Skocz do zawartości

[Koszulka/Spodenki] Jakie polecacie na sam początek?

olecki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Od tego roku poważnie zabrałem się za rowerem. Jestem w trakcie kupowania a raczej poszukiwania jakiejś koszulki i spodenek rowerowych. Lycra i te sprawy ( nie musi być ale miło by było :) ) Jako że jestem początkującym to nie musi być to dobre.....generalnie zależy mi na cenie, aby zmieścić się w 100zł. Co polecacie?

I co sądzicie o tym

79435028.png

Napisano

Dzięki ;] Do GoSport jadę dzisiaj więc rozejrzę się dokładnie, a jak nic ciekawego nie znajdę do zobaczę co mają w Decathlonie. Ciekawe ciuszki są też na allegro, ale znając moje szczęście nie trafie z rozmiarem, więc nawet nie ryzykuje :P

No i kupiłem dokładnie te, co w katalogu z pierwszego posta. Przetestowałem, bunkrów nie ma, ale jak na te cene to bardzo fajne :)

Napisano

Membranko, moim zdaniem na allegro mozesz kupic produkt ktory juz znasz. Jest duzo sklepow sportowych ( Intersport, Go Sport, Decathlon etc. ) w ktorych masz mozliwosc sprawdzenia odrazu danego produktu jak go przymierzyc, obejrzec na zywo no i co najwazniejsze na poczatek wcale nie sa takie drogie te ubranka. Ale jak zamierzasz wkrecic sie mocniej w rowerek to polecam sklep internetowy bikeman www.bikeman.pl sam korzystam z tamtego sklepu i naprawde maja swietny sprzet. Moze cena przerazaic ale sprzet do ceny jest fair. Pozdrawiam

Napisano

Na początek polecam ciuchy ze sklepów typu GoSport itp, po przystępnym cenach. Wiem bo pare dni temu sam się przekonałem :)

Napisano

a co powiecie o ciuszkasz www.danielo.pl jestem ciekawa jakiej jakości są. Bo też się przymierzam do kupna koszulki i spodenek ale jestem bardzo niezdecydowana :)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Na początek polecam jakieś niedrogie ubrania, bez super markowych szaleństw. Dokładnie tak jak piszą poprzednicy poszukać w GoSport czy Decathlon a jeśli internet to firma STOOR ma bardzo fajne, niedrogie ubrania na rower !

Napisano
witam

planuje zakup tych spodenek i mam pytanie czy warto?

ktoś używa? jakie opinie?

http://allegro.pl/item636057262_rogelli_bu...coolmax_xl.html

Co do tych spodenek to mam małe zastrzeżenia mianowicie przydało by się żeby były na szelkach , bo to naprawdę ułatwia życie , nie przekręca się w żaden sposób pampers .

Witam!

ja z kolei mam problem czy te są fajne spodenki?

http://allegro.pl/item636171044_oryginalne...ki_shimano.html

i co o nich sądzicie

Jak dla mnie to fajne

Ja zaś polecam na sam początek niedrogi zestaw : Koszulka + Spodenki i oczywiście kto jeszcze nie ma niech nie zapomina o Kasku

Jest to zestaw który przetestowałem i jak na początek jest wg. mnie świetny .

Napisano
a co powiecie o ciuszkasz www.danielo.pl jestem ciekawa jakiej jakości są. Bo też się przymierzam do kupna koszulki i spodenek ale jestem bardzo niezdecydowana :P

No najładniej to tam modelka się prezentuje :o

Ja ze swojej strony mogę polecić ciuszki z BCM Nowatex, naprawdę dobrze się spisują i nie są drogie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

2 pytanka

czy typową koszulkę rowerową nosi sie na gołe ciało, czy też na bieliznę typu potówka ( pytałem w 2 sklepach i dwie różne opinie)???

co sądzicie o koszulkach marek: Shimano (ok 200zł) i Rogelli (ok 70 zł ) czy rzeczywiście warto zapłacić az tyle za shimano, czy też Rogelli w zupełności wystarczy??

Napisano
czy typową koszulkę rowerową nosi sie na gołe ciało, czy też na bieliznę typu potówka ( pytałem w 2 sklepach i dwie różne opinie)???

co sądzicie o koszulkach marek: Shimano (ok 200zł) i Rogelli (ok 70 zł ) czy rzeczywiście warto zapłacić az tyle za shimano, czy też Rogelli w zupełności wystarczy??

najlepiej na gołe ciało ;)

Im droższe, tym zazwyczaj lepsze, ale jak na początek myślę, że Rogelli powinno ci wystarczyć :D

Napisano

Ja noszę na gołe ciało. Pod spodem tylko szelki od spodenek.

Droższe wcale nie znaczy lepsze. Teraz jeżdżę w spodenkach i koszulce Scotta dałem za komplet 350 zeta i szmaty straszne. Przeciera się to błyskawicznie.

Polecam raz jeszcze Rogelli.

Napisano
Witam!

ja z kolei mam problem czy te są fajne spodenki?

http://allegro.pl/item636171044_oryginalne...ki_shimano.html

i co o nich sądzicie

Niedawno je kupilem i sa wart swojej ceny :) Jezdzi sie w nich super, nie straszne mi zadne wystajace przeszkody ani moje twarde siodelko!

Co dziwne, nie miewam juz bolow plecow nawet jak jezdze 2-3h, a kiedys to mnie potrafily po 20km rozbolec od zwyklej jazdy po asfalcie :/

Wkladka to wspaniala rzecz! Jest Ci sucho w dupsko i dlatego nie marzniesz jak mocniej zawieje.

Extra sprawa, polecam!

Pozdrawiam,

Artro

:wub:

Napisano

Ja noszę na bieliznę jednak odprowadzającą pot, nie trudno znaleźć coś takiego na allegro, zresztą firmę dobrą podałem Ci już wyżej - dobrze odprowadza pot, a i koszulka w dobrej cenie.

Napisano
a co myślicie o połączenie koszuli rowerowej z przylegającą bielizną, w chłodniejse dni może bardziej się to sprawdzi?

myślę o czymś takim http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=658124756 i na to dopiero koszulka, tylko czy w lato nie będzie za gorąco?

Zależy od temperatury.

Jak jest poniżej 16-17 stopni to jeżdżę właśnie w takiej podkoszulce, a na to koszulka rowerowa z długim rękawem.

Taki zestaw dobrze odprowadza pot i szybko wysycha, a do tego jest w miarę ciepło (ale nie za gorąco jak w bluzie) więc jak dla mnie bomba :icon_mrgreen:

Przy ok. 20 stopniach i powyżej - sama koszulka rowerowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...