Skocz do zawartości

Kross Team

bikergonia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wpadam do klubu ze swoim Levelem A6 :)

dsc00201sf.jpg

Większość osprzętu przełożona z Author Vision. Na obecny czas na pewno do zmiany pójdzie zacisk sztycy (na czarny Accent Light), tak samo tylne szczęki SD7 (jakby ktoś chciał kupić to możemy sie dogadać :icon_question:). No i na koniec sztyca. Sugestie kolorystyki mile widziane :angry2:

Napisano

ciekawy projekt ;D po jakich trasach i jak długo już nim jeździsz?

Na tej ramie od ponad 2 lat, a tym amorku od całkiem niedawna, trasy wycieczkowe 50/50 asfalt/teren.

Wiem, czytałem chyba nawet na tym forum że rama Levela przy takim amorku pęknie, ale takich postów naczytałem się już wiele na różnych innych forach, że coś mi się rozleci w moim motocyklu, że coś wybuchnie mi w aucie itp/itd, dotychczas żadna z moich przeróbek nie miał takiego finału.

Śmieje się w głos z takich gości, nic w życiu sami nie przerobili/sprawdzili, a snuja teorie przed klawiaturą komputera i jeszcze uważają się za medium :)

Foto z piątku, żwirownia w Kołbieli:

obraz046s.jpg

By kml1 at 2010-06-06

obraz044nn.jpg

By kml1 at 2010-06-06

obraz050lv.jpg

By kml1 at 2010-06-06

:thanks:

To trzeba było BMX kupić, a nie taką modyfikację w rowerze do typowego XC robić :)

BMX przy 190 cm wzrostu do wycieczek ?

Co Ty chłopie palisz?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Bardzo podoba mi się profil ramy. Jak bym kupował szosówkę to tylko Krossa ! :) I chyba tak trzeba będzie zrobić, bo ostatnio troszkę męczę swojego Hexagona na asfaltach i nie daje rady :)

Napisano

W moim Levelu kolejne zmiany. Doszedł zacisk sztycy Accent Light oraz sprawdzam siodło Selle Italia Thoork :) A wkrótce dojdzie też sztyca.

Napisano

Ja do swojego planuje kupić w najbliższym czasie karbonowe widełki, ale na razie nie mam dość kasy :) Poza tym łańcuch kwalifikuje się do wymiany, nie wszystkie biegi wchodzą jak należy.

Napisano

jw. A6 z 08, ale że prawie cały budżet na niego poszedł to zmian w najblizszym czasie nie będzie :D

Dokupiłem tylko pompkę i brunoxa deo, czaje się na jakiś licznik.

KML - piękny krossik :thanks:

Napisano

To i ja się podczepię z nawet 2 rowerumi:

Zabytkowym Krossem XAO Vission z 2001 roku na którym przejeździłem 9 lat:

dsc0414y.th.jpg

Oraz właśnie przywiezionym ze sklepu Levelem A8:

dsc0409f.th.jpg

Dodam jeszcze, że najbliższa rodzina również jeździ na Krossach :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mój Level A2 w specyfikacji asfaltowej:

rama - Kross Level A2 2006r

amortyzator - brak

korby - Truvativ Isoflow 44-32

pedały - VP

kaseta - Sora 12-21

przerzutki (p/t) - Alivio/Deore

manetki - Alivio

klamki - Alivio

hamulce (p/t) - Avid sd 5/Shimano Acera

mostek - Ritchey Pro

kierownica - Ritchey Pro

rogi - Ritchey Pro

sztyca - Ritchey Pro

siodełko - Kbix

piasty - Novatec

szprychy - Sapim Race

obręcze - Mavic XM 117

opony - Schwalbe Kojak 26*1,35

waga - 10,9 kg

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Ja też chciałem się dołączyć do klubu krossa.

Obecnie ujeżdżam od czerwca levela A2 '09, wcześniej miałem hexagona v3 '07, a przed nimi miałem też krossa(na komunie dostałem :) )tylko modelu nie pamiętam

Jeszcze mam takie pytanko, na co najlepiej wymienić katalogową korbę z A2, tak żeby było dobrze i w miarę tanio?

Napisano

Witam i z prośbą o zapisanie w szeregi nisko się kłaniam.

Mam Krossa Trans Continental, kupionego w maju po zasięgnięciu rady tutaj (i po tym, jak rama do mnie mrugnęła). Przez zimę mam zamiar pozbyć się zbędnego balastu i zastąpić go balastem niezbędnym. Czyli wywalić cały napęd i zamontować nowy: jednorzędową korbę z przodu, tylne koło zapleść na jakiejś planetce. Niezbędnie zamontować osłonę na łańcuch i, jak znajdę, jakiś bagażnik/torbę w którą bez obaw będę mógł wrzucić kochaną parkę: Pentaxa i Zenita (i obiektywy, i parę błon i może jakiś statyw doczepić).

Planetka to albo pięciobiegowy SRAM, albo 7-biegowy Nexus, chyba, że uda mi się gdzieś na e-bayu wychaczyć więcej niż trzybiegowego Sturmey-Archera w rozsądnej cenie. Problem mam z korbą (i ew suportem) bo wszystkie jednorzędowe wyglądają paskudnie nowocześnie, ale przez zimę dobiorę coś stylowego do mojego trekkerka.

Napisano

Są jak najbardziej oryginalne, kupiłem w tym sezonie dokładnie takie same, cały komplet za 100zł [warty ponad 200] A kupiłem w serwisie Krossa w Przasnyszu od Niewiarowskiego. Tą są BCM nowatex.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...