Skocz do zawartości

[1000-1500] Najlepszy rower dla mnie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam nadzieje, że na początku nie podpadnę J

W najbliższym czasie zamierzam kupić rower w przedziale cenowym 1000-1500 zł. Zdaję sobie sprawę, że za tę cenę cuda nie kupię. Zależy mi jednak, aby zakupiony przeze mnie rower był trwały i przede wszystkim jak najbardziej dopasowany do moich potrzeb.

Ważę 80 kg mam 175 cm wzrostu.

Jestem z trójmiasta. Interesuje mnie głównie jazda po lasach. Dosyć ostra, lecz bez wyskoków na hopkach i robienia trików. Od czasu do czasu przejadę się po mieście, ale głownie celować będę w leśne drogi, (ale nie bezdroża). Mam, więc do was parę pytań.

1. Jakie marki rowerów polecacie?

2. Na co patrzeć przy wyborze roweru?

3. Na co nie dać się nabrać przy wyborze roweru?

4. Jaki rower polecacie dla mnie?

5. Gdzie w trójmieście najlepiej kupić rower?

6. Czy ewentualnie dołożyć trochę kasę na coś lepszego, jeśli tak to na co?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!

Napisano

1. Ogólnie patrz na marki które mają salony blisko ciebie i serwisy. Osobiście polecam KROSSa bo mają teraz ciekawe rowery, fajne ramy pod względem kolorystycznym i geometrycznym, ale także Unibike może nawet i lepszy, cała masa KELLYS, Merida itd...

2. Głównie na napęd i amortyzator bo to są raczej ważne rzeczy, hamulce nie muszą chyba być super bo sam mówisz że lekka jazda czyli v-brake chyba by starczyły. Oraz ważne jest dobranie rozmiaru ramy myślę że 19,18 cali to chyba optymalnie jeśli nie to poprawcie mnie.

3. Na tanie oferty chińskich rowerów bo i w tej cenie jeszcze się takie zdarzają, no i sprzedawce który wyłudzi od ciebie każdy grosz.

4. http://www.kross.pl/pl/rowery/gorskie coś z ceny mtb np:x6 troszkę droższy, masz dużą rozbieżność cen bo sam nie wiesz ile chcesz dokładnie wydać lub też dobre oferty z http://www.unibike.pl/mtb_sport.html np fusion za 1500zl.

5. Przy tym ci nie pomogę.

6. Zawsze ta decyzja należy do kupującego bo logiczne jest iż jak się dołoży nawet trochę to i w rowerze będzie coś lepszego o jakiej kwocie dołożyć mówisz ;> ?

Napisano

1. Ogólnie patrz na marki które mają salony blisko ciebie i serwisy. Osobiście polecam KROSSa bo mają teraz ciekawe rowery, fajne ramy pod względem kolorystycznym i geometrycznym, ale także Unibike może nawet i lepszy, cała masa KELLYS, Merida itd...

2. Głównie na napęd i amortyzator bo to są raczej ważne rzeczy, hamulce nie muszą chyba być super bo sam mówisz że lekka jazda czyli v-brake chyba by starczyły. Oraz ważne jest dobranie rozmiaru ramy myślę że 19,18 cali to chyba optymalnie jeśli nie to poprawcie mnie.

3. Na tanie oferty chińskich rowerów bo i w tej cenie jeszcze się takie zdarzają, no i sprzedawce który wyłudzi od ciebie każdy grosz.

4. Rowery Górskie | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie coś z ceny mtb np:x6 troszkę droższy, masz dużą rozbieżność cen bo sam nie wiesz ile chcesz dokładnie wydać lub też dobre oferty z UNIBIKE-NAJLEPSZE ROWERY BYDGOSZCZ np fusion za 1500zl.

5. Przy tym ci nie pomogę.

6. Zawsze ta decyzja należy do kupującego bo logiczne jest iż jak się dołoży nawet trochę to i w rowerze będzie coś lepszego o jakiej kwocie dołożyć mówisz ;> ?

Prawda, Kross i Unibike w tej cenie maja najlepszy stosunek ceny do jakości osprzętu. Sam szukalem kellysa cube itp ale w cenie 1500 zł byłby to najnizszy osprzet w unibike mas zjuz w tej cenie Alivio...

Napisano

Prawda, Kross i Unibike w tej cenie maja najlepszy stosunek ceny do jakości osprzętu. Sam szukalem kellysa cube itp ale w cenie 1500 zł byłby to najnizszy osprzet w unibike mas zjuz w tej cenie Alivio...

Unibike nie jest starą marką na rynku ale czymś musi się wybić, kross jest od dawna ale tera szuka ścieżki na wybicie i mu się udaje, moim zdaniem np za takie marki jak cube płacimy za firme bo ramy nie różnią się wagowo i wytrzymałościowo jakoś bardzo, zwłaszcza w takim przedziale jaki jest w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...