bts Napisano 16 Lipca 2009 Napisano 16 Lipca 2009 No to zapraszam kogoś z Kielc na przejażdżke ze mną na św kaśkę wspomnianą wcześniej trasą. Jeśli tylko nie będzie wiało za bardzo - avs 30km/h. Tylko bez zaskoczenia, że to na szosówce, bo pisałem już o tym wcześniej - ale widzę, że uparcie porównujecie swoje avsy z rowerów mtb z moim szosowym.
rafalek940 Napisano 16 Lipca 2009 Napisano 16 Lipca 2009 Czytam wasze wypociny [szczególnie 15-to latków] to się załamałem Drugi rok jeżdżenia ( w zeszłym ~5tys, w tym już 3,6k km) może jakoś nie dużo jeżdzę i max średnią jaką wykręciłem to 30,1km/h na dystansie 14km w dodatku z kumplem który przez 10km robił mi tunel. Jeżdżąc sam wykręciłem 27,6km/h średnią na dystansie 30km ze średnim tętnem 153 bodajże.Wszystko na Nobby Nic 2.1 i Racing Ralph 2.1 No cóż, pozostaje mi wystawić rower na allegro, zacząć palić, pić i stoczyć się na samo dno rafalek, prowadzisz bikestatsa? Mam nadzieję, że złączy posty. Lat mam 17. Jeżdżę od 3 lat. Rafalek napisałeś, że średnia w górkach. To Ci chłopie życzę powodzenia, dlaczego Cię nie ma w kadrze? Po płaskim w takim wieku może i jest 30km/h średnia do osiągnięcia... ale górki i podjazdy po pare km? Od ilu lat jeździsz? Sixer, jeśli to przeczytasz to wypowiedź się. Kręcisz średnie 30km/h w górach? Nawet na szosie. Jak tak, to poproszę autograf Nie prowadze prowadze tylko notanik w exelu nie chce sie tu chwalic ale miałem propzycje niestety technicznie na zjazdach nie jestem dobry wiec duzo trace ;/ podajzdy po 1/2 i od czasu do czasu 3 km akurat miałem ostatnio wypad na trase to taki sprint mały na 34 km sr 30,5 i przewyzszenia 426 m dodaje ze na oponach tymu slick 1,5 ale na goralu Nie sfrustrowały, tylko szlag mnie trafia jak na treningu wypluwam płuca żeby za kimś nadążyć przez parę km a tu mi 15-to latek pisze, że na lajcie kręci średnie 30km/h na dystansie 50km W dodatku na rowerze mtb. Jeśli to prawda, to tak - zazdroszczę. Ale nadal w to nie uwierze, chyba że w przypadku Sixera Rafalek, jesteś z Piekar... to gdzie do cholery tam macie takie górki!? Omena muszę zapytać,bo naprawdę nie wierzę. Jak nie ma gorem nie wiem czy na geografi sie uczyles ale my na wyzynie mieszkamy jak piekary sa na ok 300 m.n.p.m blisko mam gorki na okolo 380/400 ps wcale nie pisałem ze na lajci pozdro Sfrustrowały się staruchy bts dokladnie hahahaha
Ciastkorz Napisano 16 Lipca 2009 Napisano 16 Lipca 2009 Wyżyna to nie to samo co góry... teraz mi powiedz gdzie startujesz i czy jeździsz w klubie? To są góreczki, nie góry. Też mam górkę 38X m.n.p.m i jakoś nie ma tam nigdzie podjazdu 3km ;] Dobra, nie chcę się kłócić. Jak kręcisz tak, to gratulacje. Koniec z mojej strony:) Edit: W pierwszym Twoim poście napisałeś o podjazdach ponad 3km, teraz już są 1-2km a od CZASU do CZASU 3km ? Dobra, czepiam się.
