Crossa + Thudbuster'a oraz coś lepszego do PC, bo moja 6950 już się starzeje. Ponadto jak to w niedziele w okolicach południowych, sporo rowerzystów na drogach. Miły widok xD

Napisano

72,10km

Bielsko - Przegibek -Międzybrodzie - Porąbka - Kęty - Kozy -Bielsko

w okolicach 44km gleba, na prostej , pustej ścieżce rowerowej - i tu doceniłam fakt posiadania kasku na głowie.

Wielkie podziękowania dla pana na kolarce, który zainteresował się tym co się stało, gdy tak leżałam sobie nakryta rowerem, na ścieżce rowerowej.

http://www.endomondo.com/workouts/191695725/7967909

Zapomniałam się pochwalić że dziś nabiło na sigmie 5.005 km (od zeszłego sezonu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...