djpawelus Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 temat taki juz na forum byl ale nie dostal odpowidzi na ten temat. Bede zmienial piaste DEORE 530 i rozwazam zakup slx lub xt i nie wiem czy doplaca do XT czy nie co polecacie tylko nie piszcie ze novatecki ,dtswiss bo problem jest taki ze niechce wymieniac szprych i musze miec piaste z takimi samymi kolnierzami
hudy Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 Poszukaj piast z takimi samymi kołnierzami. A jak nie znajdziesz to kup SLX, i zbieraj na jeszcze jedną piastę i szprychy. IMO teraz Shimano ze swoimi piastami i głupim przywiązaniem do kulek prezentuje straszną nędzę. A przecież mają możliwości stworzyć produkt miażdżący konkurencję - odpowiednią jakością w niewielkiej cenie.
c1ach Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 Przeplatałem piastę Shimano v-brake na Novateca v-brake i nie zmieniałem szprych. Te piasty w wersjach pod v-brake mają raczej podobne kołnierze, a jeśli są różnice to na tyle minimalne, że szprycha tego nie zauważy Tylko chodzi o tył czy przód, v-brake bądź tarcze ?
djpawelus Napisano 20 Września 2009 Autor Napisano 20 Września 2009 no ale jak szukac jak nie podaja wymiarów poczekam jeszcze na odpowiedzi innych moze ktos uzywa tej piasty i mi powie jak z nia nom mam vbrake i chce na vbrake ale szlyszalem ze piasty shimano z CL maja takie same wymmiary jak po Vbrake
hrabia Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Nie wiem, o co chodzi z tym shimano.. ja na LX-ach zrobiłem już prawie 13.000 km i spisują się dobrze, nawet bardzo dobrze.. Przypuszczam, że SLX będzie podobnej jakości.. A czy Ci się będzie opłacało zapłacić więcej za XT, niż za SLX.. hmm jakoś mi się nie wydaje, zwłaszcza, że piasty SLX mają dokładnie takie samo oznaczenie, jak kiedyś XT (M770). nigdy nie miałem stycznośći z piastami na łożyskach maszynowych, może kiedyś spróbuję, to się wypowiem na ich temat.
uraz Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Ja również przymierzam się do wymiany piast jak najniższym kosztem (czytaj bez kupowania szprych). Obecnie mam założony komplet Alivio pod tarczę na 6 śrub modele FH-M457 oraz HB-M475. Średnica kołnierza we wspomnianych piastach to 70 mm natomiast rozstaw przeciwległych otworów na szprychę to 60 mm (mierzone od środka otworów). Wracając do tematu ... planuje zamienić je na FH-M756 oraz HB-M756 (grupa XT). Może ktoś wie czy średnica kołnierza i rozstaw przeciwległych otworów na szprychę jest w XT i Alivio taki sam?.
djpawelus Napisano 21 Września 2009 Autor Napisano 21 Września 2009 jakby czytal to jakis serwisant albo sprzedawca co ma na stanie piasty to prosze niech zobaczy na te wymiary
Miecho87 Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 http://docs.google.com/gview?a=v&q=cache:nrtDqV_xP2UJ:bike.shimano.com/publish/content/global_cycle/en/us/index/tech_suport/tech_tips.download.-Par50rparsys-0034-downloadFile.html/07+hb-m665+center+to+flange&hl=pl&gl=pl Flange diameter to średnica okręgu podziałowego otworów pod szprychy, Center to Flange to odległość od środka piasty do kołnierza (odpowiednio z lewej i z prawej).
uraz Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 Center to Flange to odległość od środka piasty do kołnierza (odpowiednio z lewej i z prawej). Coś jest nie tak ... FH-M756 wg tego dokumentu ma niesymetryczne kołnierze (różniące się o 1,5 cm ?) co jest nieprawdą. Chociaż może ja czegoś nie rozumiem bo pomimo różnic w Center To Flange (L/P), Flange Diameter wynosi 61mm tak samo jak w HB-M756.
Rulez Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 Flange diameter jest taki sam w obydwu piastach, bo kołnierze są takie same i średnica okręgu przechodzącego przez otwory na szprychy wynosi 61 mm. Natomiast już odległość tych kołnierzy od środka piasty (center to Flange) jest różna - w HB ze względu na budowę można było umieścić je w takiej samej odległości od środka piasty 35,8 mm , natomiast z tyłu w FH z lewej kołnierz jest 32,15 mm od środka , a z prawej ze względu ma bembenek kołnierz jest bliżej środka piasty 18,55 mm. Nie wiem czego tu nie można zrozumieć.
adriansocho Napisano 24 Września 2009 Napisano 24 Września 2009 Coś jest nie tak ... FH-M756 wg tego dokumentu ma niesymetryczne kołnierze (różniące się o 1,5 cm ?) co jest nieprawdą. ma niesymetrycznie ułożone kołnierze względem środka. Każda piasta tylna z bębenkiem tak ma.
uraz Napisano 24 Września 2009 Napisano 24 Września 2009 W takim razie wszystko jasne. Nie wiem dlaczego ale cały czas myślałem o promieniu kołnierza czyli o odległości od środka w pionie a nie w poziomie. Mój błąd. Dzięki za info.
djpawelus Napisano 24 Września 2009 Autor Napisano 24 Września 2009 czyli w koncu ktora z tych piast mi podejdzie porownujac do deore 530? zadna z nich nie ma takich samych wartosci. to moze DT swiss 370
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.