papanf Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 .....i jaki macie sprzet, i w jakie miejsca najczesciej jezdzicie/gdzie juz byliscie czyli poczatek bialego szalenstwa 8)
majster Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 JAAAAA . uwielbiam narty . jezdze dopiero od 4 lat, ale i tak niezle :wink: . sprzet mam raczej sredni... rossignol jakis, troche juz na moje umiejetnosci za miekkie, ale jezdza . w tym roku wybieram sie do rzeczki- super miejsce, chociaz stary smokovec (czy jak to sie pisze ) ma lepsze trasy. mam nadzieje ze sie nie polamie, zebym mogl od razu na bika wrocic :-D
cookiesrulez Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 A ja nie jeżdżę ani na nartach ani na desce. A chciałbym się "naumieć", tylko oczywiście kaski brakuje, wszystko odkładam na nowego bike'a. :-( Zimą strasznie zazdroszczę jak widzę kogoś na stoku, ale latem w czasie zjazdu na rowerku nawet nie myślę o śniegu.
Pikul Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 Ja pylam 4 sezony na snowbordzie. Najczęściej bywam na Pilsku a na ferie wyjeżdzam do Zakopanego.
Matin Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 Hmm:D Fajny temat:D Jezdze na snowboardzie od dluzeszego czasu:D A jezdze u nas na stoku Umiem graba i 180* Oto moj sprzecior: Decha: Salomon Wiazania: Nidecker 460 Buty: Rossignol
stasiek Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 A ja jeżdżę na nartach "aż" od roku :!: Byłem raz na Słowacji i parę razy na Wieżycy w okolicach Gdańska . Sprzęt dostałem jakiś z odzysku, ale e tam, i tak czerpię radość z jeżdżenia :-P .
Robert Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 nie jeżdże i nie mam tego w planach... może dlatego że nie lubie śniegu i wszystkiego co kojarzy się z zimnem.
naiLo Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 Smigam na nartkach i na desce juz od jakichs osmiu lat. Najczesciej w Białce Tatrzańskiej stok: WysokiWierch. Najpierw smigalem na nartkach ale z wiekiem czlowiek glupieje i przezucilem sie na deske. Akualnie smigam na tym i na tym Ale jak spadne snieg to kiepsko bedzie z jazda na bike. :-( Sprzecik: Deska: SantaCruz - ta sama firma co robi ekstra ramy Wiazania: Salomon Buty:Salomon Narty: Salomon Wiazania: Salomon Buty: Salomon
papanf Napisano 31 Października 2005 Autor Napisano 31 Października 2005 ja jezdze juz od 6 lat ... sprzet: fischer rx6 '05 z wiazaniem raiflex2, buty tecnica rival x8
Pikul Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 Nie wiedziałem ze SantaCruz robi też dechy. Jak sie na niej jeździ.
Szu Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 narty, długo i najczesciej w czechach - krótko i treściwie ;] na deske sie nie mam zamiaru przerzucac po pierwsz ze nie chce mi sie uczyc jezdzic a po drugie jakos mnie nie ciągnie ;] - za wolno ;]
papanf Napisano 31 Października 2005 Autor Napisano 31 Października 2005 ja tak samo jak Szu.... deska to jednak nie to...za wolno
Romson Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 ja smigam od dwoch sezonow, ale niestety z braku czasu mam coraz mniej czasu na wyjazd w osniezone tereny posmigac na dwoch deskach
BART_osz Napisano 31 Października 2005 Napisano 31 Października 2005 Kocham narty - zima bez nart to zima stracona - a zarazilem sie juz dobre 19 zim - sezonow temu. Moje pierwsze narty pamietam bardzo dobrze - to byly pomaranczowe drewniane !! regle z zapieciami gamma :twisted: - teraz mam troche lepsze . Jestem old school'owiec 8) - nigdy nie zamienie nart na deske .
Szu Napisano 1 Listopada 2005 Napisano 1 Listopada 2005 ja nawet na carvingi nie zamienie choc teraz borykam sie wlasnie z zakupen nowych desek i jakiś fajnych z lekką talią jak na lekarstwo :/
BART_osz Napisano 1 Listopada 2005 Napisano 1 Listopada 2005 Myslalem tak samo jak Ty - do czasu az dorwalem swoje pierwsze carvingi - atomic 9.18 - poezja te narty skrecaly same . Mysle ze warto przesiasc sie na carving i czerpac jeszcze wieksza przyjemnosc ze skrecania
Lobster Napisano 1 Listopada 2005 Napisano 1 Listopada 2005 Ja na nartach jeżdze od ok... hmm z 12 lat. Swoje pierwsze kroki stawiałem w Bukowinie Najbardziej lubię śmigać we Włoszech, bo po powrocie z nart w hotelach żarełko dają full wypaśne . A te kilkukilometrowe stoki - poezja . Jeśli chodzi o narty to jednak Alpy rządzą A w Polsce kiedyś lubiłem w Kluszkowcach jezdzić, ale ostatnio strasznie dużo ludzi tam jezdzi i trasy są słabo przygotowane :/ Smigam na Crossmaxach 10 Pilot...
