Krzema Napisano 13 Marca 2006 Napisano 13 Marca 2006 Mi się podoba... SRAM X-9 ... tylko hample mogły by być hydrauliki.... a co to za stop dokładnie jest??
papanf Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 anorektyczna ta rama....tak sobie mi sie podoba... moze po prostu tak wyszlo na fotce, bo przeiciez GF nie moze nie byc piekny !
MIC Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Ludzie z gf`a nie maja talentu do robienia zdjec swoim produktom i praktycznie kazdy wyglada o niebo lepiej w rzeczywistosci
radosuaf Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Wygląda średnio ładnie może, ale to STAL - jeśli jeździliście wcześniej na stalowych ramach, wiecie o co chodzi... .
radosuaf Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Bez urazy, ale ta rama jest STALOWA, więc trudno, żeby miała przekroje rur takie jak w ramach aluminiowych, bo i po co? A komfort jazdy takim rowerkiem w porównaniu z jakimkolwiek alu jest niebotyczny. Niestety: " Nasza oferta 2006 jest przedstawiona na www.reasport.pl Nie ma w niej stalowego Gary Fishera. Być może będzie dostępny w przyszłym roku."
radosuaf Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Krzema - jednak są ludzie, co się na ramach znają . Stal to "Fisher Ultimate Steel", cokolwiek to znaczy. EDIT: Massssssssakra - znalazłem jakiś sklem internetowy, gdzie mają ten rowerek za... 1300 funciaków . O co kaman?
majster Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 w koncu to jedyna stalowa rama gf... musi niezle kosztowac. mowilem o wygladzie, domyslam sie ze nie bedzie tak *(^%* sztywna jak nasze aluminiowe
Krzema Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Stal to "Fisher Ultimate Steel", cokolwiek to znaczy. Wiem... Ciekawi mnie tylko co to za stop... :glare: co do sztywności... dlatego właśnie ludzie wracają do stali, bo lepiej tłumi drgania...
MIC Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Jako ze jest stalowa to i wytrzymalsza dlatego przekroje rur sa mniejsze bo niepotzrebne grubsze a waga by sie zwiekszyla. A co do tlumienia drgan to zecz jasna ze tylko aluminiowy full pokonal by stalowego hardtaila w kwestii tlumienia drgan :-)
guit Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Dziwny jest ten świat. Najpierw były stalówki później aluniowe ( bardzo drogie ) teraz staniały i z powrotem stalówki są drogie. Między tym wszystkim jeszcze karbon sie kręci i wciska i rady dać nie może:) Moim zdaniem stal powinna być tańsza od alu ponieważ jest tańsza obróbka tego materiału a stop to inna sprawa. W stali jeden przekrój rur może być wykorzystany na cały rower, nie ma żadnego cieniowania itp. Co do masy to sam nie wiem, ale długo nie znajdzie sie ktoś kto kupi ten rowerek żeby go rozkręcić i zważyć samą rame.
111 Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 W skiteamie stoi taki oto rower http://www.konaworld.com/Prod/000000335/2K...VADOME_1300.jpg , podniosłem go i stwierdziłem że dość sporo waży, wielu z was mogłoby być rozczarowanych, jego cena to ok 6000 pln, dość sporo, gary nie byłby tańszy (chyba ok 2000$) w tej cenie można nabyć porządnego fulla, choćby Cake albo Fat Possum. Ja sam do niedawna jeżdziłem Giantem stalowym, i muszę powiedzieć że, rower bez amortyzatorów jest tak czy innaczej sztywny, i wytrzesie bez względu na to czy jest to allu czy stal.
radosuaf Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 Różnica jednak jest znaczna - przynajmniej dla mnie. Aczkolwiek zgadzam się, że 6000 to perwersja - za tę cenę można mieć dwa Jamisy Exile XC...
Gość BikerFG Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 pewnie i tak znajda sie tacy co go kupia tylko dlatego, zeby miec.
gf Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 sora, że z innej beki ale mam pytanie, mianowicie dlaczego przy kreceniu pokrętłem w prawej goleni (manitou axel comp) coś jakby przeskakuje i tak jakby drżała w środku spręzyna wydaje tez taki dźwięk ? co to moze byc i czym spowodowane ? pozdrawiam
MIC Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 A nie chodzilo ci o lewa golen bo sprezyna jest w lewej. A w prawej blokada ktora nie robi nawet pol obrotu...
Blitzer Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 A ja mam wielka prosbe do rybaków Jak macie jakies zdjecia swoich maszynek to wyslijcie mi na blitzer666@o2.pl Glownie interesuje mnie marlin ale moze tez byc tass albo wahoo. W pinkbike i w topicu nie ma za duzo zdjec a chcialbym poogladac sobie jak te biki wygladaja "na zywo"
gf Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 sora fakt lewa ... ale reszta pozostaje ta sama wiecie moze ?
MIC Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 Pewnie kazdy Axel tak ma. Moj Comp tez to ma. Nie ma sie czym martwic. Krecisz w strone chyba coraz twardszej sprezyny i w koncu przeskakuje ale sprezyna pozostaje dalej najtwardsza - jedynie nie wiadomo ile obrotow zrobic by utwardzic amora na maxa tak jak to sie robi krecac w lewo zmniejszajac twardosc sprezyny. Jak masz ochote to wykrec sprezyne z prawej goleni i zobaczysz na jakiej zasadzie to dziala.
Pacmen_89 Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 A ja dzisiaj do końca zrobiłem rowerek i jutro pierwsze jazdy oraz regulacja pozycji na rowerze do mnie Wszystko fajnie gdyby nie ten śnieg pieprzony ale to mi nie przeszkodzi A fotka wkrótce
Gość Gość Napisano 17 Marca 2006 Napisano 17 Marca 2006 dzieki troche sie zaniepokoilem bo jak skonczyl sie sezon to wszystko bylo normalnie w jedna i w druga strone blokowalo sie pokretlo no nic pozdrawiam
MIC Napisano 19 Marca 2006 Napisano 19 Marca 2006 Co myslice o tym jak zamontuje rogi to mojej gietej kierownincy w marlinku? Mysle nad rogami Ritchey WCS. Waza 90g a kosztuja tylko 49zl. Zauwazylem jezdzac na mojej starej Delcie ze czesto lapie za rogi odruchowo wiec przypuszczalnie w marlinku bedzie tak samo. Jako ze rower wazy akualnie 14150g chcialem kupic detki Geax po 140g kazda to zszedlbym z wagi okolo 150g jednak jak kupie rogi to wyjdzie ok 60 g mniej ale coz...Dalej nie zejdziemy ponizej 14kg Chcialbym te WCS`y szczegolnie ze wzgledu na to ze to bardzo kultowa firma i w przyszlosci chyba zaczne wymieniac sprzet wlasnie na WCS`a :-D
gf Napisano 19 Marca 2006 Napisano 19 Marca 2006 ja mam prawie od poczatku w moim marlinie rogi(na gietej kierze) bo sie przyzwyczaic do jazdy bez rogow nie moglem. Póki co z braku kasy mam przykrecone ze starego roweru Zoom'y :? (ok.140 g) nie narzekam dziwnie tylko troche wyglada ale juz sie przyzwyczailem do wygladu (moze kiedys sie kiere wymieni) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.