Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja dzisiaj patrzyłem jak śnieg topnieje i wielkimi krokami nadchodzi nowy sezon hehe :)

Serwis pedałów m540 a właściwie likwidacja luzu na jednym z nich i czyszczenie. Sprężyny psikam brunoxem żeby nie pojękiwały podczas jazdy.

Właściwie wszystko już zrobiłem. Amortyzator przeserwisowany, koło wycentrowane, łożyska suportu wymienione, napęd wymieniony, linki i pancerze wymienione...

Jeszcze tylko czyszczenie i ewentualnie drobne poprawki.

Napisano

a mi dzisiaj pozostalo dokonczyc renowacje roweru, tzn. zrobic hamulce, zalozyc klocki linki, przesmarowac stery, i pomyslec co zrobic z zapieczona sztyca alu w stalowej ramie :)

Napisano

Zbadałem grubą oznakowaną drogę, będącą "Południową obwodnicą" , całkowicie oznakowaną, a po 3km kończącą się .. (nie ma znaku "ślepa droga")

Ogólnie dzisiaj 18km :033:

Napisano

Dziś sporo jazdy po mieście, pewnie spokojnie ponad 10 km... i podjechałem na stację benzynową pod kompresor... chciałem dopompować przód.. jakoś ciężko było dopasować końcówkę kompresora do wentyla... ale trochę poszło.

Napisano

Czyszczenia napędu ciąg dalszy + mała przejażdżka po okolicy. Naprawdę przyjemnie się jechało, słońce zwiastuje, mam nadzieję :), nadchodzącą wiosnę.

Napisano

dziś tylko 10km do sklepu rowerowego bo dawno nie byłem :D musiałem niestety tylko nacieszyć oczy rowerumi za 30 tys zł i ponad :D:( zamówiłem sobie przy okazji klocki do hebli Tektro Draco bo nie mogę nigdzie znaleźć dobrych :/

Napisano

6h na skateparku i szybka naprawa amortyzatora, a raczej jego sprawdzenie, bo wydaje mi się że cieknie tłumik ;p

Napisano

Całkiem ciepło, gdyby nie ten wiatr i nie kałuże.... po za standardową jazdą prowizoryczna (chyba) naprawa suwaka w torbie pod ramą... , bo wczoraj jak otwierałem, by wyjąć kanapke, to w ręku mi został uchwyt od suwaka.... urwało się "uszko"....

Napisano

Czas rozpocząć sezon. Właśnie wyjąłem rower z ukrycia i przygotowuje go do jazdy. Ponadto kupiłem nową pompkę, licznik i oświetlenie.

Napisano

Błoto, błoto i jeszcze raz błoto! Bardzo wiosennie i przyjemnie, prawie 14km na asfalcie/błoto:D

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...