Skocz do zawartości

[pogadajmy] Co dziś zepsułeś w rowerze

Plastyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tylko że w ten sposób skuty łańcuch na 99% prędzej, czy później pęknie.

pozostaje mi łudzić się, że nastąpi to niedaleko od domu:)

Napisano

Tylko że w ten sposób skuty łańcuch na 99% prędzej, czy później pęknie.

Można tak zrobić żeby było ok z starym pinem:) trzeba się tylko postarać, ja tak zrobiłem już 3x i tylko raz miałem potem problemy z łańcuchem - teraz ten łąńcuch ma już ok 3k tak zrobione i nic jakoś się nie stało :))

Napisano

Zerwana obejma tylnego oświetlenia (moja wina), no i przebita przednia dętka (prawie przeleciałem przez kierownicę). Grrr...

Ja zalałem do bidonu Sprite'a i bidon wystrzelił ;/

Jak po raz pierwszy zalałem napój gazowany i sięgnąłem po bidon, to dziękowałem opatrzności, że otworzyłem go łapami, zamiast zębami:), bo wystrzał był konkretny.

Gość voytec
Napisano
Niedawno zgubiłem bolec trzymający klamkę w Hayesach Stroker Ryde. Do teraz jeżdżę na prowizorce. Trochę to wyschło i powoli pęka, ale na razie działa i oby tak dalej.

Naprawdę wystrugałeś go w zębach? Mocne.

Ja tam miałem spotkanie z wężem dzisiaj. Roweru nie popsułem co prawda ale pompkę za to zgubiłem gdzieś na szlaku :(

Napisano

Zębami a czym? Nie miałem noża (patrz avatar :D), to tylko patyk. Już go zgubiłem w trasie i... założyłem następny, który już też pękł... ale w weekend coś z tym zrobię.

Napisano

1. W manetce prawej (Deore) stwierdziłem luz. Rozkręciłem ale nie dotarłem do tego miejsca. Żona popatrzyła mi przez ramię i powiedziała, że chyba trzeba wszystko rozebrać. No to rozebrałem na czynniki pierwsze. Nie dało już się złożyć... Kupię teraz SLX-y :)

2. W czasie jazdy samochodem uszkodziłem tylnego V-brake XT. Kupuję tarczówki :)

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)

Gość voytec
Napisano
Kupię teraz SLX-y

Nie widzę różnicy. A skoro nie widzać to po co przepłacać.

Napisano

Coś przednia dętka traci trochę ciśnienie. Nudzi mi się to pompowanie przed każdą jazdą. Trzeba kupić nową; kolejny wydatek. :icon_confused:

Napisano

Zepsuta nowiuśka dętka. Mianowicie podczas pompowania złamał się sam z siebie wentyl w pół :verymad: na szczęście reklamacja uznana i nowiuśka już siedzi w rowerze :thumbsup:

Napisano

Moje x9tki (triggery) odmówiły posłuszeństwa ( w zasadzie jedna, tył), rozkręcałem już i nie wiem o co chodzi, jutro podejdę na serwis, być może łożysko do wymiany

Napisano

Pokrzywiłem łańcuch, bo nie wiedziałem, że spinka, która była od początku w łańcuchu sram PC- 1031 była do ściągnięcia tylko narzędziem do rozkuwania. No i się wkurzyłem i bez mózgu zacząłem rwać i wykrzywiać :D Spinka zeszła, ale łańcuch pokrzywiony i do wymiany .

Napisano

Krawężnik 25cm na wojewódzkiej we wsi, za bardzo się zbliżyłem przez samochód...

Pedał starty (nie tylko ramka), hak przerzutki zmasakrowany, porwany grip...

(OT: u mnie rozwalona kostka, piszczel, ramię i nadgarstek)

Co za cholerne ku##sy te j##ane te drogi robią...

Napisano

Krawężnik 25cm na wojewódzkiej we wsi, za bardzo się zbliżyłem przez samochód...

Pedał starty (nie tylko ramka), hak przerzutki zmasakrowany, porwany grip...

(OT: u mnie rozwalona kostka, piszczel, ramię i nadgarstek)

Co za cholerne ku##sy te j##ane te drogi robią...

Miałem taki sam przypadek :)

Tego już się nie zmieni .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...