Skocz do zawartości

[Rama]Czy złoże fajnego Blur'a LT do 9tyś. ?

Nemo7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak 7k, to gra nie warta świeczki. Warto, żebyś kupił coś na lata, jeśli masz 9k, ale ramy bym szukał w przedziale 4-5k. Wiem, że nieco zmieniam stanowisko, ale jest różnica między 5.800 a 7.030, tyle na pewno nie warto dawać... No i przejedź się na paru fulach, żeby wyrobić sobie zdanie nt czego właściwie oczekujesz ;p

Napisano

reign 1, tymbardziej ze z rabatem jaki daja zaplacisz za niego 6,800zl i zostanie ci sporo kasy na ewentualne modyfikacje

zreszta ja zaraz kupuje reigna 2 to ci dam przetestowac to maestro ;s

Napisano
powiem tak złożysz rower na pięknej ramie który będzie gówniany jako całość. To tyle ode mnie i się już nie udzielam. Pozdro. Ale za to poziom lansu będzie +8 :P

Człowieku gdzie ty żyjesz? Złotówka leci na zbity pysk a ty polecasz ściąganie za granicy? 4 miesiące temu było to rozsądne, ale nie teraz. Chyba że Nemo zarabia w $$.

Na jakiej podstawie stwierdzasz że ramy Gianta są słabe? Jakieś źródło, zdjęcia? Ja osobiście widziałem połamane Meridy, Specialized, ale Gianta z wyższej półki z ręką na sercu nigdy...a może mało widziałem.

@Nemo7- 7 kafli za ramę? Nie bądź śmieszny, wg mnie 4-5 tys. to max.!

Bierz Pitcha albo Reigna, powinien pasować.

Miskov17-fakt Reign w porównaniu do Mondrakera jest bardziej "figlarny" ale jest jeszcze wersja X...

http://www.bikeon.pl/product.php?id=10822&...eign_X_1___2009

Nemo...najwyższa pora się zdecydować, marzec zapowiadają ładny ;)

Pozdrawiam

Pytanie do tych co twierdzą że chce wydać 7K na ramę. Gdzie ja to napisałem ? Pisałem jasno i wyraźnie 5,8K taką cenę znałem, aż do momentu kiedy to zadzwoniłem dzisiaj do Santy porozmawiałem z gościem co do cen powiedział że obecnie jest 7K może spaść cena z powrotem do miesiąca czasu więc się wstrzymuje z odrzuceniem Blura jeszcze miesiąc. 7K nie dam za tą ramę, a te 5,8K pisałem z nadzieją że uda mi się wytargować na 5,5K bo podobno koleś z Santy jest taką osobą że jest szansa coś utargować.

Z reszty rowerów jak już pisałem cały czas skupiam się dodatkowo na Giancie Reign 1 na 2008 rok i na 2009 rok. No i świta mi jeszcze Mondraker ale już coraz słabiej.

@ Schwefel

Po to założyłem ten temat aby porozmawiać z ludźmi i poradzić się, a ty się strasznie denerwujesz. Spokojnie to tylko rozmowa żadna decyzja tu nie zapadła jeszcze.

Napisano
powiem tak złożysz rower na pięknej ramie który będzie gówniany jako całość. To tyle ode mnie i się już nie udzielam. Pozdro. Ale za to poziom lansu będzie +8 ;)

Jak dla mnie to lansem jest wkładanie foxa do ramki Moongoose która jest delikatnie mówiąc, średnia... Coś jakby Gianta Rocka(czy inny rower za 1000zł) obwiesić XTRem i wsadzić Sida WC, SLRy, Marty SL. Wygląda prężnie ale nie jedzie... Także przemyśl sobie co będzie bardziej gówniane. Oczywiście pomysł z Blure jest też trochę przesadzony, porywanie się z motyką na słońce. Chcesz Virtuala bierz Gianta Reinga. Ja mam Maestro i na chwilę obecną na nic innego bym nie zmienił.

Gość R3surrection
Napisano

tak się składa że jeździłem na giancie specu cannonie i mongoosie zanim kupiłem ;) nie jest super lekka ale ja ważę 90kg i taka miała być rama do am. Nie wiem co jest dziwnego we wkładaniu foxa(a w sumie 2;) do ramy na której rowery kosztują z dobrym osprzętem w okolicach 10tys? chyba że obrzydliwy z wyglądu i średni z pracy reign/anthem to twoja relikwia i się modlisz do niej. dla mnie to zupełnie zwykły bajk i nijak ma się do SC Ibisa etc.

ps bardziej idiotycznego przykładu już nie mogłeś dać z tym rockiem xD ?

Napisano
Ja mam Maestro i na chwilę obecną na nic innego bym nie zmienił.

Z ciekawości zapytam :

-Z którego roku masz maestro i jaki konkretnie to rower ?

-Czy miałeś do czynienia z maestro ad 2008/2009 ?

-Czy jeździłeś co nieco na SC Blur 2008 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...