Marix Napisano 17 Lutego 2006 Napisano 17 Lutego 2006 Dyskusja w koncu zeszla na wlasciwe tory Sugerowanie sie wynikami pomiarow napiec z oprogramowania jest lekko mowiac malo profesjonalne. A nakazanie komuś zmierzenia napięc miernikiem jest zbyt profesjonalne i 95% ludzi ktorzy zglosza sie z takim problemem niewiedziałoby jak to zrobić Nie wiecie totalnie nic a stawiacie na kondensatory to ma byc profesjonalna diagnoza?, bo kolega nas specjalnie w informacje nie wyposażył, na pytania nie odpowiada
Puma [JFK] Napisano 17 Lutego 2006 Autor Napisano 17 Lutego 2006 Nie wiecie totalnie nic a stawiacie na kondensatory to ma byc profesjonalna diagnoza? Wiemy i to jest najbardziej prawdopodobna przyczyna Jak zna sie objawy to można już wyciągnąć wnioski.
Marix Napisano 17 Lutego 2006 Napisano 17 Lutego 2006 na podstawie których można dobrać szereg dalszych działań diagnostycznych ale widze że kolega i tak oczekuje porady-wstepnego kosztorysu i i tak uda sie do serwisu wiec...
Huhu Napisano 17 Lutego 2006 Napisano 17 Lutego 2006 A nakazanie komuś zmierzenia napięc miernikiem jest zbyt profesjonalne i 95% ludzi ktorzy zglosza sie z takim problemem niewiedziałoby jak to zrobić Nie wiecie totalnie nic a stawiacie na kondensatory to ma byc profesjonalna diagnoza?, bo kolega nas specjalnie w informacje nie wyposażył, na pytania nie odpowiada Żeby mierzyć miernikiem trzeba takowy posiadać, dlatego tez o tym nawet nie napomknąłem. Nie proponowałem tez pomiarów softem, bo w wiekszości przypadków mijają sie one z celem. Wiemy tyle, że sfajczył się zasilacz i że po tym wydarzeniu komp sie samoistnie restartuje. Oznacza to, że najprawdopodobniej uszkodzona jest płyta główna i to nie jakos masakrycznie. Zaproponowałem sprawdzenie jak wygladają kondensatory elektrolityczne, bo akurat ich uszkodzenie jest w stanie stwierdzic nawet laik gołym okiem, to moze powodowac niestabilność właśnie i są często uszkadzane przy awarii zasilacza. Poza tym spotkałem się z podobnymi przypadkami i właśnie na tej podstawie było można oddać płytę do serwisu.
Janisław Napisano 21 Lutego 2006 Napisano 21 Lutego 2006 Ja tylko na chwilke... właśnie zassałem i zaistalowałem Internet Explorera w wersji 7beta - dla testów. Po uruchomieniu - SZOK !!!! Beszczel na maksa ze stroni Microsh*tu, wszystko totalnie zerżnięte z Firefoksa - system paneli, zintegrowana przeglądarka, blokada reklam rss itd itp. A najlepsze jest to, że nic im nie można zarzucić - przecież FF jest na licencji OpenSource... to tyle w kwestii informacyjnej, pozdrawiam
wonski Napisano 21 Lutego 2006 Napisano 21 Lutego 2006 Troche pobronie tutaj Microsoft - a co nowego mieli wymyslic? Kulki zamiast paneli czy co? Latwo sie mowi, ze zerzniete... (PS. i tak korzystam z Mozilli :>) To tak jakby tworcow linuxowego KDE posadzac o to, ze zerzneli okienka i klikanie myszka z Windowsa.
majster Napisano 21 Lutego 2006 Napisano 21 Lutego 2006 To tak jakby tworcow linuxowego KDE posadzac o to, ze zerzneli okienka i klikanie myszka z Windowsa. jesli jakies rozwiazanie jest dobre to ich OBOWIAZKIEM jest je rozprzestrzeniac. jesli 80% ludzi musi uzywac IE to niech chociaz bedzie to przegladarka bezpieczna i przyjazna uzytkownikowi. btw: male pytanie konkursowe : ile czasu zajelo uzytkownikom znalezienie dziury po wydaniu IE w wersji 7beta?
