GZA20 Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Postawiłem normalnego XPka Proffesional na celeronie 366 i 64ramu. System o dziwo chodził, i nawet dało sie na nim poniekąd pracowac;) Ale pewnie sapera już nie udźwignie..
Xanagaz Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Dziwne.. . Jaki masz dokładnie system?? U mnie na XP home tym sposobem przez prawy przycisk wszystkie ikony znikają gpedit.msc nie ma w wersji Home
GZA20 Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 gpedit.msc nie ma w wersji Home A co ma gpedit do ukrywania ikon z pulpitu
bartek_1990 Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Ale pewnie sapera już nie udźwignie.. Chodziły nawet aplikacje pod flashem, a saper to małe piwo:P
Xanagaz Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 A co ma gpedit do ukrywania ikon z pulpitu To zajrzyj tam i zobacz co ma.
GZA20 Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 To zajrzyj tam i zobacz co ma. Po pierwsze nie zajrze bo w home XP nie ma tego...a po drugie zeby ukryć wszystkie ikony wystarczy kliknąć na pulpicie prawym przyciskiem i w zakładce "rozmieść ikony według" odhaczyć "pokaz ikony pulpitu"...więc nie bardzo rozumiem po co zaczałes o gpedicie skoro sa znacznie łatwiejsze metody na to
kantele Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Teraz wszystko wygląda tak: http://img182.imageshack.us/my.php?image=image1en2.jpg jeszcze tylko fajna tapeta A wszystko co potrzebna jest w pasku zadań chcesz fajna tapete? czek dys aut: a obrazek mozna pobrac stad: http://www.fabryka.pl/imgs_upload/Image/ga...cawiatru_04.jpg
Gryzon Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Mój kumpel ma AMD k6 400MHz, 32MB ramu i XPka zainstalowanego :eek: i pracuje już kilka lat na takim konfigu. Gratuluje mu wytrwałości, ja bym chyba dostał dawno nerwicy
papanf Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 EHEM!!!! Chailbym sie jedynie przypominiec ze ok. 5 miesiecy temu zalozylem I D E N T Y C Z N Y temat ktory zostal skasowany. i gdzie tu sprawiedliwosc :l
kantele Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 w nazwie partii kaczorow :> ps. czy ktos z was uzywa ubuntu?
pavlitto Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 nie powiem danych mojego kompa bo mnie uznacie za psychicznie chorego że moge coś robić na takim sprzecie powiem tylko że o wiele lepiej pracowało mi sie na 2000 niż na xp professional
Robert Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Kantele fajna ta tapetka jak na razie mam coś takiego http://img89.imageshack.us/img89/1386/image1br8.jpg
majster Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 ja myślałem o Ubuntu, ale nie mam nagrywarki, ani cierpliwości, żeby ściągać obraz płyty. a więc na razie męczę się na starym sprzęcie, na xp. mam też zbugowaqnego knoppixa, z którego jest mały pożytek
KoBeNH27 Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 jak na razie mam coś takiego http://img89.imageshack.us/img89/1386/image1br8.jpg To jest nakładka zmieniająca na xp wygląd na ten z visty czy któraś z bet? Stawiam na pierwsze bo masz włączone gg a na betach visty nie działa. A ja mam na kompie 3 systemy: XP, Viste RC1 i SuSe 10.1. Z tego ostatniego nie korzystam zbyt często bo nie mogę zainstalować sterów od sieci (ehh to wi-fi).
kantele Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 katsumoto: twoja tez niewaska ale chyba jeszcze nie oszalalam do tego stopnia zeby sobie wsadzac na pulpit rowery... moja cykloza nie jest az tak zaawansowana majster: sprawdz tu: Ubuntu Shipit - wysylaja za darmo tylko sie trzeba zarejestrowac no i troche poczekac...
thomash Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 Ja skorzystałem z darmowego wysyłania i po jakiś czasie przyszedł cały kartonik płyt, 10 xubuntu 36bit 10x ubuntu 64bit.
Robert Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 KoBeNH27 to jest tylko nakładka visty. Majster jak nie masz nagdywarki z pomocą przychodzą programy typu Daemon Tools czytają obrazy płyt Kantele moja cykloza jest tak rozwinięta że zrobiłem sobie nawet bransoletke z łańcucha a jako spinki używam normalnej spinki sachsa przez chwile miałem skuty na stałe ale to zbyt nie wygodne...
