kilroy Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Obecnie kończę Marek Baraniecki 'Głowa Kasandry' (stare wydanie) - niezła lektura A od czasu do czasu poczytuję serię 'Sługa Boży' Jacka Piekary
accentinferno Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 A Ja czytam harry potter wszystkie części i książki edmunda niziurskiego+ serie pan samochodzik:)
1415chris Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 A Ja czytam harry potter wszystkie części i książki edmunda niziurskiego+ serie pan samochodzik:) w twoim wieku niziurski tez byl dla mnie nr 1 harrego pottera jeszcze nie bylo zamierzam powrocic do imie rozy umberto eco, ten shean connery...
karolyfer Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 T. Clancy - Stan zagrożenia w trakcie Na razie jest ciekawie, wcześniejszy Kardynał z Kremla jakoś szczególnie mi do gustu nie przypadł.
Fifi Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Norman Davies - Europa walczy. 1939 - 1945. Zaczynam, na razie książka wydaję się fantastyczna, ale to dla osób lubiących historię II Wojny Światowej.
MrJ Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Gra anioła - Carlos Ruiz Zafon Jak siostra odda to też porywam Norman Davies - Europa walczy. 1939 - 1945. Zaczynam, na razie książka wydaję się fantastyczna, ale to dla osób lubiących historię II Wojny Światowej. Jak wpadnie w ręce nie omieszkam zająć tym kliku wieczorów. "Eragon" - hmmm... pierwsza część (pod tymże tytułem) to IMO nędzna kopia Tolkiena. Dopiero w drugiej ("Najstarszy") autor poszedł po sens do głowy i jest co czytać, choć bez pierwszej nie zrozumiemy o co chodzi więc trzeba obie Teraz wychodzi ostatni tom "Birsingr" i postaram się go upolować. Co prawda mam swoje lata ale czasem lubię poczytać coś mało zobowiązującego myślowo PS. Poza tym powrócę w ferie do Pilipiuka, przymierzam się do zaległego Orwella, Conan-Doyle'a, Poe i jeszcze paru innych. Ale to zależy od czasu
kiniu2 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Ostatnio Tom Clancy-Polowanie na Czerwony Październik Teraz szukam "Tęczy sześć"(rainbow six) i nigdzie nie mogę znaleźć ;/
black rider Napisano 11 Stycznia 2009 Napisano 11 Stycznia 2009 ja już większość książek na prace maturalną mam przeczytanych więc mogę się zabrać na bardzo trafny prezent urodzinowy "the flying scotsman" Greame Obree w oryginale ale wciąga strasznie
Booo Napisano 11 Stycznia 2009 Napisano 11 Stycznia 2009 "Malowany człowiek" Petera Brett'a ( http://www.literatura.gildia.pl/tworcy/pet...lowany-czlowiek ) - bardzo ciekawy pomysł, książka mocno wciąga, jeszcze jej nie skończyłem ale dzisiaj w nocy chyba się nie wyśpię Polecam każdemu miłośnikowi fantasy. "Ręka mistrza" Stephena Kinga ( http://www.i-ksiazka.pl/view_book.php?kid=19090 ) - również ciekawy i orginalny pomysł, dodatkowo nietypowy układ książki - początkowo niemal dramat psychologiczny, później treść obyczajowa, jednak im bliżej końca tym więcej typowego "stephenokingowego" horroru Mimo iż z pewnością nie jest to wybitna książka autora (klimat w znacznej mierze zabija kiepska narracja, być może z powodu niestarannego przekładu), czyta się ją z przyjemnością i fani Kinga raczej się nie zawiodą.
Selvan82 Napisano 23 Stycznia 2009 Napisano 23 Stycznia 2009 Ostatnia moja książka, którą przeczytałem to "Gringo wśród dzikich plemion" Wojciecha Cejrowskiego Polecam - dużo humoru i ciekawe opisy
Mod Team Pixon Napisano 23 Stycznia 2009 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2009 Ja natomiast przeczytałem następną książkę W. Cejrowskiego "Rio Anaconda" i również polecam. Jest świetna. black rider nie wiedziałem, że film został nakręcony na podstawie książki. Jak przeczytasz to obejrzyj sobie również i jego.
Selvan82 Napisano 23 Stycznia 2009 Napisano 23 Stycznia 2009 "Rio Anaconda" też mam i jest następna w kolejce Trzeba przyznać, że Pan Wojciech ma talent do pisania ksiażek - zresztą nie tylko do tego...
Kubolt Napisano 23 Stycznia 2009 Napisano 23 Stycznia 2009 Uwielbiam ksiązki podróżnicze i właśnie kończe już ostatnią z serii Poznaj Świat "Jeep moja wspaniała przygoda" Tonego Halika i mogę śmiało polecić wszystkie ksiązki z tej serii. Poza tym bardzo ciekawe, przynajmniej jak dla mnie, są reportarze Arkadego Fiedlera.
boris Napisano 2 Lutego 2009 Napisano 2 Lutego 2009 Z książek przyrodniczych - mnie ostatnio zafascynował Cejrowski, Rio Anaconda - super napisana książka!
Robert Napisano 2 Lutego 2009 Napisano 2 Lutego 2009 Obecnie Ekspedycja Kolitz Katarzyny Rygiel. Całkiem niedawno Koniec świata w Breslau Krajewskiego, a w kolejce czeka Ewangelia według Szatana Patricka Graham.
dpralat Napisano 3 Lutego 2009 Napisano 3 Lutego 2009 Trudi Canavan - Gildia Magów, Nowicjuszka, Wielki Mistrz
Robert Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 Obecnie wcześniej wspomniana Ewangelia według Szatana, zależnie jak czas pozwala. Po wstępie powiem, że połączenie thrillera i horroru się udaje. Obym nie zapeszył
Shadow265 Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 Ostatnio się mole książkowo -Młot na czarownice - Pana Piekary Obecnie w trakcie "Przenajświętszej Rzeczpospolitej" w/w autora A w kolejce prawie cała saga "Zabójca... " Pana Kinga. Co do Cejrowskiego to polecam też jego pierwszą książkę podróżniczą "Podróżnik WC". Trudne do dostania, ale warto się potrudzić
MrJ Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 To błąd w datach czy naprawdę temat się przysnął Aktualnie (mimo nawału uczelni) skończyłem cykl "Zmierzch" i... owszem, to powieść o nastolatkach i dla nastolatków, niektóre fragmenty mogłyby być krótsze (w 1 i 3 części), inne dłuższe (4, mimo że i tak jest obszerniejsza!) ale ogólnie nie żałuję. A po drodze jeszcze "Cień Anioła" C.R. Zafona i cykl "Pan Wilków" Pilipiuka Chce kto recenzje? edit: był błąd, wyświetlało mi tylko 4 pierwsze strony...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.