B'Twin - Rockrider Racing Team
Napisano 29 czerwiec 2009 - 08:52
musisz mieć paragon i kartę gwarancyjną... a i to nie zawsze, czasami wystarczy sam paragon...
Rowery
Napisano 29 czerwiec 2009 - 08:55
Napisano 29 czerwiec 2009 - 13:10
Napisano 11 wrzesień 2009 - 07:10
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem rockridera 8.2. Nie miałem potrzeby w nim nic wymieniać ponieważ kupiłem to co chciałem (a moze nawet wiecej?). Przy kupnie kierowałem się tym iż zależy mi na osprzęcie SRAM, mniej zwracałem uwagę na amor,hamulce (ważne by były tarczowe), myślałem nad wieloma markami, aż w końcu ktoś z tego forum zwrócił moją uwagę na 8.2`kę, a że decathlon niedaleko (sosnowiec) pojechałem (nie raz nie dwa), obejrzałem i w końcu kupiłem. Jestem zszokowany stosunkiem jakości do ceny. Reba race śmiga wyśmienicie, pedałki są rewelacyjne, przerzutki... poezja, sidełko.. mmm, waga... jednym słowem wszystko na miejscu tak jak powinno być. Jedyne zmiany, które chciałbym wprowadzić to mostek i ogumienie. Preferuje raczej długie przejażdżki i niestety postek daje mi w d... kręgosłup
Poza tym podoba mi sie w tym rowerze jeszcze jedna rzecz... nigdzie nie znalazłem napisu made in china czy PRC czy tym podobne - większość made in france - aaa oui oui
do zobaczyska na trasie rockriderowcy:)
Napisano 25 listopad 2009 - 22:05
Nie smiejcie sie ale wymienilem juz wszystko co mozna oprocz ramy i Reby.
Przewody hamulcowe na białe Jagwire,
pancerze przerzutek na biale Nokony (system zamkniety),
linki na powercordz (tez biale),
manetki X9 na gripshifty XO (cholera bialych nie produkuja)
z tyłu przerzutka XO (czerwona) z kolkami KCNC (czerwonymi)
z przodu przerzutka XTR top swing
korba Stylo bedzie zmieniona na XTR (jak snieg spadnie)
kaseta 950 na Sram PG-990 II - 11-32z (z czerwonym pajakiem)
kiera na karbon Ritchey WCS (low riser)
mostek karbonowy Ritchey WCS
pedały na egg beatery SL
manetke pop lock na push lock
na razie oponki mam Geax Mezcal - białe
koła Fulcrum red metal 1 (jeszcze nia zalozylem bo czekam na opony UST)
siodło jest...oryginalne (o kurcze musze je wymienic na Fizik Gobi!
Jeszcze zaciski siodła i szpilki do kół KCNC (czerwone)
I sztyca (Truvativa)jest u lakiernika przemalowywana wlasnie biało.
Ostrzegalem zeby sie nie smiac!
Przez ten rok jezdzac schudlem pare kilo to i rowerowi tez sie nalezalo odchudzenie.
Atak naprawde to posluchajcie: moj hymn
Rowery
Napisano 17 grudzień 2009 - 16:37
A co do tych darmowych przeglądów po 3ch miesiącach to mi nawet nie sprawdzili paragonu ani nic - powiedziałem, ze przyszedłem na darmowy przegląd, koleś wziął rower i powiedział, żeby przyjść za godzinkę
Pozdrower !
Napisano 09 maj 2010 - 22:48
Pozdrawiam!
Napisano 13 maj 2010 - 14:08
Nie miałem prawie żadnych problemów z rowerkiem przez te 2 lata, chociaż nie miał łatwego życia - błoto, kamienie, piach, deszcz, śnieg... Jedynie pedały szybko się sypnęły i obręcz pogięła, ale nic poważniejszego... Jestem również użytkownikiem pulsometru, stroju kolarskiego i bukłaka made for decathlon, także czuję się prawdziwym członkiem B'Twin Racing Team
Rower mam prawie seryjny: póki co wymieniłem kółka, oponki i pedały. W najbliższym czasie przewiduję jednak trochę więcej zmian osprzętowych za sprawą przypływu gotówki. Jak wszystko będzie gotowe dodam fotki
@flubi - hahaha (śmieję się z hymnu żeby nie było:D:D)
@TeD - moja ramka jest 'made in Portugal'
@pawel1315 - też nie byłem na serwisie - raz że daleko, dwa - rower "gotowy do jazdy" musiałem jeszcze samemu w domu przygotować (kierownica była źle obrócona, klamki ze złej strony, zacisk hamulca krzywo) więc chyba nie wszyscy pracownicy są do końca przeszkoleni, trzy - co to za ceny @#$%^&* !!!
