jasinski21444 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Załapałem sie na jakąś biesiade na ślęży a że w innym dniu niż niedziela nie mogłem to wyszło jak wyszło . Później wrzuce filmy z wieżycy i raduni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 MAsakra ludzi tyle że zero przyjemności. Po co tak straszyć biedne małpki Dodam ze tego samego dnia na Raduni spotkałem dosłownie 5 osób, bandę jakiś jeleniowato- kopytnych oraz zgraje kundli co chciały zjeść żywcem wraz z rowerem. Na Os 3 oraz 4 z EMTB nie spotkałem żywej duszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Madluki też byłem na raduni tego dnia i tylko jakąś rodzinke spotkałem z psem oraz dwie osoby na fullach - pozdro . ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 kurde to jakiś chyba masochizm Też wczoraj sporo jeździłem po masywie ale "autostradę ślężańską" w weekendy odpuszczam a pozatym jest wiele dużo ciekawszych ścieżek niż ten nieszczęsny "czerwony". Jak zobaczyłem te autobusy na parkingu na Tąpadłach to odechciało mi się szczytu a planowałem jeszcze "czerwony" ale do Sulistrowic. Na Raduni też byłem i nie spotkałem pieszych tylko jednego bikera który mierzył swoje umiejętności na "niebieskim" do przełęczy. No cóż na ht ciężko tam poszaleć , przejechałem też 3 os tam nikogo a potem na odreagowanie Wzgórza Kiełczyńskie i powrót na Ślężę a na koniec Wieżyca na zimny browarek w schronisku po jeździe! http://www.endomondo.com/workouts/349894877/2416194 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Kolejne z wczorajszego wypadu , tym razem wieżyca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 1:45 powinien być znak - Uwaga! Luźno kucający sikający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 łojoj jaki siwy troll znaczył ścieżkę. Dobrze ze nie na środku szlaku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 z Racji że nie mogę edytować poprzedniego posta to wklejam tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Dzień i porę wybrałeś do kitu Ja raz pojechałem w tygodniu, to na szlaku może dwie osoby spotkałem zjeżdżając. Pusto było, fajnie, ale sprzęt nie pozwalał na szaleństwa. Teraz to bym musiał wprowadzać i sprowadzać rower, z takimi oponami nie ma szans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Nocna Ślęża w lutym i tak była najlepsza. Całe 2 osoby na drodze Sobótka-Tąpadła-Ślęża-Sobótka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Tak tak mokry , zabawa w śniegu była przednia . Ale Kiciok wiem o czym mówisz , w tygodniu jest bardzo fajnie aczkolwiek nie mogę zbyt często zwalniać się ze zajęć więc zostają wypady w wekkend . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssij Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 W niedziele na Ślęży była jakaś uroczysta msza z biskupem i koncert jakiś górali. Byłem z buta z rodzinką od Tąpadła to po drodze minęło mnie 5 samochodów jadących na szczyt. Z kolei 2 tyg temu jadę sobie z górki na Tąpadła, wszyscy się rozchodzą, a tu nagle mały piesek postanowił się wrócić na środek drogi, nawet nie miałem czasu na reakcje, poczułem tylko jego słodki pyszczek na swoim bucie... @ Jasinski niedziela tydzień wcześniej, godziny szczytu: Po prostu bardzo pechowo trafiłeś z tą mszą z biskupem bo przez to te całe pielgrzymki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 A jest teraz jakiś szlak, żeby swobodnie wejść z rowerem ( w sensie prowadzić) czy nie ma co się porywać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssij Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Najlepsza opcja tak wg mnie to jak znajdziesz kogoś kto może cię podrzucić na Tąpadła i sobie pojedzie. Wtedy pod górkę łagodnym żółtym, a w dół jak tylko zechcesz, nie ma konieczności powrotu do samochodu na parkingu. A przynajmniej ja tak robię Wieżyca: https://www.youtube.com/watch?v=ubVV5pgaoEY&feature=youtu.be bolało... ale dopiero jak usiadłem w domu na fotelu to zaczęło boleć jeszcze bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 W sobotę znowu lece na ślęże i radunie , jak są chętnie na wspólne śmiganie to prosze pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 To jak panowie i panie a panie przede wszystkim śmigacie w sobotę na radunię i ślęże ze mną ? Powinienem ok 11 30 być pod schroniskiem pod wieżycą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Wczoraj byłem na ślęży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Już raz pytałem, ale zapytam raz jeszcze... Wczoraj pewna osoba wpierała mi, że jest taka droga na szczyt Ślęży, którą można pokonać nawet na kolarzówce... potem tylko jakieś 200m poprowadzić trzeba. Prawda to czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Żółtym szlakiem od tąpadeł jest to wielce prawdopodobne, o ile nie będziesz butował na siłę i zrywał przyczepności to wyjedziesz. Jest równa szutrowa droga, z kawałkiem tłucznia (to chyba te 200m). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 To jest ten wjazd, gdzie u jego stóp jest po prawej parking, a po lewej jakieś drewniane ogrodzenie, jakby boisko czy tam pole namiotowe? Tamtędy jechałem, to musiałem prowadzić, bo było tak przez długi czas http://naszaswidnica.pl/wp-content/uploads/2013/08/CIMG2333.jpg A pamiętam, że kiedyś jak byłem pieszo, to wracaliśmy http://photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,21367,wycieczka_rowerowa_sleza_zgubiony_szlak.jpg Czymś takim i tam droga była faktycznie szutrowa, szeroka... po lewej i prawej były ułożone ścięte drzewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Z przełęczy Tąpadeł prowadzi żółty szlak na szczyt. Jest on właśnie szeroki i szutrowy, wygląda jak zdjęcie nr 2. Tutaj link do trasy.http://umapa.pl/1UOT3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 To ten sam szlak, na którym rozstawione są (nie wiem czy na stałe, czy nie) kapliczki drogi krzyżowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Tak. Świetnie to wygląda jak się w nocy zimą tam wjeżdża. Wyłaniają się z ciemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Kurcze, to właśnie tamtędy jechałem a raczej prowadziłem... I te kapliczki były. Kamienisto tam było... Ja już nic z tego nie kumam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 To ja już też się pogubiłem.Może film Jasińskiego ci rozjaśni. Zobacz zjazd żółtym szlakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.