Puma [JFK] Napisano 21 Lutego 2006 Autor Napisano 21 Lutego 2006 Wiedziałem po przeczytaniu paru nowinek że w IE 7 jest większość rzeczy zerżnięta z FF więc nawet nie pobieram. Im mniej rzeczy z mikroszajsu na kompie tym lepiej. A jako że ostatnio nie gram wogóle to myśle nad przejściem na linuksa, chociaż blokuje mnie troche brak 3DMarka pod linuksa i paru innych rzeczy które są dosyć przydatne przy o/c, diagnostyce itp.
Janisław Napisano 21 Lutego 2006 Napisano 21 Lutego 2006 To tak jakby tworcow linuxowego KDE posadzac o to, ze zerzneli okienka i klikanie myszka z Windowsa. O ile dobrze kojarzę, to okienka i klikanie myszką też nie jest wynalazkiem Microsoftu :wink: Zgodzę się, że rozprzestrzenianie dobrych wynalazków jest pozytywne, tylko ciekawi mnie ich polityka finansowa pod tym względem. Bo znając życie, przeglądarka ta nie będzie darmowa...
majster Napisano 21 Lutego 2006 Napisano 21 Lutego 2006 myśle nad przejściem na linuksa, chociaż blokuje mnie troche brak 3DMarka pod linuksa i paru innych rzeczy które są dosyć przydatne przy o/c, diagnostyce itp. linuxa uzywam sporadycznie ale wiem ze jest cos takiego jak wine( http://pl.wikipedia.org/wiki/Wine ) i qemu ( http://pl.wikipedia.org/wiki/QEMU ) Bo znając życie, przeglądarka ta nie będzie darmowa... IE jest chyba darmowy? a przynajmniej za darmo dodawany do M$ windos (o co bylo juz kilka procesow w sadzie )
wonski Napisano 21 Lutego 2006 Napisano 21 Lutego 2006 Bo znając życie, przeglądarka ta nie będzie darmowa... IE jest darmowy. Ale niezaleznie co wymysla to i tak bede uzywal Mozilli
Janisław Napisano 21 Lutego 2006 Napisano 21 Lutego 2006 IE jest chyba darmowy? a przynajmniej za darmo dodawany do M$ windos (o co bylo juz kilka procesow w sadzie ) Z tego co czytałem, na pewno będzie dodawany do windowsa Vista. Na razie nie wiadomo czy będzie darmowe uaktualnienie dla użytkowników Xp A swoją drogą windows przecież nie jest za darmo...
wonski Napisano 21 Lutego 2006 Napisano 21 Lutego 2006 Nie kazdy. Ja mam darmowa (nie pirat) wersje Windowsa 2003. Full wypas. Ten Windows naprawde sie Microsoftowi udal.
amoniak Napisano 21 Lutego 2006 Napisano 21 Lutego 2006 ' date='11.02.2006, 21:25' post='158161'] Dobrze, ale w takim przypadku po jaką cholere pakują tam 1 GB ramu którego i tak nigdy nie użyją więcej niż 256 mb? Podobnie procesor 2,46 ghz... Ja ostatnio siedziałem na 840 mhz i działało bardzo przyzwoicie (Barton Mobile z obniżonym mnożnikiem :wink: ) No właśnie komputer nie do gier ja mam 1 GB ramu 2x 512 w dualu Procesor Athlon 1,7 @2,3 GHz 2 X Seagate 120/7,200/8mb kaszy w macierzy ze stripingiem i myślę o zmianie komputera na coś z athlonem 64 ( Warunek moje aplikacje zostana skompilowane pod 64 bitowego proca) ze 2GB- 4 GB ramu najlepiej w dualu oraz o macierzy Raid 0 na dyskach scsi 10000 lub lepiej 15000 obrotów Moga być 40 GB pojemności, mi wystarczy co do grafy to do niedawna był radeon 7500( padł) obecnie mam radeona 9100 Gry u mnie (obecnie ) nie uświadczysz a wydajności temu komputrowi to czasem brakuje
Puma [JFK] Napisano 21 Lutego 2006 Autor Napisano 21 Lutego 2006 Amoniak, w Twoim przypadku to jest śmieszne :wink: Dual na s.A nie daje znaczących wyników, dopiero w przypadku A64 są widoczne rezultaty ze względu na zintegrowany kontroler pamięci w procu. Przejście na 939 jest jak najbardziej dobrą decyzją ale po co Ci w komputerze dwa Raptoty połączone w Raid? Nie dość że cholernie głośne to i tak nie wykorzystasz w pełni ich możliwości bo to nie dyski dla domowych zastosowań. I tutaj niby ma być dobry procesor, dużo RAM'u, dyski Raptora albo lepiej i do tego jakiś słaby Radeon 9100? :lol: :wink: Że tak spytam co robisz w domu na komputerze?
