Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem!

Od wczoraj zacząłem ala treningi na starym rowerku treningowym i mam zamiar tak codziennie po godzince i będzie ok ;D

Pozdrawiam

Napisano

Wreszcie przysiadłem i naprawiłem sobie przednie oświetlenie do bajka bo dioda wpadła z płytką do środka po niefortunnym wypięciu się z zaczepu

Napisano

Może i chłodnawo, ale rano świetnie mi się leciało i 30 km/h sporo gościło na liczniku... ponownie zastanawiam się nad wysokością siodełka... kurcze temat powraca mi jak bumerang... a jeszcze jak poczytałem w tym temacie którą stopą się naciska na pedały... kurcze i znów wątpliwości... może jutro podniosę?

Tylko jeszcze trochę wyżej i nie dam rady siedząc na rowerze dotykać też ziemi, oczywiście po przechyleniu. ale jakby co o ramę jeszcze nie przydzwonię ;) hehe

Napisano

Jednak bez regulacji wysokości i dobrze, bo rano ślisko, a i na powrocie choć bardziej mokro na ulicy niż biało... to też podstępnie... metoda na piętę potwierdza, że chyba może być wysokość.... ogólnie ciekawie, choć ten śnieg mógłby być mniej mokry ;)

Napisano

troszkę w końcu poczytałem forum, kupiłem sobie cienkie rękawiczki do biegania Kalenji, żeby założyć pod inne i docieplić sobie ręce :)

P.S. 600 post :laugh:

• Mod Team
Napisano

wczoraj zakładałem nową kasetę i łańcuch ... dziś przygotowywałem stare na sprzedaż :P moze kto zechce :P jak nie to będą części awaryjne.

Napisano

Kasetę wymieniłem tydzień temu, przednie zębatki i łożyska ze dwa dni temu a wczoraj łańcuch. Okazało się, że zakupione spinki srama nie pasują do łańcucha shimano HG i trzeba było założyć starą spinkę accenta. Mam napęd 8 rzędowy. Dzisiaj będę spiłowywał pilnikiem spinki a jeśli operacja nie pomoże to zakupię nowe accentowskie. Zmyliło mnie to, że jakiś czas temu używałem shimanowskiego łańcucha IG lub UG który pasował do spinki srama. Nie spodziewałem się, że HG są szersze...a jednak :)

Napisano

Wczoraj zmieniłem opony na Geax Barro Mountain 2.1 / RK 2.2 (p/t), czyściłem napęd, sprawdzałem, jeszcze z 800km do cyklicznej zmiany. Umyłem "stare" oponki drutowe, jedna to już semi-slick a druga ma z 40% bieżnika, ale są nowe, lżejsze, wiec niech leży i czeka na lepsze czasy.

Kolega wczoraj zakładał spinkę srama do 8 rzędowego napędu sh*tmano... weszła z małą pomocą kombinerek, nie mam pewności co to za łańcuch. Mówił że nie poszło gładko, ale to pewnie dla tego, ze nie czyścił zbytnio i drobinki przeszkadzały dopiąć.

Napisano

Dziś 50 km, na drogach rozjeżdzony śnieg, na którym było nie ciekawie :), a na ubitym jechało się dobrze. Zawsze mam ze sobą aparat i podczas robienia zdjęcia bicyklowi zauważyłem to:

pknitaobrcz.jpg

No i czeka mnie wymiana, pewnie zaraz na tarczowe :)

Napisano

Wczoraj 4 godziny tlenu, częściowo w śniegu...

Dziś też 4 godziny tlenu... ale dla odmiany częściowo w deszczu.

Szykujemy się do sezonu! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...