Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[Kask] po co to komu?, jaki wybrać ? za ile ?

845 odpowiedzi w tym temacie

#841 iza121

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 16
  • 328 postów
Garaż Rower

Napisano 10 maj 2012 - 19:55

tak, to jest coś na styl statystycznie najwięcej wypadków jest w domu - nie przebywajmy w domu. Statystyki są naginanie w jedną albo drugą stronę, każdy powinien podejść do noszenia/nie noszenia kasku zdroworozsądkowo po prostu.

Rowery

• admin

#842 mklos1

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 74
  • 1089 postów
Garaż Rower

Napisano 10 maj 2012 - 21:00

Wyświetl postUżytkownik lupin dnia 10 maj 2012 - 18:56 napisał

Prawo gwarantuje wolność wyznania, więc nie można zmusić rowerzystów do używania kasków, jeśli wiąże się to z naruszeniem ich zasad religijnych.

Ale poglądy religijne nie zwalniają z przestrzegania prawa - przynajmniej w Polsce. Ciekawe na jakiej zasadzie można to robić w Kanadzie.

Wyświetl postUżytkownik iza121 dnia 10 maj 2012 - 19:55 napisał

Statystyki są naginanie w jedną albo drugą stronę, każdy powinien podejść do noszenia/nie noszenia kasku zdroworozsądkowo po prostu.

Bliżej nieokreślone statystyki i badania oraz amerykańscy naukowcy to podstawa populistycznych artykułów pod publiczkę. Zauważam, że takie mają wzięcie, bo łatwo się je czyta i nie trzeba się zastanawiać.
Jestem zwolennikiem dobrowolnego zakładania kasku, ale nie lubię takich mało rzeczowych artykułów.

#843 lupin

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 9 postów

Napisano 19 maj 2012 - 17:30

Wyświetl postUżytkownik mklos1 dnia 10 maj 2012 - 21:00 napisał

Ale poglądy religijne nie zwalniają z przestrzegania prawa - przynajmniej w Polsce. Ciekawe na jakiej zasadzie można to robić w Kanadzie.

Może na takiej zasadzie, że w Kanadzie mają inne prawo, sweetness.

#844 mklos1

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 74
  • 1089 postów
Garaż Rower

Napisano 19 maj 2012 - 19:16

Hmmm... Nie wpadłbym na to... :D

Chodzi o to jak szeroko może być taki przywilej zastosowany... Mogę sobie przecież wyobrazić, że jadę do Kanady i zakładam kościół, którego pierwszym przykazaniem jest niepłacenie podatków.

#845 astana878

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 2 postów

Napisano 22 maj 2012 - 16:54

Co sądzicie o kasku Kellys Dynamic ? http://allegro.pl/20...2351603875.html Posiada ktoś ten kask ? jak z wkładkami w środku ? regulacja trzyma czy kask lata po głowie ? potrzebuję kask za około 150zł maks 200zł Zależy mi żeby nie wyglądał jak garnek i trzymał się głowy.

Rowery

• admin

#846 kreation

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 3 postów
  • Imię:Wojtek :)

Napisano wczoraj, 22:51

Witam, chciałbym kupić kask niezbyt drogi. Jeżdżę po ulicach. Cena do 130zł. Zastanawiałem się nad jakimś kaskiem B-skin. Czy są dobre? Są lepsze propozycje w tej cenie?