amoniak Napisano 22 Lutego 2006 Napisano 22 Lutego 2006 Monaż nieliniowy (czyli obróbka grafiki rastrowej)
radosuaf Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 ' date='21.02.2006, 16:39' post='162154']Wiedziałem po przeczytaniu paru nowinek że w IE 7 jest większość rzeczy zerżnięta z FF więc nawet nie pobieram. Im mniej rzeczy z mikroszajsu na kompie tym lepiej. A jako że ostatnio nie gram wogóle to myśle nad przejściem na linuksa, chociaż blokuje mnie troche brak 3DMarka pod linuksa i paru innych rzeczy które są dosyć przydatne przy o/c, diagnostyce itp. Skoro nie zamierzasz grać, to po co Ci O/C? Żeby się szybciej okienka w Mozilli albo OpenOffice wyświetlały? Zresztą, 3DMark do testowania O/C się nie nadaje... Ostatnio użerałem się z pamięciami w mojej K7N2 i 3DMark przechodził za każdym razem, a w MoH:PA po 3 minutach zwiecha... :/ Swoją drogą IE7 to krok w dobrą stronę, wreszcie zakładki i czytnik RSS (chociaż do d..y, powinni go poprawić)...
szuruburuman Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 a ja mam problem, jestem szczęśliwym użytkownikiem mozilli, wszystko ok, tylko linki z gg mi sie otwierają w IE co jest bardzo denerwujące, i co ja mam zrobić??
majster Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 use google http://www.mozillapl.org/forum/about-10697...0324d24fe44cb71 p.s.: ew. mozna wywalic ie i do katalogu jaki po nim pozostal wpakowac skrot do firefoxa pod nazwa IE.exe
szuruburuman Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 tak chamsko i brutalnie?? no trudno, sprubuje kupa, teraz nic sie nie otwiera po kliknięciu na link:/ a wszystkie programy (nawet te microsoftowe) otwierają linki pięknie w mozilli
dzik86 Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Opcje > Ogolne ... i tam jest ramka z textem typu czy firefox ma byc domyslna przegladarka ps. u mnie takich problemow nie bylo
szuruburuman Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 no, wiele razy przeszukiwałem opcje i ja nie mam nawet zakładki "ogólne" :glare:
IBNZ Napisano 5 Marca 2006 Napisano 5 Marca 2006 czesc, jako, ze jestem zimny w temacie komputerowym kieruje tutaj zapytanie. Nieopatrzenie zainstalowalem aktualizacje do windowsa o sprawdzianiu autentycznosci oprogramowania, i teraz przy kazdym logowaniu mi wypisuje jakies bzdety i w pasku obok zegara mam ikonke "bład sprawdzania autentycznosci systemu windows", czy da sie ten szajs (aktualizacje) jakos usunac?
Schwefel Napisano 5 Marca 2006 Napisano 5 Marca 2006 W Panelu sterowania/dodawanie usuwanie programów masz opcję pokaż aktualizacje odznacz ją. Musisz odinstalować Windows Genuine Advantage Notofications.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.