rafalek940 Napisano 16 Lipca 2009 Napisano 16 Lipca 2009 dobra pomysl piekary sa na okolo 300 m wszystkie miejscowosci obok sa około 50 metrow nizej czyli daje okolo 250 m w przyblizeniu wiec jesli na gorke około 400 metrowa jest przewyzesznia 150 m i jest na nia podjaz około 3/4 km to srednie nachylenie o ile dobrze licze około 4/5 % czyli do latwych nie nalezy no faktycznie sie za barzdo czepiasz ale ja sie wytlumacze zale skad zaczynasz podjazd na dana gorke czasami wychodzi 1 km czasami 2 a czasami 3
siwyex Napisano 16 Lipca 2009 Napisano 16 Lipca 2009 Wiecej śmigajcie, mniej gadajcie... Polecam! Dwa lata do tyłu średnia prędkośc w granichach 30km/h na odcinku powyżej 30km była dla mnie hardkorem, w zeszłym roku było to już spokojnie do osiągnięcia na rowerze MTB jak i szosie, a w tym roku to nie kręce raczej mniejszych średnich ani na szosie ani na MTB(asfalt) podczas treningu. Mój obecny rekord to 13.2km w czasie 21minut i 30 sekund, trasa o przewyższeniu ok 150m, co daje średnią prędkość w granicach 38km/h, jazda samemu, myślę że gdybym miał kogoś do pomocy to spokojnie zrobiłym tą trasę w 20min ze średnią ~40km/h Trening czyni mistrza będę starał się ten rekord poprawić. PS. W zeszłym roku na rowerze MTB z oponami 2.1 zrobiłem 207km ze średnią 26.5km/h (wypad w Beskid śląski z podjazdem na równicę) w tym roku ten sam dystans myślę że zrobiłym ze średnią ~30km/h.
rafalek940 Napisano 16 Lipca 2009 Napisano 16 Lipca 2009 heheh tez polecam te motto ;D kurde to niezła srednia ja dzis przed treningiem jechałem do bracika nie jakims super ekstra tempem by sie bardzo nie zmeczyc na 5 km srednia 33,5 pozniej kontynuowałem trening i skonczylo sie na 29,5 sr i 30 km dalej
hrabia Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 tak sobie pomyślałem.. ja pierwsze 8-10km zawsze się rozgrzewam, więc nie ma nawet takiej fizycznej możliwości... hahahaha dlatego też najwyższa średnia w tym sezonie na 40km to 29,39 km/h.. a przewyższenie ino 130m
Niedzwiedz1 Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Wczoraj zrobiłem dystans 32,4km ze średnią 25,9km/h, co prawda po mieście więc każdy start z pod świateł i hamowanie do nich zmniejszało średnią, poza miastem wyszło by około 27km/h, jakby się bardzo postarać to i może 28. I właśnie dlatego nie wierzę w te bajki o średniej ponad 30km/h na dystansie 50km przez niewytrenowaną osobę;] Pietnastolatkowie powinni zająć się myśleniem przed wymyślaniem bajek - czy ktoś im w to uwierzy BTW 207km z Vśr ~30km/h też jest trudne do uwierzenia, ale skoro trenujesz z jakimś konkretnym planem treningowym, to kto tam wie, może się uda
rafalek940 Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Wczoraj zrobiłem dystans 32,4km ze średnią 25,9km/h, co prawda po mieście więc każdy start z pod świateł i hamowanie do nich zmniejszało średnią, poza miastem wyszło by około 27km/h, jakby się bardzo postarać to i może 28. I właśnie dlatego nie wierzę w te bajki o średniej ponad 30km/h na dystansie 50km przez niewytrenowaną osobę;] Pietnastolatkowie powinni zająć się myśleniem przed wymyślaniem bajek - czy ktoś im w to uwierzy BTW 207km z Vśr ~30km/h też jest trudne do uwierzenia, ale skoro trenujesz z jakimś konkretnym planem treningowym, to kto tam wie, może się uda hahaha ty nawet sam nie wiesz co piszesz wg tego co wygadujesz to nie wierzysz mi i bts bo sam nie osiagasz tekiej sredniej ;/ jednym słowem porazka ;/ Niedźwiedź skoro uwazasz ze sie nie da to powiedz ile w tym roku przejechałes około na asfalci i w terenie ?? Wiem ze dla was z Bts jestesmy gnojkami na tym forum ale dla kazdej osoby trzeba miec szacunek !! tak samo jakbys powiedział ze szybko biegasz i powiedzmy ze napiszesz ze biegniesz z predkoscia 32 km/h i ja bym ci napisał ze niemożliwe bo sam bigene 27 km/h wez sie zastatow zanim jakies bzdury napiszesz !! Pozdro
fotobiker Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 ja się cieszyłem jak przejechałem w tym roku 47 km po asfalcie mtb ze śr 28
TocaS Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Ja wczoraj miałem ładny trening 21 kilometrów w 42 minuty średnia 29,6 z lekkim dydem Oczywiście prosty asfalcik.
