Skocz do zawartości

[1500] Cross/szosa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuję roweru do jazdy po trasie. Raczej jednodniowe o dystansie powyżej 100 km.

Czego wymagam od roweru?

- Koła 28 cali

- minimum 8x3 biegi

- Rama (21,5) [tylko na takiej jeździłem na crossie kolegi i wydawała się idealna]

Prosiłbym o rady i propozycje. W zasadzie nie gra roli czy nowy czy używany, ważne, żeby się nie psuł i naprawa była możliwa do wykonania we własnym zakresie.

Pozdrawiam

Nie umiem edytować, więc napisze niestety post pod postem.

Co wy na to?

http://allegro.pl/kands-maestro-wypasiona-wersja-full-alivio-i2317687174.html

Napisano

Mam ten sam probloem co ty też szukam roweru crossowego ale akurat do 1300zł. Też mówiono mi tutaj o Kands. Poczytaj sobie testy o nim tutaj na forum są opinie użytkowników którzy nim jeżdzą na codzień. Ja osobiście mam dylemat z tym rowerem bo osprzet ma genialny taki osprzęt to w rowerze zazwyczaj powyżej 2000zł. Nie znam wogóle za to tej Polskiej marki, i mam przypuszczenia, że rama może być słaba. Ktoś dobrze powiedział, ze warto dokupić odzielnie markową mocną ramę i przerzucić jego osprzet wtedy masz tanim kosztem mocny rower. Ja podobnie jak ty potrzebuje roweru na długie trasy. Patrz na jeden głowny aspekt na który mi wszyscy zwracają uwagę by miał kasetę a nie wolnobieg. Przy takich trasach wolnobieg za długo nie popracuje. Ja osobiście chyba się nie skusze na ten rower dlamnie zbyt podejrzana jest z nim sprawa taki osprzet w takiej cenie. Sam obserwowałem Gianty ale powiedziano mi, ze są to rowery które płacisz tylko za markę przynajmniej modele do 1500zł. Krossy też oglądałem Evado 1,1 lub 1.0 i mają wolnobiegi, ty możesz popatrzeć na wyższe pułki bo masz fundusz lepszy.

Ja się powaznie zastanawiam nad Author Horizan 2011 ale to ja bo w cenie 1250zł i ma kasetę, a reszta osprzetu jest poprostu dobra. Niestety Alivio BDB nie ma ale cóż.

Mi polecali też Unibety i są dobre w cenach te 1500zł ale dzisiaj w salonie słyszałem, ze cięzko z nimi z gwarancją. Ja sam jakbym miał kase to kupiłbym CUBE ale to koszt na 2000zł.

Napisano

Dokładnie jak pisze poprzednik. Można dostać markowe ramy z poprawnym osprzętem z kolekcji 2010/2011. Wg mnie przy Twoim budżecie to jest najlepsza alternatywa.

Ja wybrałem Meride 40-V z 2011 na Alivio z tyłu, reszta po prostu poprawna :)

Unibike w podobnej cenie nie było, inne miały gorszy osprzęt lub miały za małe ramy. Poszukaj, może Tobie coś przypasuje z 2011 czy 2010.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...