Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

No więc tak:

- przyszła rama Accent El Nino, sztyca Accent SP-408, zacisk sztycy Accent Lite,

- zamówiłem korbę Deore i klamki Avid SD7.

na razie tyle, w przyszłym tygodniu będzie składanko.

Potem tylko posezonowy zakup rękawiczek i butów SPD i to będzie koniec wydatków na ten sezon.

Napisano

Wczoraj po pracy 65km ;) na wyprostowanie kości ;) powrót pociągiem :P wieczorkiem w Brzeźnie nad morzem atakują muszki ;) droga rowerowa w Przejazdowie w stronę Gdańska kończy się wysokim krawężnikiem, zaś na przejściu ze światłami podobna sytuacja tyle że trudno tam wyrobić zakręt bo przeszkadza słup świetlny a obniżony chodnik jest dla pieszych, a dla rowerów już zapomnieli... Kto to projektował?

Napisano

Sama jazda trwała 6,5h, jest dużo lepiej w porównaniu z tamtym rokiem bo nie błądziłem po Świdnicy i jechałem dużo szybciej. W tamtym roku identyczna trasa plus 10 km błądzenia trwała 8h. Podczas jazdy drogami krajowymi trzeba trzymać się krawędzi jezdni i uważać na wyprzedzające TIR-y, inaczej można stworzyć niezły korek.

Napisano

Wycieczka w okolice Torunia, 60 km. Kolega 5 km od miasta złapał kapcia, a jeszcze 500 m wczesniej mówił - "Co by było gdybym złapał flaka" WYKRAKAŁ! x D Na szczeście było nas dwóch, mieliśmy 2 dychy i niedaleko był Carefour.

• Mod Team
Napisano

Od tygodnia się urlopuję :P Zaliczyłem już VW Manię - jeden z największych zlotów VW (ponad 1200 samochodów). Na zlot zabrałem też swoje małe zabaweczki VW.

b556ca33d55064cbm.jpg b1e709e0743922eem.jpg bb41762aedce5837m.jpg

A wczoraj wróciłem z 4 dniowego wypadu do Szklarskiej ;) Udało się moim pełnoletnim niskopodłogowcem z rowerami na dachu dojechać i wrócić bez przygód (czas jazdy 7-8h) :D Góry wymęczyły nas strasznie. Mimo niezłej kondycji... cholera ile można kręcić pod górę? :P

0ed575223984c78bm.jpg 7c69e2b455d21baam.jpg d2717b80fc8809cam.jpg 59fd4c6a3a02171em.jpg 4146d69261718479m.jpg

05f0e5f7e5926b46m.jpg 2d7171b0b0cfdad8m.jpg e306cc2a4755d67cm.jpg 48cfde548101c913m.jpg

Napisano

Byłem na Skrzycznym (1257mnpm) i mam taaaaaakiego banana na gębie :) . Wjechałem sam 95%, 5% trzeba było podprowadzić rowerek, acz z postojami. No i zjechałem też sam :) , no poezja te Beskidy powiadam Wam, poezja!

• Mod Team
Napisano

Dzisiaj nic z racji braku sprzętu, ale włożyłem zaciski do kół.biggrin.gif

Również zrobiłem nową rozpiskę, czyli jak będzie prezentował się rower po modyfikacjach częściowo nieplanowanych.

Napisano

Zrobiłem dużo kilometrów po mieście, trochę kilometrów po plaży i bardzo dużo kilometrów po lesie jeżdżąc w te i z powrotem po górkach na pełnym gazie. Niestety cały rower mam tak zapiaszczony, że jutro będę musiał łańcuch rozruszać dłutem ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...