Skocz do zawartości

[ZLOT] IV Oficjalny Zlot FR.org

n4k5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak spiewają Czerwone Gitary : "A miało być tak pięknie" :laugh:

Góry są tam piękne - to się nie zmienia. :thumbsup:

Ja od tego roku dopiero zaczynam eksplorować Żywiecki - zachodnią część, bo mam bliżej. Po względnym objechaniu Beskidu Śląskiego ruszyłem dalej na wschód i jestem zachwycony. Góry są większe, bardziej dzikie, bardziej wymagające, tripy bardziej epickie... Może częściej trzeba trochę popchać/pownosić, ale nie ma róży bez kolców :P

Zawoja jest jeszcze bardziej na wschód od miejsc moich obecnych wypraw i spodziewam się że będzie podobnie jak w tej części Żywieckiego, którą już trochę znam.

Osobiście nie bardzo rozumiem, czemu zlot w takim miejscu jest uważany za mniej atrakcyjny niż w okolicy miejscówek takich jak single/rychleby. Sam lubię rychleby i single, ale nic mi nie daje takiego samopoczucia, jak pożądna wyrypa z jazdą grubo powyżej 1000m wśród kosówki i w ogóle zmienionej roślinności, ze świadomością, że miejsce noclegu jest 800 metrów niżej... W pewnym sensie jest dla mnie zadziwiające to, że do niewielu tutaj przemawiają takie wizje. A przynajmniej, że tłum nie rzuca się na zlot w takiej miejscówce.

Z drugiej strony - mniejsze grono lepiej się zintegruje. Jedyny realny problem, to pogoda, która może nas zmusić do spędzenia większej ilości czasu w schronisku, niżbyśmy sobie tego życzyli.

Napisano

Osobiście nie bardzo rozumiem, czemu zlot w takim miejscu jest uważany za mniej atrakcyjny niż w okolicy miejscówek takich jak single/rychleby.

Nie chodziło mi o miejscówke, bo na nią sam głosowałem.

Ale o schronisko, bo troche słabsze

• Mod Team
Napisano
Jedyny realny problem, to pogoda, która może nas zmusić do spędzenia większej ilości czasu w schronisku, niżbyśmy sobie tego życzyli.

Daj spokój, po tym co było rok temu (szczególnie ostatni dzień i Jesenik)pogoda chyba nie może być 'zła' ;D

Napisano

[...]Z drugiej strony - mniejsze grono lepiej się zintegruje. Jedyny realny problem, to pogoda, która może nas zmusić do spędzenia większej ilości czasu w schronisku, niżbyśmy sobie tego życzyli.

Nie wydaje mi się z tą pogodą. Na pierwszym zlocie w sobotę padało niemiłosiernie - błoto, kałuże i inne takie :) Czy deszcz czy słońce - jedziemy i bez gadania :D

Napisano

Ja głosowałem na singla tylko dlatego że jest bliżej. Wiedziałem z czym się je Zawoje i czym smakuje ale z racji wieku czasami nie chce mi się spędzać 6-7 godzin w aucie.... ale pomimo to konsekwentnie wybieram się na zlot ! Nie ważne gdzie jest, czuję się zobowiązany skoro brałem udział w głosowaniu i czynnie brałem udział w dyskusjach ! Poświęcę się i spędzę te 6-7 godzin w aucie ponieważ wiem że będzie to niezapomniany zlot jak każdy inny tego forum !!! Bardzo cenię sobie klimat zlotów i przyjaźni zawiązanych na zlotach :D A poza tym jestem pewien że w waszym towarzystwie będzie mega zabawa !!! :devil: :devil: :devil:

Napisano

to moja pierwsza taka wyprawa rowerowo-gorska, ale z racji integracji, nauczenia sie czegos nowego, zobaczenia pieknych krajobrazow, i wkoncu ruszenia dupska z przed telewizora wybieram sie na ta zacna przygode z rownie zacnymi ludźmi ;)

zloty na razie zaliczylem ale dotyczące gry :P i musze przyznac ze bylo warto. teraz mam nadzieje że bedzie również tak wspaniale jak na podobnych przezemnie zaliczonych imprezkach.

Może będzie mniej picia:P (może hehe) ale na pewno bedzie pot, mega zakwas, i super impreza............

no i musze wkoncu kupic gumkę do mego koła bo jechać w góry bez dętki to już chyba extream :P

Napisano

Extream albo tubeless :D

Ja też głosowałem na singla a jakoś jadę, można? Można :P I kij ze schroniskiem, biorę ciuchy na lato jesień i zimę to mnie pogoda nie zatrzyma :) Tylko światła nie mam :/

Napisano

Lookas 46 - czy w związku ze zmianą miejsca zakwaterowania cena za nocleg ulega zmianie?

PS

Jeżeli ktoś szuka transportu na zlot, to będę miał wolne miejsca. Ruszam z Piotrkowa T., przez Częstochowę, itd

Napisano

Daj spokój, po tym co było rok temu (szczególnie ostatni dzień i Jesenik)pogoda chyba nie może być 'zła' ;D

Nie wiem, ja w ostatni dzień wycofałem się do domu rano :P

Nie wydaje mi się z tą pogodą. Na pierwszym zlocie w sobotę padało niemiłosiernie - błoto, kałuże i inne takie :) Czy deszcz czy słońce - jedziemy i bez gadania :D

...ale będę pamiętał, żeby wziąć wszystko, co mam na deszczowe warunki :)

Nie ważne gdzie jest, czuję się zobowiązany skoro brałem udział w głosowaniu i czynnie brałem udział w dyskusjach !

A właśnie... Dyskusje. Toczyła się długa rozmowa na temat zdobywania rowerowo Babiej Góry. Mnie temat raczej ziębi niż grzeje, ale ciekawe czy to grono, które zamierzało Babią zdobywać zapisało się na zlot? Duża jest grupa chętnych na Babią? Zastanawiam się czy mnie wyrokiem demokracji na tą Babią nie zabierzecie? :)

Jeżeli ktoś szuka transportu na zlot, to będę miał wolne miejsca. Ruszam z Piotrkowa T., przez Częstochowę, itd

Jeśli jedziesz też trasą przez Sosnowiec, to może będę zainteresowany. Tylko muszę najpierw dopytać kolegi czy się decyduje jechać na zlot, bo nie opowiedział się jeszcze, a wyrażał jakieś zainteresowanie. On też pewnie jechałby samochodem. Dopytam go dziś.

Napisano

Wpisowe spadło do 40zl, osoby, które wpłaciły dostaną zwrot nadwyżki w postaci mieszka I na zlocie :)

Akurat będzie na kiełbasę do ogniska dla wszystkich :)

Napisano

zastanawiam się czy pojechać, ale nie chce mi się przeglądac 35 stron tematu, mogłby mi ktoś napisać na pw wszystko ogarnięte, koszty, godziny, zakwaterowanie,

wiem jestem leniwy....

Napisano

wiecie co, do niedzieli dam odpowiedz, mam przystępny pociąg tak że będę o 8.00 w piątek Makowie podhalańskim, 11h w pociągu, i like it

,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...