hrabia Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 ponad 200km jest do zrobienia z taką średnią... wystarczy luknąć na wyniki maratonów szosowych... znów się odwołam do istebnej.. 230km z przewyższeniem pod 3,5km... pierwszej piętnastce udało się zrobić średnią ponad 30km/h... więc wykonalne to jest, ale trzeba narawdę nieźle zap*****ać albo być robotem
TocaS Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Istebna jest ciężka pod względem utrzymania średniej jeśli wziąć pod uwagę wzniesienia pod, które trzeba drałować na młynkowych przełożeniach szosowcy nawet schodzili by iść kawałek pieszo.
cns Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Nieśmiało przypominam, że temat dotyczy "treningu na bazę" Osiągnięcie średniej 30km/h przez amatora po w miarę płaskim asfalcie jest jak najbardziej wykonalne. Ale litości, nie w strefie tlenowej, a taki trening traktuje się jako bazę. Mój rekord średniej 'asfaltowej' to 33.5 km/h na dystansie 25km z NobbyNic 2.1", a do wycinaków mi dalekooo. Uciekałem wtedy do domu przed burzą. Średnie tętno na odcinku wyszło ogromne, 187 bpm, a po powrocie wypluwałem płuca. Oczywiście powyższe dotyczy MTB z terenowymi oponami. Szosówką, średnia 30km/h nie jest niezwykła, nawet w tlenie. Dzisiaj odpoczywałem i wybrałem się na lekką wycieczkę szosówką. Sumarycznie 32km przejechałem z avs 27.0km/h i tętnem 145 bpm (tj. regeneracja, miejscami niski tlen). Sama średnia nie jest dobrym wyznacznikiem gdyż zależy od zbyt wielu czynników. Dlatego bts i rafalek940 nie obrażajcie się jak ktoś wątpi, tylko podawajcie wyraźnie konfigurację (rower,opony,podłoże) na której jechaliście. peace
Ciastkorz Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Rafalek, sam sie pochwal ile trenujesz i jeździsz mając 15 lat Do tego poproszę ilość km przejechanych w 2007 i 2008r. W przypadku Siwego to wierze mu, bo go znam i wiem na co go stać a na takie wyniki ciężko pracuje jakieś 2 lata. BTS pewnie też coś koło tego. Wybacz, że tak na Ciebie najeżdżamy ale sam się zastanów, ile młodych ludzi wciska kit Pozdro, i trenuj dalej.
