Skocz do zawartości

[trasy] W jakim wieku pierwsze 100km?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

15 lat rajd rowerowy z pełnym obciażeniem na tydzień(sakwy) ca. 140km - pierwszy dzień rajdu - to miał być tylko dojazd do pola namiotowego i miało być tylko 50 km. To sie przejechaliśmy :)

Napisano

Jak na razie (16 lat) najwięcej w jednym dniu zrobiłem 68, ale już za parę dni jadę do Krakowa rowerem i pewnie to się zmieni. Myślę, że jakieś 120 km się nabije :)

Napisano

hmmm kiedy to było...? ładne parę lat temu na pewno...

przypuszczam, że miałem wtedy ok 18 lat..

na liczniku na koniec dnia widniał mi wynik 144km...

rower - scott timber (altus/sis)

trasa - z Krakowa przez Ojców, szlakiem orlich gniazd aż do Pustyni Błędowskiej.. droga powrotna przez dolinki podkrakowskie

ogólnie nie robię takich dytansów..

100 w normalnych warunkach przekroczyłem potem jeszcze raz...

a tak, to tylko na wyprawach rowerowych..

na codzień jeżdżę traski 50-60km, czasem do 80..

Napisano

Ja Planuje w tą sobotę pojechać 60 Km w jedna stronę na rozgrzanie jeździłęm po 25 KM na razie w Sobotę jade 60 km

Trzeba jeździć dla zdrowia póki ma się siłę i kondycje. Moi koledzy czasem się dziwią jak mi się chce tak jeździć ja odpowiadam wole jeździć na rowerze niż pić i palić tak jak wy ;] no i po tym zdaniu nie wiedzą co powiedzieć ;]

Napisano

Ja obecnie mam 16 lat i pierwsze 100km 2 lata temu najpierw łodź stryków i powrót, potem miasto i teren. W te wakacje planuje przejechać 5000km (obecnie mam 800) i mieć 7 wycieczek ponad 100 km i jedna ponad 150. Do 200km na mtb jeszcze się nie wybieram:P, ale w przyszłym roku będzie rower szosa to myślę że złame granice 250km:)

Napisano

fifi- dystans od zakończenia roku czyli 20 czerwca:) mam nadzieje z mi sie uda zwłaszcza ze 3 tygodni mi odpadają na wyjazd wakacyjny. Będe musiał ostro kręcić 2 razy dziennie.

Napisano

Uważaj żeby się nie przeforsować. 2x dziennie 6-7 razy w tygodniu w Twoim wieku to zabójstwo. Nastąpi wypalenie i możesz już nie wrócić do tego sportu z powodu problemów z kolanami, etc. Wiem, że 5kkm to magiczna liczba, ale bez przesady, jeździj dla przyjemności, czerp frajdę z jazdy, bo po takich 5kkm w 2 miesiące już możesz tej frajdy nie mieć.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jak miałem 15 lat i zazwyczaj jeździlem solo, bo nikomu sie nie chcialo isc na rower (rower to przecież nuda - bzdury). Byly to raczej przejażdżki po 30km, głównie pola, lasy i inne bezdroża. A 100km bylo w wieku 18lat na trasie Nałęczów-Kazimierz Dolny-Nałęczów-Lublin-Świdnik.

Napisano

ja pierwsze 100 km mialem w wieku 13 lat :icon_mrgreen: w chorwacji to bylo dokladnie 109 :D dzis mam 15 i juz mam ponad 10 tras ponad 120 km rekord to 154 km :D mysle ze jeszcze w tym roku pobije

Napisano

Ja pierwszą stówkę zrobiłem w 3gim, więc chyba 16lat miałem jak dobrze pamiętam :)

A trasa była dosyć ciekawa :P Luboń - Poznań - Kórnik - Poznań - Luboń, a potem jeszcze chyba 2 albo 3 kółka na Malcie, więc wyszło 118km :P

• 5 tygodni później...
Napisano

17 lat, kupilem wtedy 10 letniego scotta mtb, model bandera o ile pamietam(caly stalowy :)) za 200zl, wlozylem w niego 400zl i myslalem ze mam super rower. pojechalem z kolega na stanczyki, wyszlo ponad 150km i od tego sie zaczelo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...