GZA20 Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Mam prośbę, aby ktoś kto sę zna, bądź sprawdzał na właśnym kompie, doradził którą karte graficzną warto kupić. Myslałem nad 2 modelami: Radeon 9600 PRO power color 256 MB DDR za 239zł GeForce 6600 256 MB DDR za 319 zł. Wydawałoby się że droższe lepsze, ale słyszałem ze radeony pomimo tego że bywają tańsze moga być zdecydowanie lepsze niż niektóre modele Geforca. Jakieś sugestie porady??? Jeśli ktoś ma lepszy pomysł na dobrą i wydajną karte to też bede wdzięczny za propozycje. Karta ta natomiast powinna mieć conajmniej 256 MB DDR oraz działać na złączu AGPx8. PCI-E i standart DDR2 i GDDR3 nie wchodzą w gre THX
Myszek Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Ja bym wzial tego GF, nowsza konstrukcja oraz wieksza mozliwosc podkrecania, unikaj wersji 64bit, niby tansze sa te karty o kilkadziesiat zl ale polowa mniejsza szyna danych bedzie waskim gardlem karty, radek ma 4 potoki, gf ma ich 8 co przemawia na korzysc gf. Ja bym bral gf i sie nie zastanawial, chyba ze x1300 ale nie wiem juz jak z wydajnoscia tych kart tego nie mialem w rekach
wawek Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Mam prośbę, aby ktoś kto sę zna, bądź sprawdzał na właśnym kompie, doradził którą karte graficzną warto kupić. Myslałem nad 2 modelami: Radeon 9600 PRO power color 256 MB DDR za 239zł GeForce 6600 256 MB DDR za 319 zł. Wydawałoby się że droższe lepsze, ale słyszałem ze radeony pomimo tego że bywają tańsze moga być zdecydowanie lepsze niż niektóre modele Geforca. Jakieś sugestie porady??? Jeśli ktoś ma lepszy pomysł na dobrą i wydajną karte to też bede wdzięczny za propozycje. Karta ta natomiast powinna mieć conajmniej 256 MB DDR oraz działać na złączu AGPx8. PCI-E i standart DDR2 i GDDR3 nie wchodzą w gre THX Z tych to GF, ale 256 MB pamięci to w tak tanich kartach to tylko chwyt marketingowy, nie da to wzrostu wydajnośći w stosunku do karty 128 MB, i dlaczego chcesz koniecznie DDR ?
GZA20 Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Z tych to GF, ale 256 MB pamięci to w tak tanich kartach to tylko chwyt marketingowy, nie da to wzrostu wydajnośći w stosunku do karty 128 MB, i dlaczego chcesz koniecznie DDR ? Koniecznie DDR bo w tym standarcie mam płyte głowną. A że płyty nie chce zmieniać dlatego szukam w tym standarcie karty graficznej. A jak masz jakieś inne propozycje to podaj jakieś przykłady. Mogą być droższe o tych podanych..To co podałem to tylko przykłady które znalazłem w sklepie u znajomego.
Myszek Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Heh czegos nie rozumiem, chcesz miec karte graf. na ddr tylko dlatego zeby plyty glownej nie zmieniac ? Przeciez karte graf. dobiera sie do rodzaju zlacza a nie do zainstalowanej pamieci. wawek, masz racje 128 MB w zupelnosci wystarczy do tej karty. GZA20 a do jakiej kwoty szukasz karty ? raczej ciezko bedzie znales kogos kto Ci przetestuje te karty, poszukaj jakis recenzji w necie. Ja bym szukal czegos juz na 256 bitowej szynie pamieci. Sam mam karte 6800gs z tym ze w wersji na pci express i nie narzekam, chodzi calkiem ok, pamieci ddr3 podkrecaja sie do 1,2 Ghz.
GZA20 Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Heh czegos nie rozumiem, chcesz miec karte graf. na ddr tylko dlatego zeby plyty glownej nie zmieniac ? Przeciez karte graf. dobiera sie do rodzaju zlacza a nie do zainstalowanej pamieci. wawek, masz racje 128 MB w zupelnosci wystarczy do tej karty. GZA20 a do jakiej kwoty szukasz karty ? raczej ciezko bedzie znales kogos kto Ci przetestuje te karty, poszukaj jakis recenzji w necie. Ja bym szukal czegos juz na 256 bitowej szynie pamieci. Sam mam karte 6800gs z tym ze w wersji na pci express i nie narzekam, chodzi calkiem ok, pamieci ddr3 podkrecaja sie do 1,2 Ghz. No owszem dobiera się do rodzaju złącza...jednak pamięć typu DDR2, GDDR2, GDDR3 to jest już zupełnie inny standart i żeby je włożyć karte z taka pamięcią trzeba mieć odpowiednią płyte głowną..której nie bede jak na razie wymieniać na nowszą. To tak jak z ramem. Są odpowiednie płyty główne do określonch standartów. I nie włożysz pamięci DDR2 czy GDDR bo już jest zupełnie inne taktowanie szyny i troszke inne wejście. No chyba że się myle to prosze o sprostowanie
Schwefel Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Rodzaj pamięci zastosowanej w karcie graficznej nie ma nic wspólnego z pamięcią RAM. Pamięć w grafice jest tylko na użytek GPU i jest również przez jego układy sterowana, płyta główna tutaj nie ma nic do gadania. Pamięc im nowsza, wyżej taktowana i z krótkim czasem dostępu tym lepsza. Bierz wersję 128MB bo 256MB nie wykorzysta GPU, nawet w wyższych rozdziałkach bo wąskim gardłem będzie procesor+pamięć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.