Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 13

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od piątku piwkowanie... Dziś wsiadłem na rower i zrobiłem ok 15km... Nie myślałem, że tak dobrze będzie się kręciło. Szkoda, ze nie miałem więcej czasu bo dopiero co się rozgrzałem. Poszukuje właśnie smarowania do łańcucha i amorka :thumbsup:

Napisano

Dziś aktywnie:

- 35km po lesie

- kąpiel Maszyny, czyszczenie + smarowanie napędu

- kupiłem Avid Bleed Kit oraz klocki Kool-Stop metaliczne :D

Napisano

Dziś tylko 21km po lesie. ALE: :P

- wymieniłem łańcuch na kolejny

- prysnąłem oleju do łożysk przedniej piasty, potępieńcze piski ustały (zobaczymy na jak długo :D )

- prysnąłem też trochę dobrego do manetek

- nie udało mi się zlikwidować ocierania przednich klocków (zresztą i tak idą do wymiany na nowe przy okazji zbliżającego się odpowietrzenia / zalania hamulca)

Napisano

przyszły pedały i bloki

ale blaszek do butów już nie dali w zestawie

Krossa3lady pod wkladka sprawdzalas? :icon_wink: Obstawiam na 99%, ze wlasnie tam sa te blachy (u mnie tak bylo), a jak nie to reklamuj, bo powinny byc w zestawie z butami (na pewno nie z blokami).

Napisano

Możesz oddać buty albo niech doślą blaszki, które powinny z butami być. Dlaczego masz dopłacać do interesu kilkadziesiąt zł?

Wracając do tematu:

dzisiaj jak zwykle 56 km. Jestem wkurzony bo mój szlak jest każdego dnia coraz bardziej zdewastowany przez wycinaczy drzew...

Potem karcher ( trzeci raz w tym sezonie ) bo rower się sporo ubłocił a nie chciało mi się dymać dziś z wiaderkiem. Zdążyłem na szczęście przed deszczem, który sobie teraz nieźle bangla :verymad:

Zmieniłem wczoraj łańcuch na nówkę i zadowolony jestem bo wszystko wskazuje, że się przyjmie do starej kasety po przebiegu 3400 km. Troszkę tylko przeskakiwał więc się ułoży za jakieś 200 km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...