tak, to jest coś na styl statystycznie najwięcej wypadków jest w domu - nie przebywajmy w domu. Statystyki są naginanie w jedną albo drugą stronę, każdy powinien podejść do noszenia/nie noszenia kasku zdroworozsądkowo po prostu.
[Kask] po co to komu?, jaki wybrać ? za ile ?
Started By jelen, sie 15 2005 20:47
845 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 maj 2012 - 19:55
Rowery
Napisano 10 maj 2012 - 21:00
Użytkownik lupin dnia 10 maj 2012 - 18:56 napisał
Prawo gwarantuje wolność wyznania, więc nie można zmusić rowerzystów do używania kasków, jeśli wiąże się to z naruszeniem ich zasad religijnych.
Ale poglądy religijne nie zwalniają z przestrzegania prawa - przynajmniej w Polsce. Ciekawe na jakiej zasadzie można to robić w Kanadzie.
Użytkownik iza121 dnia 10 maj 2012 - 19:55 napisał
Statystyki są naginanie w jedną albo drugą stronę, każdy powinien podejść do noszenia/nie noszenia kasku zdroworozsądkowo po prostu.
Bliżej nieokreślone statystyki i badania oraz amerykańscy naukowcy to podstawa populistycznych artykułów pod publiczkę. Zauważam, że takie mają wzięcie, bo łatwo się je czyta i nie trzeba się zastanawiać.
Jestem zwolennikiem dobrowolnego zakładania kasku, ale nie lubię takich mało rzeczowych artykułów.
Napisano 22 maj 2012 - 16:54
Co sądzicie o kasku Kellys Dynamic ? http://allegro.pl/20...2351603875.html Posiada ktoś ten kask ? jak z wkładkami w środku ? regulacja trzyma czy kask lata po głowie ? potrzebuję kask za około 150zł maks 200zł Zależy mi żeby nie wyglądał jak garnek i trzymał się głowy.
Rowery
Napisano wczoraj, 22:51
Witam, chciałbym kupić kask niezbyt drogi. Jeżdżę po ulicach. Cena do 130zł. Zastanawiałem się nad jakimś kaskiem B-skin. Czy są dobre? Są lepsze propozycje w tej cenie?