Skocz do zawartości

[amortyzator] Na jaki kolor pomalować Marzocchi 66

Luqi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ostatnio kupiłem ramę Specialized Big Hit Expert i chcę go pomalować. Pierwszy pomysł był że na srebrny metalik, taki jak jest teraz, ale z czasem dochodze do wniosku, a raczej do wątpliwości czy to aby trafny kolor, ponieważ do tej ramy będzie założony taki amorek

2010%2066%20RC3hr.jpg

i myślę że fajnie by było zrobić ramę na biało ale tu chciałbym posłuchać waszych opinii na ten temat, będę bardzo wdzięczny za podanie waszych wizji tego roweru (najbardziej chodzi mi o malowanie ramy). Gdyby ktoś nie wiedział jak wygląda BH to podrzucam foto

03BigHitDHFrame_d.jpg

Napisano

Biały pasuje do wszystkiego, wszystko pasuje do białego. Jak byś nie pomalował ramy - będzie pasowało. Kwestia tylko dodatków.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi, ale chyba zapomniałem dodać że moja rama jest teraz na srebrny metalik, nie znalazłem zdjęcia takiej wiec dałem czarną. Wyobraźcie sobie ją tylko na srebrno, to już nie tak świetnie pasuje, a poza tym jest trochę poobijana, malowanie jej nie ominie...

Napisano

Jak na zdjęciu - cała rama czarna, element przy damperze biały i do tego kilka białych dodatków (w sensie osprzętu) i będzie ładnie pasować :)

Napisano

Walnij na czarno - będzie wyglądała jak wszystko inne. Musisz mieć jakiś swój ulubiony kolor.

Ja bym zrobił fioletowy metalik

Napisano

Do białego amora każdy kolor będzie git, oprócz jasnych typu np. srebrny. Koniecznie ten element dampera biały i będzie rower cud miód git majonez ;) Można jeszcze kiere białą do tego i białe obręcze. I bedzie coś pięknego.

• Mod Team
Napisano

cześć

niedawno malowałem swoje pędzidło i przy wyborze koloru kierowałem się kolorami z nowego amortyzatora. Moja ramka ma teraz kolor pokrętła blokady skoku - identycznie zresztą jak w Twoim amorku. Wybierz kolor tak by wszystko trzymało się kupy. Moim zdaniem kolor powinno się dobierać na takich samych zasadach jak krawat do garnituru. Oczywiście można być oryginalnym ale seledyn? Raczej kojarzy mi się z supermarketem i zjeżdżaniem po schodach na blokowiskach ;)

Napisano

ja z bialym amorkiem mam niebieską ramę (można powiedzieć ze metalik). komponuje się bardzo fajnie. link jak to wyglada mam w poscie.

biały jest "twarzowy" ale bardzo "brudny".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...