jama100 Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 jakie wg was sa najczestsze powody powstawania tego "zjawiska" ? i jak tego unikac ?
arroyo Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 Uderzenie bokiem koła w kamień, wszelkiego rodzaju nieudane ewolucje oraz tradycyjny DZWON.
jama100 Napisano 19 Października 2009 Autor Napisano 19 Października 2009 czym jst tradyzyjny dzwon ?
arroyo Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 Gdy w czasie jazdy rąbniesz kołem w cokolwiek, czyli jak ktoś to kiedyś napisał następuje "Duże Zwiększenie Wszystkich Obciążeń Naprężających"
adriansocho Napisano 20 Października 2009 Napisano 20 Października 2009 jakie wg was sa najczestsze powody powstawania tego "zjawiska" ? i jak tego unikac ? A ja chyba nigdy nie zaliczyłem ósemki. Raz po nieudanym (albo lepszym niż chciałem) obrocie na przednim kole zósemkowałem tylną tarczę hamulcową, ale obręczy jeszcze niet Jak Wy to robicie, i po co?
Sol Napisano 20 Października 2009 Napisano 20 Października 2009 W życiu nie widziałem ósemki na feldze i mocno bym się zdziwił gdybym ją zobaczył.
Mod Team Puklus Napisano 21 Października 2009 Mod Team Napisano 21 Października 2009 Zrobić 8 jest stosunkowo łatwo zwłaszcza na starych obreczach co nie sa wzmacniane. Kiedys dawno temu z kumplami skakalismy troche składakami :) pękały ramy i takie tam zabawy jeden nie wyrobił i zachaczył o betonowy kwietniek. efekt tego byłtaki ze z koła zrobiłeo sie L No jechac sie nie dało ale po kuracji "z buta" naprostowaliśym na tyle ze miescilło sie w widełkach i do domu dało sie dojechac A jak takich niespodzianek unikac ?? No przedewszystkim ostroznie jeździc i w razie czego starac sie przod podniec o ile sie da, drugim spodobem jest kupienie pancernej obreczy.
nodun Napisano 21 Października 2009 Napisano 21 Października 2009 W życiu nie widziałem ósemki na feldze i mocno bym się zdziwił gdybym ją zobaczył. Wbrew pozorom 8 mozna zrobic w najmniej spodziewanym momencie
Sol Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 Wbrew pozorom 8 mozna zrobic w najmniej spodziewanym momencie To był sarkazm, bo w życiu nie widziałem roweru na felgach .
Adamos05 Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 Pierwszą ósemke z felgi zrobiłem gdy pierwszy raz sam koło centrowałem, poprostu dokręciłem wszystkie szprychy na maksa felga była do wyrzucenia...w czasie jazdy nigdy nie udało mi się tego osiągnąc, mniejsze bądź większe rozcentrowania które można usunąc w 2-3 minuty to owszem, ale nigdy ósemka...raczej cięzko do tego doprowadzic...
Mod Team Odi Napisano 24 Października 2009 Mod Team Napisano 24 Października 2009 Przenoszę temat to właściwego działu.
Brooce Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 Myślę że mocnym powodem jest źle zaplecione koło + uderzenie
Rammzes Napisano 25 Października 2009 Napisano 25 Października 2009 A ja mam pytanie co do tej ósemki, aczkolwiek inne Ostatnio rąbnął we mnie samochód, i z przedniego koła zrobiła się właśnie 8-ka. Ci specjaliści od centrowania dali by radę sprowadzić koło do stanu używalności? Wstyd by był, przyjść do warsztatu z takim kołem i oni odrzekliby mi, że nie da rady
mati199 Napisano 25 Października 2009 Napisano 25 Października 2009 Ósemka powstaje bardzo często przy mocnym uderzeniu kołem o krawężnik, gdy nie chcę się zwolnić
arroyo Napisano 25 Października 2009 Napisano 25 Października 2009 Jest takie narzędzie które sprowadza do postaci okręgu obręcz która zmieniła kształt w jajo, ale aluminiową obręcz zwinięta w 8-semkę to już tylko na ścianę powiesić
Mod Team Puklus Napisano 25 Października 2009 Mod Team Napisano 25 Października 2009 Dokładnie, raz wygiete aluminium po wyprostowaniu sie złamie, albo peknie a na pewno niebezpiecznie sie osłabi wiec jezeli obrecz nie jest stalowa to w kosz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.