Skocz do zawartości

[korba]Różnica między SLX a XT

Iskra14

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłam w temacie na innym forum takie oto stwierdzenia:

"korby xt nie bierz. różni się o slx tylko tym, że w slx duża zębatka jest tłoczono a nie obrabiana cnc jak w xt. w prcy róznica żadna"

"Korba - XT vs SLX - waga ramion ta sama, różnica tylko w jednej zębatce, w dodatkue nieodczuwalna => strata pieniędzy."

Faktycznie tak jest i nie ma co się rzucać na xt?

Napisano

Dobrze, że nie tylko ja patrzę estetycznie :) dzięki za potwierdzenie :) w takim razie idę zapolować na slx :) gdyby ktoś miał to zapraszam na PW :)

• Mod Team
Napisano

Jedyne róznice miedzy SLX a XT to wygląd i cena przede wszystkim. Suporty te same, zebatki praktycznie bez różnic. Działanie podobnie. SLX to złoty środek cena waga jakość.

• Mod Team
Napisano

Stara M760 była dla mnie brzydka ale pozniejsza musze sie przyznać ze mi wpadła w oko ale ponad 500 zł za kawał "pustaka" to w moim mniemaniu troche przesada :P

Napisano

W sumie racja - jest na 2 blaty, ale wygląda tragicznie. A wiadomo od kiedy będą dostępne modele 2013? Tak się pytam bo na przyszły rok planuję wymianę napędu i zastanawiam się czy zimą będą już dostępne?

Napisano

przystosować się jakoś da wszystko, tylko jaka cena i jaka jakość..

chodzi mi o jakieś popularne 2 blaty, 24-26 i 37-39

(blaty np. specialites nie mają wycięć i gorzej na nie łańcuch wskakuje), a oryginalne blaty shimano to cena 200-300pln za sztukę

dopiero slx13 będzie miał dwa blaty w różnych rozmiarach (dla porównania SRAM ma dwa blaty nawet w pozagrupowej korbie poniżej X5)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...