naiLo Napisano 1 Listopada 2005 Napisano 1 Listopada 2005 Nie wiedziałem ze SantaCruz robi też dechy. Jak sie na niej jeździ. Naprawde rewelacyjna deska bardzo wytrzymala i design fajny ma. Smigam na niej od 2 lat i naprawde nie jezdzilem jeszcze a takiej fajnej desce. I musze dodac ze jest bardzo lekka.
majster Napisano 1 Listopada 2005 Napisano 1 Listopada 2005 ja na przyszly sezon musze pomyslec o zmianie nart. pewnie na ktores atomic (mam buty i sa swietne ) albo fisher ( bo tez maja dobre opinie. i nazwa mi sie milo kojarzy.... :-D . btw: szkoda ze gary nie robi nart). a moj ulubiony stok jak do tej pory to byl zjazd z Łomnicy na Słowacji.
papanf Napisano 1 Listopada 2005 Autor Napisano 1 Listopada 2005 Najbardziej lubię śmigać we Włoszech, bo po powrocie z nart w hotelach żarełko dają full wypaśne ...oj tak co prawda to prawda...we wloskim livigno wspaniale stoki ,a po szalenstwie zaiste jedzenie
Piterpak Napisano 1 Listopada 2005 Napisano 1 Listopada 2005 też śmigam na nartach w tym roku jadę chyba do Austrii na obóz, mam nadzieje a na codzień to śmigam w Krynicy (bardzo dobrze zadbany stok no i żarcie też niczego sobie :grin: )
Lobster Napisano 1 Listopada 2005 Napisano 1 Listopada 2005 albo fisher ( bo tez maja dobre opinie No musze przyznać że na slalomowych Fischerach jezdziło mi się całkiem dobrze, pomimo ze sam posiadam crossowe salomony . Natomiast nie polecam nart Blizzarda. Objezdzilem ich kolekcje 2005 (wlasciwie to tylko najwyzsze modele), szczególny nacisk kładąc na crossowe i gigantowe, i naprawdę jezdzi się na nich beznadziejnie (w porównaniu z np. Salomonami czy Fisherami )
Adamos05 Napisano 1 Listopada 2005 Napisano 1 Listopada 2005 Ja na nartach pociskam kiedy tylko moge, jeżdże od 10 lat conajmniej, na snowboardzie próbowałem ale kiepściawo mi szło
Mod Team Lookas 46 Napisano 1 Listopada 2005 Mod Team Napisano 1 Listopada 2005 Ja w zeszłym roku śmigałem na Desce Fajna sprawa :wink:
Janisław Napisano 20 Grudnia 2007 Napisano 20 Grudnia 2007 Odkopane! Temat wprawdzie stary ale nowszy co był gdzieś wcięło po awariach serwera, więc ten się nada Właśnie wróciłem z pierwszego snowboardowego wypadu w sezonie 07/08. Znajomi namówili mnie na dolinę Zillertal, więc bez większych ceregieli spakowałem się i już w piątek wieczorem byliśmy na miejscu. Wieczorem szybka rozgrzewka, żeby każdy się zaaklimatyzował a w sobotę rano na stoki. Z dostępnych w okolicy pięciu ośrodków zdecydowaliśmy się na Mayrhofen - dojazd z wioski gondolką jakieś 10 minut, a potem raj na ziemi - 157 kilometrów tras na wysokości do 2500m i obsługiwanych przez 49 wyciągów (głównie krzesełka, kilka orczyków i największa gondolka w Austrii). Do tego dla miłośników FS zbudowany został całkiem przyzwoity snowpark. Jako że jest jeszcze przed sezonem, na stokach jest w miarę mało ludzi (a co najdziwniejsze, spośród obecnych tam nacji największy odsetek stanowili Polacy). Pogoda była wyśmienita, przez cały czas ok -12C w górnych rejonach do -6C w niżej położonych, a do tego słoneczko przez cały dzień Trasy przygotowane bardzo profesjonalnie, zwłaszcza gdy byliśmy na stokach z samego rana około 9.00, dane nam było jeździć po świeżym "sztruksie" Jedyny ból to niestety tylko 2 dni w tym raju... nie sposób było objechać więcej niż 50% dostępnych tras :/ No ale może następnym razem... Jeżeli kogoś zainteresuje, koszty wyglądały mniej więcej tak: nocleg - 30€ za 2 dni /osoba skipass - 68.5€ za 2 dni wypożyczenie deski - 16.5€ /dobę Przykładowe ceny na stokach: woda 2€, piwo 3€, grzane wino z rumem () 3.5€, solidny tyrolski obiad 7.5-10€. Zatem ceny nie są takie straszne jak by się mogło wydawać, a naprawdę warto je tam wydać. Ze swojej strony każdemu polecam ten rejon A wizualnie było tak:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.