Skocz do zawartości

Gary Fisher MTB Club !!!

Gość BikerFG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zauważyłam, że chyba większość oferowanych obecnie rowerów niby do XC, ale ze stalową ramą, ma w specyfikacji amory o skoku od 100 mm wzwyż, i nawet częściej wzwyż. Czyli tak jakby konstruktorzy zakładali, że stal = ukłon w kierunku enduro?...

W sume - coś w tym jest, wszak stal jest zarówno bardziej wytrzymała, jak i bardziej komfortowa niż alu B) ...

Pozdrówko pomiędzy :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Ważne pytanie: jaka jest średnica rury podsiodłowej w Wahoo? przyszedł czas na pożegnanie się z acerą pod oś i kupno LXa:)

34.9

Troche pozno na odpowiedź ale daaaaawno tu nie zagladalem. Nie pomyliles czegos przypadkiem muzycom? Bo ja w Marlinie 2005 mam sztyce 27.2 , a to spora roznica :down:

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano
Troche pozno na odpowiedź ale daaaaawno tu nie zagladalem. Nie pomyliles czegos przypadkiem muzycom? Bo ja w Marlinie 2005 mam sztyce 27.2 , a to spora roznica :)

Średnica rury podsiodłowej 34,9 średnica sztycy 27,2 - więc chyba się wszystko zgadza :)

• 2 tygodnie później...
Napisano
Pytanie za 4 punkty....

Czy ktoś z forumowiczów ma ramę GF z 2004 [lub starszą] z amortyzatorem o 100mm skoku? jak to wpłynęło na geo i komfort jazdy etc. ?

Marlin 2004 z MX compem 100mm(wysokośc 278mm) spisuje się znacznie lepiej niż z fabrycznym manitou sixem (260mm):jest bardziej zwrotny ale zdolność do podjeżdżania na siedząco zmalała.

Po 3 latach żadnych problemów związanych ze zmianą geometrii (ewentualne pękanie w okolicach główki lub sztycy siodełka) niestwierdzono

Napisano

a może ktoś chce upgradeować swojego Garego? mam do sprzedania ramę hoo koo e koo z 05 roku :) bardzo dobry stan

dscf3715rs7.jpg

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam! Czy wie ktoś czy do ramy wahoo 2006, 17,5" wejdzie przerzutka top swing, czy nie będą przeszkadzać śrubki w ramie do boidonu?

Napisano

W 19` nie podejdzie. Ja mam założoną nieco wyżej nad śrubką. Rok tak jeździłem i było ok. W czwartek na kamienistym podjeździe podbiło łańcuch i zrzuciło ze środkowej na najniższa z przodu w momencie kiedy na stojąco z całej siły naciskałem na korbę. Skutek - mocna gleba. (dobrze że kask miałem) Jeśli ktoś ma tak założona przerzutkę to radzę zmienić.

Ps. przerzutka jest na sprzedaż (roczne XT z 98 roku - 132 gramy).

Jak podasz ile masz od mufy do śrubki to powiem Ci czy da radę.

• 5 tygodni później...
Napisano

Witam.

To mój pierwszy post w klubie.

W czwartek ubiegłego tygodnia pękła mi rama w mojej piranji 21'. Strzeliła powyżej spawu kominka rury podsiodłowej.

Złożyłem reklamacje - licząc na dożywotnią gwarancje. Wg zapewnień sklepu Deręgowski sport w Olsztynie, do 2 tygodni przyjedzie nowa rama

z USA.

Oprócz tego drobiazgu - rower super, odpowiada mi gegnesis.

Po finale - powiadomię was o skuteczności gwarancji garego

Pozdr.

• 3 tygodnie później...
Napisano

To i ja się przylacze do klubu chociaz nie wiem czy nie tymczasowo.. bo Zamierzam zmienić ramke w rowerku [street/Dirt]

Mój Gary - Piranha.

Z roweru? Zadowolony !

Licznik? 1500km+

Rocznik? 2006

Wiecie może jak tu amorek serwisowac?:( [Manitou Axel ELite 300 (coś tam) x)

Napisano

W nawiązaniu do mojego postu o złamanej ramie - jutro odbieram GF z nową ramką.

Musiałem długo czekać bo nowa leciała z USA. Jako zadośćuczynienie strat moralnych przyszła czrwoana rama BIG SUR.

Jestem zachwycony. Jutro popołudniu pierwsza jazda.

GF POWER Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...