4ngus Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 Witam, Mam problem - Z mojego amortyzatora (suntour raidon powietrzny) cieknie coś brązowego. Jak trochę pouginam amorka to na jednej z goleni wycieka jakaś maź. Ma kolor zdecydowany matowy brąz i jest jej dużo. Praca amorka jak najbardziej przyzwoita i dodam, że amortyzator jest świeżo po serwisie.Pytanie do Was, czy może to być jakiś olej lub coś czym w serwisie smarowali goleń lub uszczelke czy mam się bać, że amorek się kończy ? Dziś do wieczora postaram się wrzucić zdjęcia. Pozdrawiam!
Andrew Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 skoro jest po serwisie, to pewnie nie jest to woda zmieszana ze rdzą i smarem. O ile rzeczywiście amor był serwisowany.. Z jednej goleni wycieka coś - ale w którym miejscu ?? Warto napisać
4ngus Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Napisano 29 Stycznia 2012 Z prawej po ugięciu, spod uszczelek wydobywa się to brązowe coś i odkłada się na całej goleni,a najwięcej tego jest w miejscu gdzie amorek najbardziej się ugina. Był serwisowany, po odebraniu z serwisu praktycznie ciągle był w trenażerze i amorek był zablokowany. Trochę go pouginałem i wyszło. Jak wyczyszczę to i pouginam znowu - to samo.
4ngus Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Napisano 29 Stycznia 2012 Myślisz? Dobrze by było.. Tak to wygląda mniej więcej: http://imageshack.us/g/201/p2901121525.jpg/
tobike Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 to coś w żadnym wypadku nie wygląda na smar ani nawet olej, czy przed serwisem amor jeździł w mokrych warunkach, błoto?
4ngus Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Napisano 29 Stycznia 2012 Bardziej deszcz, błoto sporadycznie - 2,3 razy przez cały sezon. Jak sądzisz, co to według Ciebie może być?
Andrew Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 wygląda na to, że w ogóle go nie przeserwisowali! Toć to jest błocko, rdza i jakieś resztki smaru.
4ngus Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Napisano 29 Stycznia 2012 Hmmm, niemożliwe, bo jak go dostałem po serwisie to chodził dużo płynniej i był czyszczony - tego jestem pewien.. To co teraz, kolejny serwis mam zrobić?
Andrew Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 heh, może wlali mu kilka ml oleju od dołu i to sprawiło, że działa płynniej. Jakby nie było, wygląda na to, że zrobili Cię w bambuko.
stefan2810 Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 Jak to jakiś serwis stacjonarny to idź do nich z tym i zapytaj grzecznie "co to jest?". Ciekawe co odpowiedzą. Na pewno nie jest to smar który po serwisie ma prawo sie wydobywać, ale zwykle jest to czysta maź, biała/przeźroczysta - coś w ten deseń. Serwisując amortyzator nie tylko zmienia sie olej ale też cały powinno sie wyczyścić z wszelkiego brudu wiec nie możliwe jest to że po prawidłowo przeprowadzonym serwisie wyszedł syf spod uszczelek.
lyndowss Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 Rzeczywiście wygląda jak takie brzydkie błoto. Może przesmarowali Ci smarem miedziowym, który też nie powinien się tam znaleźć, bo on nie zmniejsza tarcia. Wygląda całkiem podobnie. Jak to złapiesz w palce i przesmarujesz miedzy kciukiem, a palcem wskazującym to jaką ma konsystencję? Jaki zapach? Opisz.
tiomek Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 Ja myślę, że jest to kupa a tak na serio, miałem tak kiedyś z axel'em po tym jak pod uszczelkę dałem trochę czystego smaru, smar się zabrudził już po 1 jeździe i wyłaził brudny. Uszczelki nie były dostatecznie szczelne i brud wchodził do środka i wyłaził razem ze smarem.
4ngus Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Napisano 29 Stycznia 2012 Jak czyszczę to chusteczką np. to momentalnie robi się czarna, zapach przypominający smar. Mówili, że zmienili uszczelki i wyczyścili go, a z tego co wiem to szanujący się serwis raczej jest..
Andrew Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 oj wątpie że zmienili uszczelki. Ile zapłaciłeś za usługę?
Grzegonz Napisano 29 Stycznia 2012 Napisano 29 Stycznia 2012 Trochę mało jak na serwis z wymianą uszczelek, gdzie sam koszt uszczelek do goleni dolnych to około 20-40zł za tzw zamienniki (coś bez etykietki producenta amorka z zawyżoną ceną ).
tobike Napisano 30 Stycznia 2012 Napisano 30 Stycznia 2012 jeśli to był tak nieduży koszt to przeprowadź serwis sam, bo myślę tak jak koledzy że niewiele przy nim zrobili, a jak piszesz jeździłeś w mokrych warunkach i może być w nim woda, a jak zapewne wiesz ona robi spustoszenie w środku.
tobo Napisano 30 Stycznia 2012 Napisano 30 Stycznia 2012 Serwis amortyzatora ma to do siebie, że czasami trudno udowodnić że został przeprowadzony lub nie, ponieważ żeby to w 100 procentach sprawdzić musiałbyś dostać się do środka, czyli otworzyć go przy odbiorze Zdarza się tak, że niekiedy usługa ta zostanie wykonana "pozorancko", czyli dobre wyczyszczenie z zewnątrz plus np "uzdatnienie" uszczelek przez liźnięcie ich smarem czy olejem, by poprawić pracę w pierwszym momencie. Klient który oddaje amortyzator na serwis to osoba, która z reguły nie zna się na sprzęcie, więc nie jest w stanie właściwie ocenić sposobu przeprowadzenia serwisu ani zweryfikować go przez sprawdzenie bebechów, gdyż kolejny raz najprawdopodobniej też przecież odda rower i amortyzator do serwisu więc jedynym człowiekiem który wie, co było w środku, będzie mechanik. Jeśli oddałbyś rrower do tego samego to może on kolejny raz zrobić co chce i przecież nie będzie skarżył na własną pracę, jeśli oddasz do innego po jakimś czasie to trudno udowodnić że kiepski stan bebechów wynika z poprzedniego serwisu a nie z użytkowania sprzętu.
4ngus Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Napisano 30 Stycznia 2012 A co potrzebuje do przeprowadzenia serwisu mojego amorka?
lyndowss Napisano 30 Stycznia 2012 Napisano 30 Stycznia 2012 http://www.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=sh.product_series&tnid=2830 Sprawdź, który amortyzator masz i nam powiedz. Dokładnie jaki model.
4ngus Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Napisano 30 Stycznia 2012 SF 8 Raidon LO Air http://www.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=sh.detail&tnid=1647 Nie wiem czy jest jakaś róznica bo ja mam ten co w linku podałem tylko bez pivotów - o ten: http://bikescale.com/index.php?d=artykul&kat=2&mar=5&art=955
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.