rafalek940 Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Rafalek, sam sie pochwal ile trenujesz i jeździsz mając 15 lat Do tego poproszę ilość km przejechanych w 2007 i 2008r. W przypadku Siwego to wierze mu, bo go znam i wiem na co go stać a na takie wyniki ciężko pracuje jakieś 2 lata. BTS pewnie też coś koło tego. Wybacz, że tak na Ciebie najeżdżamy ale sam się zastanów, ile młodych ludzi wciska kit Pozdro, i trenuj dalej. Ciastkorz ja jezdze od 3 lat ale tak mocno 2 o ile dobrze pamietam to w 2007 bylo około 2,5 tys ( miałem wtedy 13 lat ) a 2008 4 tys (miałem 14 lat ) teraz na stan dzisiejszy mam 3,3 tys z czego 35 % to teren Spoko o was sie nie wkurzam ale ten caly niedzwiec mnie tak dzis wkurzyl co widac po posci hehe Też pozdrawiam a wy nadal trenujcie ostro heeh ale mysle ze jeszcze nie jedneu "debilowi" bd musia pojechac tu po ambicji heheh
bzdecikk Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Sorry za offtop, ale: mysle ze jeszcze nie jedneu "debilowi" bd musia pojechac tu po ambicji heheh Jak dla mnie to ostro pojechałeś po bandzie Obrażasz innych, a jak sam napisałeś: dla kazdej osoby trzeba miec szacunek !!
rafalek940 Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 tak pojechałem po bandzie ale skoro ktos nie ma szacunku do kogos to czego odemnie wymagasz ?? ;/ Jesli kogos obraziłem przepraszam
damianste1 Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Nie wiem co tu sie dziwić że 30 km w niecałe 2 godziny i to jeszcze na szosie. Tyle to ja przejade w terenie średnim tempem w 1.5 godz. I nie jestem starszy od Ciebie.
rafalek940 Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Nie wiem co tu sie dziwić że 30 km w niecałe 2 godziny i to jeszcze na szosie. Tyle to ja przejade w terenie średnim tempem w 1.5 godz.I nie jestem starszy od Ciebie. damianste1 nie chce byc chamski ale mam prosbe czytaj posty od poczatku albo nie spadaj jak snieg w lato
damianste1 Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 sorry rafał ale nie chciałem schodzić z tematu. Kolega zadał pytanie to mu odpowiadam.
rafalek940 Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 sorrki moze ja jestem przewrazliwiony niektorymi postami masz racje
damianste1 Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Ej wiecie co czytam tak ten temat od początku to wydał mi sie najśmieszniejszym tematem na froum boki zrywać. Iniech się niektórzy nie dziwią że na szosie ywciąga sie takie średnie około jak 30 km bo to norma jak się jedzie po prostej drodze. Dziwią sie ci co ciągle jeżdż po asflcie na którym są liczne pagórki.
zgud Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 tak pojechałem po bandzie ale skoro ktos nie ma szacunku do kogos to czego odemnie wymagasz ?? ;/ Jesli kogos obraziłem przepraszam i tu właśnie pojawia się problem: skoro on mi to ja mu oczywiście także... i właśnie dlatego nie wierzę w te teksty o średnich prędkościach w okolicach 30km/h na Mtb, nie licząc oczywiście kilku osób, ktore to mogą potwierdzić takie średnie wynikami na zawodach...
bts Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 W sumie wypowiedź Niedźwiedzia utwierdziła mnie w przekonaniu, że nie ma co się o to kłócić Powtórzę tylko - jeśli ktoś kiedykolwiek jeździł na rowerze szosowym (na szosowych, nabitych na beton oponach) i po asfalcie, to avs=30km/h (nawet wliczając zwalnianie na światłach w mieście) jest do osiągnięcia. Nie ma co się bulwersować, przecież nie piszemy tego żeby udowodnić jakie to my jesteśmy kozaki... ;s Nie uważam avsu za żaden wyznacznik, ale nie mówcie, że nie da się zrobić 60 km z avs 30km/h! Ba, wczoraj wyszło mi nawet 29,9 avsu przy 87 km - i jadąc w dużej grupie na szosie i w wysokim pulsie nie był to żaden wyczyn. Przy okazji dziękuje za rozsądną wypowiedź cns'owi - jest chyba najlepszym podsumowaniem naszej "dyskusji". I co do Ciastkorza - właśnie mija mi 2. sezon treningów, także celnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.