Skocz do zawartości

[suport]Dziecięcy Schwinn Tiger i nakrętka kontrująca

Bikehill

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Poszukuję, wydaje się, łatwodostępnej części - nakrętki kontrującej do suportu. Suport sam w sobie nie jest oznakowany - przynajmniej ja nie widzę tego oznakowania. Rowerek należy do mojego, prawie 3 letniego, synka i jest to Schwinn model Tiger. Załączam również zdjęcie pokazujące potrzebną mi nakrętkę.

Piszę na forum ponieważ pytałem już wiele osób, kilka sklepów firm SUMMIT S.A. i nikt nie może mi sprzedać potrzebnej części. Każdy bagatelizuje problem, a sezon tuż tuż. Mam nadzieję, że ktoś z was pomoże.

Pozdrawiam.

post-149873-0-99225000-1331310703_thumb.jpg

Napisano

Dziękuję bardzo za pomoc. Wygląda, że to ta nakrętka. Idę kupić w tym drugim sklepie, ma wymiary i przesyłka tańsza.

Pozdrawiam.

Sprostowanie. Kupiłem jednak w tym pierwszym, bo drugi ma minimalne zamówienie = 15 PLN i w sumie wychodziło drożej. Dziękuję i Pzdr.

Napisano

Nietety, przysłali niewłaściwą nakrętkę. Mieli podane w zamówieniu potrzebne mi wymiary i nic to nie dało, przysłali co mieli.

W tym drugim, podanym sklepie(tym z wymiarami) rozmawiałem telefonicznie, prosili o maila wysłałem i czekam.

Napisałem znowu do firmy SUMMIT (dystrybutora Schwinna) po kolejnej rozmowie tel. ze sprzedawcą. Ten niestety mówił, że są duże problemy z częściami do Schwinna. Wygląda na to, że tą markę sprowadza się zupełnie bez zaplecza.

Podaję dokładny wymiar gwintu potrzebnej przeciwnakrętki: 18,7 mm, wymiar klucza ok. 27 mm.

Czekam na waszą pomoc. Chyba takie rzeczy, gdzieś w Polsce są do nabycia.

Pozdrawiam.

Napisano

Mam, rowerek naprawiony! :thumbsup:

Uwaga na rowery firmy Schwinn, to dobry sprzęt polecam, ale trzeba się liczyć z całkowitym brakiem serwisu. Dystrybutor, firma SUMMIT po sprzedaniu roweru ma wszystko w nosie. Nawet nie raczyli odpowiedzieć na wysłane blisko tydzień temu maile. Dodam, że próbowałem uzyskać od nich wsparcie od połowy listopada zeszłego roku, aby zdążyć na sezon. Wtedy to po kilku mailach przestali odpowiadać. Widać, że jeżeli nie można zarobić, to klienta olewają.

Śrubę dorobiłem. Dla ludzi z Poznania i okolic, którzy mają podobne trudności z gwintami itd. polecam warsztat Pana Edwarda: http://www.slusarztokarzpoznan.pl/ :thanks: Z tego co usłyszałem ma pełno podobnych jak ja klientów - rowerzystów.

Dorobienie śruby trwało około 1h. Śrubę mam teraz nieco grubszą, aby nie było już z nią problemu i jestem bardzo zadowolony.

Wątek można zamknąć, pozostawiam decyzję Moderatorowi.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...