Ma13usz Napisano 22 Maja 2012 Napisano 22 Maja 2012 Cześć. W temacie rowerów wiem tylko tyle, ile przeżyłem, czyli prawie nic. Od 2 lat mam makrokesza, ale w sumie chyba dobrego, bo jeździłem na nim sporo. Sęk w tym, że jest to rower typu raczej górskiego, z oponami z dużym bieżnikiem i jest ciężki. Wydaje mi się, że to wszystko mnie spowalnia, bo jak jechałem trochę szybciej, to potrafiłem przejechać te 28km w godzinę, ale było ciężko. W zeszłym roku maksymalny dystans jednorazowy to był 100 km. Teraz kondycję muszę niestety od nowa wyrabiać i ciężko mi przejechać te 30 km z w miarę przyzwoitą prędkością, ale chciałbym to zmienic. Jeżdżę, jak wspomniałem w temacie, po szosie i poszukuję roweru, który będzie do tego odpowiedni. W całości zdaję się na wasze propozycje. Preferowałbym raczej rower nowy i w cenie do 2000zł, ale jeśli będzie warto, to wyłożę 2500zł. Proszę też o napisanie, czy wszystkie szosowe rowery mają amortyzator, a jeśli tak, to czy z blokadą oraz czy lepiej jest ten amortyzator mieć, czy nie. Czy lepszy będzie rower typu cross, albo o podobnej budowie tyle że z oponami z małym bieżnikiem. Czy rowery szosowe mogą nie mieć tych charakterystycznych rogów? Bo z reguły takie widzę w sklepach. No i ostatnia rzecz: czy te obcisłe ubrania wpływają jakoś na osiągi? Bo niezbyt mi się podobają, preferuję normalne. Nigdy ich nie miałem na sobie i nie wiem w ogóle gdzie mógłbym takie przymierzyć. Czy zainwestować w to także? Czy da się do tego przyzwyczaić? Ważę ok. 62 kg, mam ok. 175 cm wzrostu. Ostania rzecz: są organizowane jakieś zawody dla nieprofesjonalistów, powiedzmy na trasach około 60-80 km dla użytkowników rowerów szosowych? Wiem, że dużo napisałem, ale liczę na profesjonalną pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.