Skocz do zawartości

[dętka] niska masa duża wytrzymałość niska cena

bongojenga

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jedno z drugim nie idzie w parze, ale Maxxis Ultralight jest dość lekki i stosunkowo wytrzymały no i niedrogi {mniej niż 20zł sztuka}.

Napisano

Dokładnie. Nie ma rzeczy dobrych i tanich. Tak jak pisze Adik - najracjonalniejsze będą chyba dętki Maxxis Ultralight. Najlepszy stosunek waga/cena/jakość. Używam jej i jak na razie nie miałem nieprzyjemności. :033:

Napisano

W Schwalbe ultra light zrobiła mi się dziura sama na przykład - rower tylko stał. Pomijam fakt, że koło dobite było do 4 bar. Nie mniej poprzednie dętki wytrzymywały.

Napisano

ja równiez polecam maxxisa ultralighta, są lekkie a ich wytrzymałośc nie jest mniejsza od "zwykłych dętek" oczywiście w XC

Napisano

Przeciez detki przebija sie w najmniej spodziewanym momencie. To ze ktos z was przebil po 10km a ktos jezdzi juz 1000 bez flaka nic nie znaczy! Wytrzymalosc na przebicie zalezy od opon, cisnienia, terenu, stylu jazdy, wagi rowerzysty i wagi detek/jakosci ich wykonania.

Pozdrawiam.

Napisano

a czy przypadkiem wie ktoś gdzie w Poznaniu dostanę te Maxxissy ?? Dzwonię od sklepu do sklepu i nigdzie nie ma. Czy nasze city jest aż tak zacofane, porażka...

• 4 tygodnie później...
Napisano

Nie ma rzeczy dobrych i tanich. ... dętki Maxxis Ultralight. Najlepszy stosunek waga/cena/jakość.

Ojjj są rzeczy dobre i tanie. Wg mnie najlepszy stosunek waga/cena/jakość mają dętki TRAX. Mają wagę około 140 gram i kosztują 8-9 zł. Tak polubiłem te dętki że kupuję je od kilku lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...