Użytkownik mgxc24 edytował ten post 13 maj 2010 - 14:09
Napisano 22 maj 2010 - 20:33
Napisano 09 lipiec 2010 - 07:56
To i ja dołączę do szacownego grona użytkowników B’Twinów i to nawet podwójnie.
Dla córki zakupiłem Rockridera 5.2 a dla siebie wziąłem 8.1 nowy model z 2010 r.
O ile do 5.2 nie mam żadnych zastrzeżeń to do 8.1 mam kilka pytań.
Wydaje mi się że mam zbyt poziomo ustawione klamki i manetki na kierownicy przez co ciężko jest dosięgnąć do tej dalszej manetki. Jaki mniej więcej powinien być kąt ich pochylenia żeby było wygodnie i ergonomicznie?
I druga rzecz. Kupując rower skoncentrowałem się na sprawach mechanicznych, czy wszystko dobrze działa i dopiero w domu zwróciłem uwagę, że nie ma wskaźników położenia przerzutek. Czy to jest osobny element od manetki? Czy możliwe że w modelu 2010 tego nie dają czy ktoś zapomniał mi to zamontować? W modelu 2009 na pewno było coś takiego. Niestety w sklepie nie sprawdzę ponieważ mieli tylko ten jeden sprowadzony dla mnie egzemplarz.
Z innych zmian w modelu 2010 jest inne siodło i korby Shimano Deore zamiast Truvativa.
pozdrawiam
Napisano 13 lipiec 2010 - 21:00
Napisano 10 sierpień 2010 - 21:03
Napisano 14 sierpień 2010 - 21:43
Napisano 15 sierpień 2010 - 14:49
Napisano 20 sierpień 2010 - 21:20
Napisano 14 styczeń 2011 - 12:44
dalej zmiana tylnej przerzutki ze sram5 na sram9 cena na polskie ok 80 zl.(kaprys)bo ta piatka dzialala przyzwoicie , zamalowalem wszystkie loga rockrider rower jest w tym momencie no name ,aha
jeszcze zmiana amora na rock shock boxxer 5 letni prezent od kumpla ten fabryczny przelozylem do roweru syna . koszt roweru 220 funtow opony 15funtow przerzutka 20funtow amor dobre piwo .calkowity koszt w zl ok1200zl rower testuje w ciezkich warunkach polecam strone na youtube cannock chase . angole pytaja gdzie takie rowery robia i co taza firma.rower jest pomalowany w zebre.pozdro
Napisano 24 luty 2011 - 18:49
Napisano 27 luty 2011 - 09:42
Użytkownik straznik12 dnia 24 luty 2011 - 18:49 napisał
Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Pierwsze jazdy to przede wszystkim zabawy z pompką do amortyzatorów i szukanie optymalnego ciśnienia.
Całość działa bardzo dobrze, choć muszę powiedzieć, że rower odebrałem ze sklepu nieco rozregulowany, mimo etykiety 'gotowy do jazdy'. Na szczęście nie było to nic, z czym średnio zorientowany biker by sobie nie poradził.
Po przejechaniu pierwszych km, w swoim RR wymieniłem gripy. Te decathlonowskie są beznadziejne. Nie to, żeby były niewygodne, ale spadają z kierownicy
Ogólnie wszystko sprawia pozytywne wrażenie i za całokształt daję - jak na razie - solidne 4+ w skali akademickiej.
PS. Przy zakupie roweru, kupiłem pompkę do amortyzatorów w Decathlonie. Polecam
Użytkownik WojtasGCE edytował ten post 27 luty 2011 - 09:43
Napisano 06 marzec 2011 - 10:21
Napisano 12 marzec 2011 - 11:26
I nie było możliwości sprowadzenia rozmiaru XL?
Pomijam kwestię tego, że i tak mógłby okazać się nieco za mały.
Po sąsiedzku w woj. śląskim chyba w każdym sklepie są RR 9.1 w rozmiarze XL.
Poza tym w Kleszczowie obok Gliwic znajduje się magazyn Decathlona na Europę wschodnią.
Tak więc albo nie dopytałeś, albo mają jakąś dziwną politykę
W każdym razie szkoda, że nie powalczyłeś o 9.1, bo to zdecydowanie inny, lepszy model.
W każdym razie, przyjemnego użytkowania nowego rowerka

Temat jest zamknięty
Rower