KubusBdG Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Siema. Mam Rocka, i nie wiem czy mam wolnobieg, czy kasetę. Możecie po focie odgadnąć jaki to model? Oto fota:
adii22 Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Wolnobieg na 90%. Najmniejsza zębatka to 14T zapewne, jak tak, to pewnie wolnobieg. Polecam przejście na kasetę Po foto nie odgadniemy niestety.
KubusBdG Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Napisano 11 Grudnia 2011 Tak 14T. Dużo roboty jest ze zmienianiem na kasetę? Jaka jest różnica?
Mod Team safian Napisano 11 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 11 Grudnia 2011 Wklep w wyszukiwarkę i będziesz wszystko miał.
KubusBdG Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Napisano 11 Grudnia 2011 Właśnie wyczytałem I znalazłem też, że jak się zmienia na kasetę. to trzeba mieć inna piastę niż do wolnobiegu;/ Czyli kaseta 100zł piasta 100zł to razem 200zł, a wiem, że piasty się bardzo trudno wymienia.
piotrek431 Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Albo kup jakieś gotowe koło z kasetą a stare sprzedaj.
Mathiu Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Zalety to: - łatwiejsza wymiana kasety - możliwość zakładania kasety od 7-10 biegowej - chyba najważniejsza większa wytrzymałość. Często się zdarza, że ośki pękają przy wolnobiegach (ciekawe iż zawsze w tym samym miejscu...)
KubusBdG Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Napisano 11 Grudnia 2011 A ile bym musiał wydac na wymiane kasety 7biegowej? Bo trzeba kupic piaste i kasete.
Mod Team safian Napisano 11 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 11 Grudnia 2011 - możliwość zakładania kasety od 7-10 biegowej Chyba 8-10 biegowej. Po co w ogóle chcesz zmieniać i czy w ogóle warto w takim rowerze (sądząc po przerzutce to chyba nie jest to jakiś high-end)?
Fenthin Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Jak by nie patrzeć, 7rzędowe kasety też były. Ale w takim rowerze też nie bawiłbym się w żadne kasety, nie opłaca się.
KubusBdG Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Napisano 11 Grudnia 2011 Rower i tak będzie przez cały czas, tylko stopniowo będę go ulepszał. Z czasem przez kilka lat doprowadzę go do ideału. Teraz na wymiane poszedl amortyzator. Po świętach wlecą slicki, oświetlenie, po wielkanocy znowu cos kkupie, i tak pokolei, aż będzie dobry rower
Sandacz Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Zębatki tego wolnobiegu nie wyglądają na zjechane, więc jeśli napęd chodzi ok, to nie ma sensu kombinować z wymianą...
KubusBdG Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Napisano 11 Grudnia 2011 Zębatka jest raczej prawie nowa. Czyli jakbym wymieniał na kasetę, to dopiero jak się zebatki zjada?
Sandacz Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Jak wspominali przedpiścy, wymiana na inny system (kasetę) to konkretne koszty - wyższe, niż wymina zjechanego wolnobiegu. Być może lepiej nie wchodzić w niepotrzebne koszty, pozostać przy wolnobiegach, przynajmniej dopóki piasta jest ok, obręcze niewytarte a wolnobiegi bez problemu dostępne w handlu :-)
Siurak Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Największą wadą jest tak naprawdę ta wspomniana wytrzymałość. Nie jestem serwisantem, ale kilka rowerów w życiu naprawiałem i każdy z wolnobiegiem miał pogiętą oś Jeśli nic się w tym temacie nie dzieje a liczba biegów zadowala zmiana jest bez sensu. Kiedyś pewnie i tak zmienisz koła, więc wtedy zmieni się też wolnobieg na kasetę.
KubusBdG Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Napisano 11 Grudnia 2011 Dzięki Siurak dokładnie tak samo myslę A ilość biegów mnie w pełni zadowala.
lyndowss Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Tutaj wklejam filmik mojego autorstwa. To CI wyjaśni dlaczego NIE wolnobieg. Skończył tak po dokładnie roku użytkowania.
adii22 Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Kup na tył piastę Shimano Hone na allegro (~50zł, to samo co LX, tylko inna kolorystyka i oś), zanieś do serwisu, żeby Ci oś na szybkozamykacz zmienili (dopłacisz może 12zł, a masz piastę o wartości ~90-110zł), kup kasete na 8b, roznituj, wyjmij jeden bieg, w jego miejsce wstaw podkładkę i ciesz się 7b solidnym napedem. Albo nie roznitujk, tylko załóż, nie będziesz miał jednego ze skrajnych przełożeń. Do hejterów i serwismenów: Kaseta 7 i 8 b różni się szerokością całej kasety, łańcuch ten sam
Loki997 Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Jeszcze nikt ci nie wspomniał ze wymiana piasty to rozplatanie i zaplatanie koła oraz kupno nowych szprych bo wątpię byś kupił piastę z takimi samymi kołnierzami jak stara by szprychy na długość pasowały, no chyba że sam to potrafisz zrobić co mi się nie wydaje po postach, no i dalej zostaje koszt szprych. Jak wymieniać to całe koło i masz święty spokój bez zbędnej roboty i czasu marnowania.
KubusBdG Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Napisano 12 Grudnia 2011 Jak się napęd zepsuję to dopiero wymienię.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.