kadela Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Witam. Jeśli sie uda z ponizszych fotek rozpoznać, to poproszę o napisanie mi czy jest to wolnobieg czy kaseyta, i jeszce jedno pytanko...wymieniłem łańcuch, bo był zardzewiały i chyba nie nadawał się do użytku, i teraz nie wiem czy kasetę (wolnobieg) też mam wymienić ? czy może zostać ?
Mod Team Pixon Napisano 4 Marca 2012 Mod Team Napisano 4 Marca 2012 wolnobieg w 90%, gdybyś dał większe zdjęcie to byłoby pewne. Zmieniając łańcuch licz się z tym, że może się on nie przyjąć na starym wolnobiegu/kasecie
kadela Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 wolnobieg w 90%, gdybyś dał większe zdjęcie to byłoby pewne. Zmieniając łańcuch licz się z tym, że może się on nie przyjąć na starym wolnobiegu/kasecie jakoś wieksze nie chce mi przejść, może zkopiujcie je i powiekszcie...
kadela Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 A czy jest jakis podział na wolnobiegi, bo na alledrogo widze np. nakręcane, czy to wszystko jedno?
lyndowss Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Niektórzy sprzedawcy dodają, że wolnobieg nakręcany dla laików chyba. Wolnobieg to wolnobieg. Nie ma różnicy. Pewnie kupisz model MF-TZ 21 bo innych w sumie nie ma.
Mod Team Puklus Napisano 4 Marca 2012 Mod Team Napisano 4 Marca 2012 W zasadzie tu na forum wolnobiego to wolnobieg ale w literaturze spotkałem sie z określeniem nakręcany na wolnobieg i bodajże nasadzany na kasete. Może dlatego niektórzy to tak rozróżniają a klienci są najróżniejszy nie odrózniający niekiedy koła samochodowego od rowerowego.
kasperek Napisano 7 Marca 2012 Napisano 7 Marca 2012 Są jeszcze wolnobiegi SunRace 8 i 9 rzędowe. Do wyboru do koloru. Nie wiem jednak jak się sprawdzają w użytkowaniu. np. http://allegro.pl/wolnobieg-sunrace-9-rzed-nawiercany-new-2011-i2167361232.html
Mod Team Puklus Napisano 7 Marca 2012 Mod Team Napisano 7 Marca 2012 Wszystko ok ale 8/9 rzedów to już za wiele dla ośki bo miejsce podparcia koła ( łozysko ) jest w tym samym miejscu a miejsce podparcie osi ( hak ramy) sie oddala. Wg mne 7 rzędów już jest na granicy, dobre ośki wytrzymują gorsze sie gną.
lyndowss Napisano 7 Marca 2012 Napisano 7 Marca 2012 Po mojemu sam wolnobieg to przesada, bo za duża dźwignia się robi. 9 rzędowy wolnobieg to tragedia. Tylko kaseta i bębenek.
zakol13 Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam, podepnę się pod temat. Dzisiaj dotarło do mnie, że nie wiem co mam i zgłupiałem Piasta: Sachs New Success, zdjęcia: info: 8 koronek (15-28) piasta Sachs New Success (tak na niej piszę) rower szosowy
pacman Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 :woot: :woot: :woot: :woot: :woot: Takie pytanko co się dzieje kiedy tak peknie os jak na filmiki?Da rade dalej normalnie jechać,trzeba prowadzić czy nawet nie da sie prowadzić roweru?> :woot: :woot: :woot: :woot: :woot: Po mojemu sam wolnobieg to przesada, bo za duża dźwignia się robi. 9 rzędowy wolnobieg to tragedia. Tylko kaseta i bębenek. http://www.youtube.com/watch?v=xSFik2Y8ZP8 Takie pytanko co się dzieje kiedy tak peknie os jak na filmiki?Da rade dalej normalnie jechać,trzeba prowadzić czy nawet nie da sie prowadzić roweru?>Bo naprawa pewnie grosze ośka kosztuje u mnie 5zł heh i wymiana łatwa
Schwefel Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam, podepnę się pod temat. Dzisiaj dotarło do mnie, że nie wiem co mam i zgłupiałem Piasta: Sachs New Success, Wolnobieg ale może dłużej pociągnie bo piasta wygląda nieźle -> http://fotos.mtb-news.de/p/810624
lyndowss Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Takie pytanko co się dzieje kiedy tak peknie os jak na filmiki?Da rade dalej normalnie jechać,trzeba prowadzić czy nawet nie da sie prowadzić roweru?>Bo naprawa pewnie grosze ośka kosztuje u mnie 5zł heh i wymiana łatwa Nie da się jechać, a nawet roweru nie powinno się prowadzić, bo efektem tego była zdarta opona z jednej strony od hamulców V-brake mimo małego dystansu (około2-3km). W dodatku chyba nie obejrzałeś do końca. Zauważ, że konus jest wygięty więc dochodzi jego wymiana. W ośkach masz chyba sklejona jedną część. Przynajmniej u mnie zawsze tak było, że jedną da się odkręcić a drugiej nie. Czyli ośka + konus. + nakrętka. Z resztą w tym przypadku akurat nie wygląda to źle, bo pękło przy ruszaniu z miejsca. Jakbym miał większa prędkość to już bieżnie mogłyby się powyginać, czyli wymiana piasty więc wcale nie jest takie tanie. W dodatku poszukiwania odpowiednich konusów też mogą być trudne.
paweloko Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Od 10 lat jeżdżę na wolnobiegu i jeszcze nigdy nie złamałem ośki, pewnie dlatego że mam pełną a nie drążoną.
lyndowss Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Zauważ, że moja też jest pełna. Różnica jest pewnie w jakości wykonania. Teraz wiadomo, że robi się produkty do końca gwarancji, a potem powinno się zepsuć, żeby klient kupił nowe. W tym przypadku ze strony producenta był to bardzo dobry produkt, bo oś połamała się po tygodniu kiedy gwarancja ustała. Chyba, że jesteś bardzo lekki, albo niedzielnym rowerzystom to nie ma się co dziwić, że oś Ci wytrzymała dłużej.
paweloko Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Akurat nie trafiłeś bo do niedawna ważyłem 104kg i jeżdżę praktycznie codziennie, jakościowych części też nie miałem tanie koła które się często centrowały. Trochę mi się wygięła ośka kiedy jezdziłem bez przerzutki ze skruconym łańcuchem. Jednak masz racie że sprzęt robią teraz coraz słabszy. Od roku mam kasetę i jestem zadowolony że jeżdżę na nowym rowerku i ważę obecnie 77kg.
dovectra Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Od 10 lat jeżdżę na wolnobiegu i jeszcze nigdy nie złamałem ośki, pewnie dlatego że mam pełną a nie drążoną. drążona jest wytrzymalsza
zakol13 Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 ok dzięki za odpowiedzi . Swoje ważę ale na razie nic się nie dzieję złego, jak coś się porobi to wymieni się na kasetę i już.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.