Skocz do zawartości

[sztyca] 30,4mm - jakie opcje ?

madek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam w tej chwili sztyce ritchey logic 30,4x350mm (dlugosc mi odpowiada). waga realna 325g.

potrzebuje przede wszystkim sztycy bez offsetu, bo ramka jest dluga i tylko przeszkadza mi w znalezieniu optymalnej pozycji. no i dobrze zeby byla lzejsza.

rozmiar jest nietypowy (kto to w ogole wymyslil...) i wydaje mi sie ze nie ma rozsadnych opcji. znalazlem jedynie karbonową Guizzo SPC-101 350mm ktora wazy niby 240g. ale karbon w tej cenie chyba nie moze byc dobry...

prosze o jakiekolwiek sugestie :)

Napisano

Sztyce kompozytowe Zooma kosztowały 90zł przy wadze 210g i nie pamiętam by ktoś narzekał. Ten Kalloy ma mocowanie z mikroregulacją, co bywa bardzo cenne, a jakości bym się raczej nie obawiał. Możesz jeszcze kupić adapter i używać klasycznych rozmiarów, np 27,2

P.S. Zerowe przesunięcie sztycy nie powinno służyć do "skracania" ramy - można zrobić w ten sposob krzywdę swoim kolanom.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam. Nawiązując do tematu. Co mam zrobić jeśli mam 196cm i 87kg?:) Kalloy nie wytrzymała tyg, ponieważ wygięła się do tyłu. Stara byłaa za krótka. Czy są jakieś wytrzymalsze sztyce, w rozsądnej cenie? Pozdrawiam.

Witam. Nawiązując do tematu. Co mam zrobić jeśli mam 196cm i 87kg?:) Kalloy nie wytrzymała tyg, ponieważ wygięła się do tyłu. Stara byłaa za krótka. Czy są jakieś wytrzymalsze sztyce, w rozsądnej cenie? Pozdrawiam.

Napisano

Na allegro pojawily sie w tym rozmiarze sztyce Da Bomb Post Dalux (266g w cenie 89 zł). Wyglada na ciekawa propozycje.

Z dluzszych jest Roox S4... jedyne 229 zł :)

Napisano

Potrzebuje sztyce 400mm. Ale cena 230zł to troche przesada:) Teraz moja sztyca waży 600g, bo ma wbita, stalowa rurę. Jak nowa będzie ważyć 350g to już będzie znacznie lepiej. Pozdrawiam.

Napisano

Kup sobie w Cult-Biku redukcję na 27,2mm. Będziesz miał swobodę wyboru sztycy. Przejściówka jest Cane Creeka, naprawdę przyzwoicie wykonana.

Napisano

Andref, miał byś odwage wsadzić redukcje? ja nie, chyba, ze miała by 15cm długości i dało sie ją jakoś solidnie przymocować. sztyca rooxa to dobry pomysł, sam się przymierzam, dodatkowe 4cm w porównaniu do kalloya sie przydadzą.

zendel, mozesz też spróbować wysokie siodło. heh, wysocy ludzie ciężko mają ;)

Napisano
Andref, miał byś odwage wsadzić redukcje? ja nie, chyba, ze miała by 15cm długości i dało sie ją jakoś solidnie przymocować. sztyca rooxa to dobry pomysł, sam się przymierzam, dodatkowe 4cm w porównaniu do kalloya sie przydadzą.

Miałem redukcję w swojej ramie, zanim dopadłem Thomsona 30,9mm, tę redukcję Cane Creeka też przetestowałem na Quartzu i nic się nie działo. Nie widzę powodów, żeby z tego rozwiązania nie korzysatać. Aha - nie trzeszczała!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...