Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecnie kończę Marek Baraniecki 'Głowa Kasandry' (stare wydanie) - niezła lektura :P A od czasu do czasu poczytuję serię 'Sługa Boży' Jacka Piekary

Napisano
A Ja czytam harry potter wszystkie części i książki edmunda niziurskiego+ serie pan samochodzik:)

w twoim wieku niziurski tez byl dla mnie nr 1 harrego pottera jeszcze nie bylo :)

zamierzam powrocic do imie rozy umberto eco, ten shean connery... :)

Napisano

Norman Davies - Europa walczy. 1939 - 1945. Zaczynam, na razie książka wydaję się fantastyczna, ale to dla osób lubiących historię II Wojny Światowej.

Napisano
Gra anioła - Carlos Ruiz Zafon

Jak siostra odda to też porywam ;)

Norman Davies - Europa walczy. 1939 - 1945. Zaczynam, na razie książka wydaję się fantastyczna, ale to dla osób lubiących historię II Wojny Światowej.

Jak wpadnie w ręce nie omieszkam zająć tym kliku wieczorów.

"Eragon" - hmmm... pierwsza część (pod tymże tytułem) to IMO nędzna kopia Tolkiena. Dopiero w drugiej ("Najstarszy") autor poszedł po sens do głowy i jest co czytać, choć bez pierwszej nie zrozumiemy o co chodzi więc trzeba obie ;) Teraz wychodzi ostatni tom "Birsingr" i postaram się go upolować. Co prawda mam swoje lata ale czasem lubię poczytać coś mało zobowiązującego myślowo :unsure:

PS. Poza tym powrócę w ferie do Pilipiuka, przymierzam się do zaległego Orwella, Conan-Doyle'a, Poe i jeszcze paru innych. Ale to zależy od czasu :rolleyes:

Napisano

Ostatnio Tom Clancy-Polowanie na Czerwony Październik ;) Teraz szukam "Tęczy sześć"(rainbow six) i nigdzie nie mogę znaleźć ;/

Napisano

ja już większość książek na prace maturalną mam przeczytanych więc mogę się zabrać na bardzo trafny prezent urodzinowy "the flying scotsman" Greame Obree :) w oryginale ale wciąga strasznie

Napisano

"Malowany człowiek" Petera Brett'a ( http://www.literatura.gildia.pl/tworcy/pet...lowany-czlowiek ) - bardzo ciekawy pomysł, książka mocno wciąga, jeszcze jej nie skończyłem ale dzisiaj w nocy chyba się nie wyśpię ;) Polecam każdemu miłośnikowi fantasy.

"Ręka mistrza" Stephena Kinga ( http://www.i-ksiazka.pl/view_book.php?kid=19090 ) - również ciekawy i orginalny pomysł, dodatkowo nietypowy układ książki - początkowo niemal dramat psychologiczny, później treść obyczajowa, jednak im bliżej końca tym więcej typowego "stephenokingowego" horroru :) Mimo iż z pewnością nie jest to wybitna książka autora (klimat w znacznej mierze zabija kiepska narracja, być może z powodu niestarannego przekładu), czyta się ją z przyjemnością i fani Kinga raczej się nie zawiodą.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ostatnia moja książka, którą przeczytałem to "Gringo wśród dzikich plemion" Wojciecha Cejrowskiego :thanks: Polecam - dużo humoru i ciekawe opisy :)

• Mod Team
Napisano

Ja natomiast przeczytałem następną książkę W. Cejrowskiego "Rio Anaconda" i również polecam. Jest świetna.

black rider nie wiedziałem, że film został nakręcony na podstawie książki. Jak przeczytasz to obejrzyj sobie również i jego.

Napisano

"Rio Anaconda" też mam i jest następna w kolejce :thanks: Trzeba przyznać, że Pan Wojciech ma talent do pisania ksiażek - zresztą nie tylko do tego... :)

Napisano

Uwielbiam ksiązki podróżnicze i właśnie kończe już ostatnią z serii Poznaj Świat "Jeep moja wspaniała przygoda" Tonego Halika i mogę śmiało polecić wszystkie ksiązki z tej serii. Poza tym bardzo ciekawe, przynajmniej jak dla mnie, są reportarze Arkadego Fiedlera.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Obecnie Ekspedycja Kolitz Katarzyny Rygiel. Całkiem niedawno Koniec świata w Breslau Krajewskiego, a w kolejce czeka Ewangelia według Szatana Patricka Graham.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Obecnie wcześniej wspomniana Ewangelia według Szatana, zależnie jak czas pozwala.

Po wstępie powiem, że połączenie thrillera i horroru się udaje. Obym nie zapeszył ;)

Napisano

Ostatnio się mole książkowo ;)

-Młot na czarownice - Pana Piekary

Obecnie w trakcie "Przenajświętszej Rzeczpospolitej" w/w autora ;)

A w kolejce prawie cała saga "Zabójca... " Pana Kinga.

Co do Cejrowskiego to polecam też jego pierwszą książkę podróżniczą "Podróżnik WC". Trudne do dostania, ale warto się potrudzić :D

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano

To błąd w datach czy naprawdę temat się przysnął :)

Aktualnie (mimo nawału uczelni) skończyłem cykl "Zmierzch" i... owszem, to powieść o nastolatkach i dla nastolatków, niektóre fragmenty mogłyby być krótsze (w 1 i 3 części), inne dłuższe (4, mimo że i tak jest obszerniejsza!) ale ogólnie nie żałuję.

A po drodze jeszcze "Cień Anioła" C.R. Zafona i cykl "Pan Wilków" Pilipiuka :)

Chce kto recenzje? ;)

edit: był błąd, wyświetlało mi tylko 4 pierwsze strony...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...