Skocz do zawartości

[Kierownica i Mostek] KLS Kelly's Master - czy warto?

Delysid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Zastanawiam się nad kupnem kierownicy i mostka Kelly's - mostek Kls Master i kierownica Kls Master Rise Bar.

Nie znalazłem tu na forum informacji o tym sprzęcie, więc zakładam drobny temat - może ktoś miał z tymi częściami do czynienia? Czy warto?

Sprzęt o którym piszę: http://allegro.pl/ki...1943841728.html

http://allegro.pl/ws...1943841730.html

Ewentualnie, co byście woleli wybrać w cenie do 150zł komplet - pod wymiar 31,8, kierownica koniecznie lekko gięta i nie krótsza niż 60cm (do 68 max), mostek 90mm (max 100)? (przeznaczenie XC/All; priorytet: trwałość i waga - nie większa niż 370g razem)

Pozdrawiam! :-)

Napisano

Mam taką kierę, tylko białą, tylko czy dla Ciebie nie będzie za szeroka, ja jestem szeroki, dlatego taką wybrałem. Poza tym kiera jest świetna, lubię ją ;)

Napisano

Jeździłem teraz 2 lata na kierownicy 68cm Truvativa i zdecydowanie lubię szerokie kierownice (choć jestem średnich rozmiarów 180cm i 71kg;-)

A coś więcej na temat kierownicy możesz napisać? Ważyłeś ją może sam po zakupie?

Napisano

Nie ważyłem, ale Kelly's-owi można wierzyć co do wagi, jaką podaje. Podwójnie cieniowana, sprawia wrażenie masywnej i taka jest.

Ważę 120kg i na wyjazdach się nie oszczędzam, roweru też, kierownica jak najbardziej na plus.

Wersja 580mm jest zrobiona z lepszego stopu alu, planowałem zmianę ale obawiam się, że dla mnie może być za wąska.

Napisano

Przyszła mi dziś kierownica i mostek. Mostek nie ten rozmiar który zamawiałem, a kierownicą z rysą. Ale sklep porządny i zwrócę towar bez problemu (zresztą to ich obowiązek a nie dobry uczynek;). Potwierdzam wagę deklarowaną przez Kelly's - co prawda mam wagę kuchenną ze wskazówką, nie podam dokładnie co do grama wagi, ale są to okolice - kierownica 250, mostek 110mm biały 125-130g.

Mostek ładny, jednak kierownica hmmm, kolor titanium, niestety jak dla mnie odpustowa bardzo, zmieniam na czarną i ..inną bo Ritchey Flat. Mostek zostanie, ale również będzie czarny matowy. Co do kierownicy, mimo że jej nie użytkowałem, średnio oprócz koloru podoba mi się wykonanie, wydaje mi się niezbyt wytrzymała ale to pewnie pozory (może dlatego, że 2 lata jeździłem na pancernej Truvativa potrójnie cieniowanej), no i pewnie wpływ tytanowej barwy (której na marginesie nie jestem w stanie zaakceptować- na zdj. wyglądała na bardzo ciemną a nie srebrną).

Może trochę się czepiam, ale tak to wygląda, przy mostku Kelly's jednak pozostanę - przy cenie 60-70zł już z wysyłką wydaje się opłacanym zakupem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...